Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Vehetek fel személyi kölcsönt, ha külföldön dolgozom?

2018.04.24.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 16. 13:21

Sokan feltették nekünk ezt a kérdést az utóbbi időben, ezért úgy éreztük, ideje tiszta vizet önteni a pohárba. Röviden: a külföldi jövedelem nem kizáró ok egy hazai személyi kölcsön felvételekor, de a hitelezők köre leszűkül. Szóval, ha külföldön dolgozol, akkor sincs probléma a hitelfelvétellel.

Vehetek fel személyi kölcsönt, ha külföldön dolgozom?

Ha külföldön dolgozol, az nem jelenti automatikusan azt, hogy nem vehetsz fel itthon hitelt, sőt, nem csak a jelzáloghitelekre, de a fedezet nélküli személyi kölcsönre is van reális esélyed! A feltételek ugyan némileg szigorítottak, de már egyre több pénzintézet biztosít erre lehetőséget. A magyarországi lakcím és lakcímkártya, illetve a magyar adókártya alapfeltétel személyi kölcsön igénylésénél, a hiányuk elutasítást von maga után. A jövedelem tekintetében a 3-12 hónapja tartó, határozatlan idejű munkaviszony az elvárás, kizáró ok pedig a próbaidő és a felmondási időszak lehet. A munkaviszony, illetve a jövedelem igazolásához szükséged lesz a külföldi munkaszerződésre és a munkáltatói igazolásra, ezek hiánya szintén automatikus kizáró ok. A 3-6 havi bankszámlakivonat szintén elvárás, illetve egyes bankok kérhetik azt, hogy a jövedelmed egy náluk vezetett számlára érkezzen.

Ha külföldön dolgozol, akkor a kint beszerzett dokumentumaid értelemszerűen idegen nyelvűek. A dokumentumok hivatalos fordítása szerencsére már szinte mindenhol feleslegessé vált, így ennek költségével nem kell számolnod, de egyéb dokumentumokat még kérhetnek, és ez bankonként változik. Ha minden szükségeset sikerült beszerezned, illetve benyújtanod, akkor már csak a hitelbírálatot kell megvárnod; kiemelten kezelik a jövedelem mértékét és a meglévő hiteleid törlesztőrészleteinek összegét, valamint ezek arányát. Szerencsére a hitelkamatok tekintetében nincs különbség, vagyis ugyanazt a kamatot kapod Te is, mint egy itthon dolgozó ügyfél.

Mielőtt belevágnál a személyi kölcsön felvételébe, mindenképp hasonlítsd össze a lehetőségeket oldalunk segítségével, és csakis azt válaszd, amelyik számodra a legmegfelelőbb! Kérdésed van? Tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken, szívesen adunk pénzügyi tanácsot!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Ismerd meg a hitelkiváltás feltételeit 2024-ben!

Ismerd meg a hitelkiváltás feltételeit 2024-ben!

2024.02.23.

A hitelkiváltás 2024-ben is hozhat hasznot. A hitelkiváltás célja többnyire az alacsonyabb kamatozással elért kisebb törlesztőrészlet, és az ezzel járó megtakarítás. Körbejártuk a hitelkiváltás témakörét, és megmutatjuk, hogy 2024-ben milyen feltételekkel lehet egy hitelt kiváltani.

Tovább olvasom
Így válaszd ki a legmegfelelőbb hitelt hitelkiváltásra!

Így válaszd ki a legmegfelelőbb hitelt hitelkiváltásra!

2021.06.23.

Négyhetente rendeltetésszerűen elönt a frusztráló sokk, amikor fizetned kell a havi törlesztődet? Jól jönne egy kisebb tarifa? Esetleg bármilyen egyéb kedvezmény? Jó hírem van: ehhez nem lesz szükséged egy kifogott és visszadobott aranyhalra vagy tündérkeresztanyára, mert a hitelkiváltó, azaz az adósságrendező hitelek pontosan erre a célra hivatottak.

Tovább olvasom
Ne maradj le! Így juthatsz akár 280.000 Ft adó-visszatérítéshez!

Ne maradj le! Így juthatsz akár 280.000 Ft adó-visszatérítéshez!

2023.12.06.

Magyarországon az állam támogatja azokat, akik önkéntesen megtakarítanak. Ez az állami támogatás adó-visszatérítés formájában történik, ami akár évi 280 ezer forint is lehet. Szakértőink segítenek elkerülni, hogy lemaradj erről, hiszen akár 280 ezer forintot is ad az állam. Tippek, ötletek, határidők a cikkben.

Tovább olvasom
Ne spórolj az utasbiztosításon: százezreket takaríthatsz meg egy kis összegért!

Ne spórolj az utasbiztosításon: százezreket takaríthatsz meg egy kis összegért!

2023.11.09.

Utasbiztosítást utazáskor kötünk. Ha kötünk. Gondolkodhatunk úgy is, hogy biztos nem lesz rá szükség. És inkább nem költünk rá. De jó ötlet ez? Utánajártunk, hogy miért érdemes utasbiztosítást kötni, és hogy bizony érdemes egy kisebb összeget kifizetni, mint egy nem várt eseménykor esetleg egy hatalmasat. Érvek az utasbiztosítás megkötése mellett a cikkben.

Tovább olvasom