Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Az adósságrendező hitel felvételének feltételei

2018.03.27.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 16. 13:06

Az adósságrendező hitelt általában akkor vesz fel az ember, ha már nem bírja fizetni a korábbi kölcsöneit, és szeretné egyszerűsíteni a pénzügyeit. Az utóbbi években ez a hitelkonstrukció komoly népszerűségre tett szert, ami nem véletlen, hiszen számtalan előnye van!

Az adósságrendező hitel felvételének feltételei

Az adósságrendező hitel felvételével megszabadulhatsz egy kedvezőtlen kamatozású személyi kölcsöntől, a hitelkártyádtól, a folyószámla-tartozásodtól, és még a régebbi típusú ingatlanfedezetű hiteledet is egy korszerűbbre cserélheted. Fontos tudni, hogy az adósságrendező hitel jelzálog alapú, tehát ingatlannal mindenképp kell rendelkezned, mielőtt belevágsz a hitel kérelmezésébe! Enélkül csak személyi kölcsönnel oldhatod meg a dolgot, ami nem feltétlenül jelent megoldást a problémádra, mert a kamatai jelentősen magasabbak, mint a jelzáloghiteleké, ráadásul a maximális hitelösszeg is jóval alacsonyabb.

Az adósságrendező hitel felvételének alapvető feltételei megegyeznek a többi jelzáloghitelével, azaz a 18. betöltött életév, az érvényes személyazonosító okmányok megléte és a bejelentett, magyarországi lakcím kötelező, van azonban egy jókora különbség, ami sokakat eltántorít. Az adósságrendező hitel igényléséhez ugyanis a bank az összes kiváltandó hitelen megvizsgálja a hitelmúltat, ami esetenként nagymennyiségű bekérendő dokumentációt és hosszadalmas adminisztrációt jelenthet, mert a több, különböző pénzintézetnél fennálló hitelt szabályosan leigazolni komoly kitartást és utánjárást igényel. Ráadásul a bankok többnyire elutasítják az olyan kérelmeket, amiknél késedelem fedezhető fel, mert egyre inkább a jó adósokból kívánnak állományt építeni, ezért csak olyan ügyfél kérelmét fogadják be, akinek a kiváltandó hiteleken tanúsított fizetési magatartása megfelelő. A késedelmes és problémás hitelek adósságrendező hitellel való kiváltását a legtöbb banknál általában elutasítják.

Ha szeretnél kikeveredni a pénzügyi kutyaszorítóból, és ehhez adósságrendező hitelt vennél fel, akkor először is készülj fel rá, majd hasonlítsd össze az elérhető lehetőségeket oldalunk segítségével! Ha kérdésed van, tedd fel nekünk elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális adósságrendező hitel ajánlatait!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Lakáshitel egyszerűen, igényelj online?

Lakáshitel egyszerűen, igényelj online?

2018.11.14.

Az utóbbi időben a lakáspiac felfelé ível, és ezzel párhuzamosan az igény is megemelkedett. Lakáshitel egyszerűen, hozzájuthatsz a számodra leginkább megfelelő hitelhez, oldalunk segít ebben!

Tovább olvasom
Miért éri meg a fix törlesztőrészlet?

Miért éri meg a fix törlesztőrészlet?

2018.08.29.

Szeretnél hitelt felvenni, de nem tudod eldönteni, hogy fix, vagy változó kamatozású hitelt válassz? Tartasz a kamatkockázatoktól? Egyre többen választják a bankoknál a fix kamatozású hiteleket. Hiszen a futamidő végéig fix a törlesztőrészletet nyújtanak, és a törlesztőrészlet a végtörlesztésig nem változtatható sem az adós, sem a bank részéről.

Tovább olvasom
A hitelkiváltásról bővebben

A hitelkiváltásról bővebben

2018.01.16.

Sokan küzdenek a hiteleik visszafizetésével, hiszen a törlesztőrészletek emelkedtek az elmúlt években, míg a családok jövedelme ezt nem minden esetben követte. Van viszont megoldás a problémára, ez pedig a hitelkiváltás!

Tovább olvasom
Erste folyószámlahitele

Erste folyószámlahitele

2019.04.14.

Váratlan kiadás, vagy hó végi pénzzavar esetén több lehetőség közül lehet választani: egyrészt ott a kölcsönkérés egy rokontól, ismerőstől, de ez egy idő után kényelmetlen és kínos lesz, ha gyakran ismétlődik. A másik lehetőség egy bankhoz fordulni, de ez rengeteg ügyintézéssel jár. Mi a megoldás? A hitelkeret! Nézzünk meg egy példát alaposan, és legyen ez az Erste folyószámlahitele!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával