Az aranykártya kifejezés minden szolgáltatónál a legmagasabb szintet jelenti, és prémium szintű szolgáltatások járnak hozzá. Nincs ez másként a hitelkártyák esetében sem, tehát ha a legjobbat keresed, akkor egy aranykártya tökéletes választás lesz!

Az aranykártya közös jellemzője a rengeteg kedvezmény. Szinte mindegyiknél megtalálható a pénzvisszatérítés minden vásárlás után, többféle biztosítás is tartozhat hozzájuk, ezeken kívül asszisztencia-szolgáltatások is, mint például az autós, az orvosi, vagy akár a háztartási, de utazási és vásárlási kedvezményeket is igénybe lehet venni velük, sőt, az aranykártyások számára az exkluzív repülőtéri váró használata is elérhető, ahol ingyenes wifi, térítésmentes büfé és masszázsfotelek várják őket. Az aranykártyákhoz társkártyát is lehet igényelni, tehát többen is használhatják ugyanazt a hitelszámlát, és a soron kívüli, privát ügyintézés is igénybe vehető.

Az aranykártya ezeken kívül mindenben megegyezik a többi hitelkártyával, vagyis ugyanúgy a bank pénzét használhatjuk vele, és ha betartjuk a visszafizetési határidőt, akkor gyakorlatilag kamatmentesen. A türelmi időszak a legtöbb banknál 45 nap, és fontos, hogy ez idő alatt a teljes felhasznált összeg visszakerüljön a számlára, hiszen csak így marad kamatmentes. A kamat többnyire 40% alatt marad, de így is a legmagasabb a hiteltermékek között. Ha a teljes visszafizetés nem sikerül, a minimum befizetésnek akkor is meg kell lennie, így legalább a késedelmi díj elkerülhető.

Ami a feltételeket illeti, azok bankonként eltérőek lehetnek, de a szokásos 18. betöltött életév, az állandó, bejelentett, magyarországi lakcím és a munkáltatói igazolás a legalább három hónapja tartó munkaviszonyról, illetve a jövedelemről mindenhol megtalálható.

Gyakorlatilag minden pénzintézetnél igényelhető az aranykártya, tehát csak össze kell hasonlítani a tulajdonságaikat és a vele igénybe vehető kedvezményeket, és könnyű eldönteni, hogy melyik lesz a számodra leginkább megfelelő. Oldalunk segítségével ezt könnyen megteheted, és ha kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!