Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Határozott munkaszerződéssel, kölcsönt?

2018.04.08.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 16. 13:12

Fontos kérdés, hiszen manapság egyre többen dolgoznak úgy, hogy a szerződésük határozatlan idejű, és ha hitelt szeretnének felvenni, akkor van esély arra, hogy emiatt falakba ütközhetnek, ugyanis korábban a hitelfelvételnél nem minden pénzintézet fogadta el a határozott időre szóló munkaszerződést; ez akár a hitelkérelem elutasításával is járhatott. Nézzük meg, hogy mi a helyzet ezzel most!

Határozott munkaszerződéssel, kölcsönt?

A határozatlan idejű munkaszerződés – épp egyre gyakoribbá válása miatt – ma már nem jelent problémát a hitelfelvételnél. Mivel az is szokássá vált, hogy félévente, vagy évente rendszeresen meghosszabbítják. Ha a Te munkaszerződésed is határozott idejű, akkor egyéb feltételeket is támaszthatnak a bankok. Előírhatják például, hogy a hitelkérelem benyújtásakor még legalább mennyi időre szóljon a munkaviszonyod. Magyarországi munkaviszony esetében ez általában 1 év, külföldi munkaszerződésnél pedig 2 év. Ha a megújítás féléves periódusokban történik, az sem probléma, mert ebben az esetben általában az a lényeg, hogy már legalább egyszer meghosszabbított munkaszerződésed legyen. Banktól függően az is előírás lehet, hogy a munkáltatód által kiállított szándéknyilatkozatot kell benyújtanod, ami tartalmazza, hogy szándékában áll meghosszabbítani a munkaszerződésedet annak lejárata után.

Ha ezek a feltételek teljesülnek, akkor lehetőséged lesz hitelfelvételre határozott időre szóló munkaszerződés esetén is, ráadásul jelzáloghitelt és fedezet nélküli személyi kölcsönt egyaránt igényelhetsz! Ettől függetlenül azonban érdemes a hitelkérelem benyújtása előtt egy előzetes hitelbírálatot végeztetned, mert így elkerülhető, hogy a járulékos költségek egy részének megfizetése után amiatt kerüljön elutasításra a hitelkérelmed, mert nem felelsz meg a határozott idejű munkaszerződésre vonatkozó feltételeknek.

Ha már tudod, milyen hitelre lesz szükséged, akkor hasonlítsd össze a piac legjobb ajánlatait oldalunk segítségével, és csakis azt válaszd, ami a számodra a legmegfelelőbb! Amennyiben nem tudtál dönteni és kérdésed lenne? Tedd fel nekünk elérhetőségeinken, szívesen adunk tanácsot!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

A hitelkiváltó hitel

A hitelkiváltó hitel

2019.04.05.

Szerencsére egyre kevesebben vannak, akiknek komoly problémát okoz a hiteltörlesztés, mert már eljutott hozzájuk a hitelkiváltó hitel híre, és léptek is ebben az ügyben. Ha Te is ebbe a táborba tartozol, akkor ez a cikk nem Neked szól, ha viszont többfelé fizetsz, és már nem tudod követni, mivel vagy elmaradásban, ráadásul ez a családi kasszát is erősen megterheli, akkor olvass tovább, ugyanis jó hírünk van. Megoldhatod ezt a problémát!

Tovább olvasom
Rossz konstrukciójú hiteled van? A hitelkiváltás a megoldás!

Rossz konstrukciójú hiteled van? A hitelkiváltás a megoldás!

2018.09.17.

Ha meglehetősen régóta törleszted a hiteledet, akkor szinte biztos, hogy a konstrukciója mára már elavulttá vált, és sokkal jobbakat is találhatsz a piacon. Érdemes elgondolkodnod a hitelkiváltás lehetőségén, hiszen így nem csak a hiteled lesz korszerűbb, de a törlesztőrészleted is alacsonyabbá válik!

Tovább olvasom
Expresszkolcson.hu oldalon, hogy tudok kölcsönt igényelni?

Expresszkolcson.hu oldalon, hogy tudok kölcsönt igényelni?

2018.08.25.

Ha valamilyen kölcsönt igényelnél, akkor több lehetőség közül választhatsz, így például bemehetsz egy bankfiókba, vagy egy hitelközvetítőhöz is, a kényelmet azonban mindenki szereti, és az egyszerű megoldásoknak is sok híve van. A legkevésbé megterhelő az, ha online igényled a hiteledet, ehhez pedig mi, az expresszkolcson.hu csapata kínáljuk neked a legjobb megoldást!

Tovább olvasom
Adósságrendező hitel igénylése a megoldás hitelei összevonására

Adósságrendező hitel igénylése a megoldás hitelei összevonására

2017.03.09.

Adósságrendező hitel igénylése: a lehetőség halmozott hitelek újratervezésére! Ha több felvett hitele is van egyidejűleg, az adósságrendező hitel éppen ilyen helyzetekre kínál jelentős könnyebbséget. De vajon hogyan is alakult ki a jelenlegi helyzet?

Tovább olvasom