Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Vállalkozóként is igényelhetek személyi kölcsönt?

2018.05.03.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 16. 13:29

Természetesen igen, személyi kölcsönt vállalkozóként is igényelhetsz, de ebben az esetben az eljárás kicsit eltérő, hiszen vállalkozók esetében másféle igazolások szükségesek a hitelkérelemhez, mint egy alkalmazottnál. Valamivel több dokumentumot kell beszerezned, de a kamat és az egyéb kondíciók ugyanolyanok lesznek, nincs különbség.

Vállalkozóként is igényelhetek személyi kölcsönt?

Az alapelvárások a Te esetedben is ugyanolyanok, mint egy alkalmazottnál. Nem szerepelhetsz a KHR listán negatív státusszal, betöltötted a bank által előírt minimális életkort, de a maximálist nem, és tudod igazolni a jövedelmedet. Ezeken felül viszont szükséged lesz egyebekre is a személyi kölcsön felvételéhez. Vállalkozóként a céged sem szerepelhet a KHR listán negatív előjellel. Nem lehet köztartozásod, illetve a cégednek sem, és rendelkezned kell legalább egy teljes év munkaviszonnyal. A legutóbbinál azonban nem egységesek a kritérium.

A személyi kölcsön felvételéhez szükséges dokumentumok a személyi igazolvány és a lakcímkártya, de a munkáltatói igazolást vállalkozóként nem tudod beszerezni, így a NAV jövedelemigazolást kell bemutatnod, mert mindig az ezen szereplő adózott jövedelem a mérvadó. Továbbá kell még egy NAV 0-s igazolás a vállalkozásodról, és ugyanez rólad, mint magánszemélyről, valamint a cégkivonat és a társasági szerződés. Végül szükség lesz bankszámlakivonatra is, ráadásul olyanra, amit aktívan használsz is. Minden mást leszámítva ugyanúgy juthatnak személyi kölcsönhöz a vállalkozók is, mint a munkavállalók!

Van még egy fontos kritérium, amiről érdemes tudnod: a bankok nem adnak semmilyen hitelt olyan vállalkozónak, aki bizonytalan háttérrel rendelkezik, és a működése instabil. Fontos a vállalkozás tevékenységi köre is, ugyanis léteznek olyanok, amiket a bankok nem preferálnak egy hitelfelvételnél.

Ha sikerült minden dokumentumot beszerezned, akkor ne kapkodd el a személyi kölcsön felvételét, hanem előbb hasonlítsd össze a pénzintézetek legjobb ajánlatait oldalunk segítségével, és válaszd a legjobbat! Ha kérdésed, vagy észrevételed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Ismerd meg a hitelkiváltás feltételeit 2024-ben!

Ismerd meg a hitelkiváltás feltételeit 2024-ben!

2024.02.23.

A hitelkiváltás 2024-ben is hozhat hasznot. A hitelkiváltás célja többnyire az alacsonyabb kamatozással elért kisebb törlesztőrészlet, és az ezzel járó megtakarítás. Körbejártuk a hitelkiváltás témakörét, és megmutatjuk, hogy 2024-ben milyen feltételekkel lehet egy hitelt kiváltani.

Tovább olvasom
Így csökkentheted a hitelkártya-adósságodat

Így csökkentheted a hitelkártya-adósságodat

2021.01.22.

A hitelkártya-adósság sokáig függhet a fejed felett, de ha megfogadod tanácsainkat, hamarabb szabadulhatsz meg tőle!

Tovább olvasom
Adósságrendező személyi kölcsön – Törlesszen könnyebben, kedvezőbb feltételekkel!

Adósságrendező személyi kölcsön – Törlesszen könnyebben, kedvezőbb feltételekkel!

2017.07.24.

Adósságrendező személyi kölcsön igénylésében pl. akkor érdemes gondolkodnia, ha több, kisebb összegű, rövid lejáratú kölcsönt fizet párhuzamosan. A rövid lejáratú személyi kölcsönök, áruhitelek magasabb banki költséggel járnak ugyanis. Ha az ilyen típusú hitelből többet is igénybe vett, megterhelő lehet ugyanabban az időszakban törleszteni őket.

Tovább olvasom
Az adósságrendező hitel előnyeiről!

Az adósságrendező hitel előnyeiről!

2017.11.21.

Az adósságrendező hitel célja egy, vagy több, már korábban felvett hitel összevonása, cseréje.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával