Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Milyen futamidőre kösd a lakás-takarékpénztári megtakarítást?

2018.06.08.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 17. 09:55

A lakás-takarékpénztári szerződéseket minimum négy, maximum tíz évre kötheted, ha úgy döntesz, hogy ezt a megtakarítási formát választod, de érdemes utánaszámolnod, hogy az idő és hozam tekintetében melyik lehetőséggel jársz a legjobban.

Milyen futamidőre kösd a lakás-takarékpénztári megtakarítást?

A lakás-takarékpénztári hozam ugyanis nem a kamat, hanem az állami támogatás miatt magas, és elsőre talán nem is olyan egyértelmű, hogy ez hogyan is oszlik el.

Az állami támogatás tulajdonképpen azt jelenti, hogy az éves befizetéseidre plusz 30%-ot kapsz, de ez maximum évi 72.000 Ft lehet. Amiből kiszámolható, hogy a lakástakarékba maximálisan befizethető összeg havi 20.000, avagy évi 240.000 Ft. Amiért cserébe csak lakáscélra tudod felhasználni az összegyűjtött pénzedet. Ez lehet lakás, ház, vagy építési telek vásárlása, a meglévő lakáshiteled elő-, illetve végtörlesztése, valamint egy meglévő ingatlan felújítása, korszerűsítése, vagy bővítése.

Az éves befizetésekre adott 30% támogatást azonban sokan félreértik. Fontos tudni a későbbi csalódások elkerülése végett, hogy nem a bennlévő pénzre vonatkozik, hanem csak az éves befizetésekre! Az első évben befizetett 240.000 Ft-ra a kamat és a 72.000 Ft állami támogatás kerül, a következő évben viszont már a bent lévő és az adott évben befizetett összegre kapod a kamatot, az állami támogatást viszont csak az utóbbira, azaz ismét csak 72.000 Ft-ot!  Tehát a négy éves futamidejű lakástakarék megtakarítás hozama több mint 10%, de 10 évre vonatkoztatva már kevesebb, mint 5%!

Röviden összefoglalva: a lakás-takarékpénztári megtakarítást minél rövidebb időre érdemes kötni, vagyis 4 évre, utána már sokkal kevesebb az előnye a másfajta megtakarítási lehetőségekhez képest, de a hátránya megmarad, vagyis csak lakáscélra tudod majd felhasználni.

Ha szeretnél lakás-takarékpénztári megtakarítást kötni, akkor előtte hasonlítsd össze az elérhető lehetőségeket oldalunk segítségével, majd válaszd a számodra legmegfelelőbbet! Ha kérdésed, vagy észrevételed van, esetleg tanácsra lenne szükséged, keress bennünket bizalommal megadott elérhetőségeinken!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Használd ki az adósságrendező hitel előnyeit!

Használd ki az adósságrendező hitel előnyeit!

2018.07.14.

Ha egyszerre több hitelt is fizetsz, vagy egy régebbi típusú kölcsönt, aminek feltételeit meglátva ma már eszedbe sem jutna aláírni a hitelszerződést, akkor érdemes elgondolkodnod azon, hogy egy adósságrendező hitellel kiváltsd. Ezzel egyszerűsítheted a pénzügyeidet, és csökkentheted a havi kiadásaidat is!

Tovább olvasom
Erste hitelkártya részletek

Erste hitelkártya részletek

2019.05.20.

Hitelkártyát igényelnél, de nem tudod, melyik banknál érdemes? Nos, ebben a cikkben nem fogjuk konkrétan megmondani, melyiket kell választanod, csak bemutatjuk neked az Erste hitelkártyáit, majd adunk egy tanácsot, hogy mit tegyél, ha döntésre szeretnél jutni.

Tovább olvasom
Személyi kölcsönt melyik banktól érdemes igényelni?

Személyi kölcsönt melyik banktól érdemes igényelni?

2018.06.12.

Sokszor felmerül a fenti kérdés, de sajnos nem lehet egyértelműen megválaszolni, hiszen ez sok tényezőtől függ, ha egy kölcsönt igényelsz.

Tovább olvasom
Megújuló Hitel, mit kell tudni róla?

Megújuló Hitel, mit kell tudni róla?

2018.07.20.

A Megújuló Hitel a Cofidis hitelterméke, ami tulajdonképpen egy személyi kölcsön, de van néhány tulajdonsága, ami miatt a versenytársak konstrukciói fölé emelkedik! Érdemes elgondolkodni rajta, ha személyi kölcsönt tervezel felvenni, mert bizonyos esetekben ennél jobbat nem találsz manapság!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával