Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Mekkora futamidő lehet a személyi kölcsönnél?

2018.03.12.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 16. 12:54

Ha hitelfelvételről van szó, akkor – a lakáscélú hiteleket leszámítva – a legtöbben a személyi kölcsönt választják, mert az igénylése egyszerű, nem szükséges hozzá fedezetet bevonni, többnyire fix kamatozású, a törlesztőrészletei viszonylag alacsonyak, a futamidő pedig viszonylag rövid.

Mekkora futamidő lehet a személyi kölcsönnél?

Persze a futamidő rövidsége relatív, mindenkinek más lesz a megfelelő. Alacsonyabb összeg felvételekor lehetőség van akár egy éves futamidőre is, de a legtöbben igyekeznek kihasználni a maximális, 8 évre szóló lehetőséget, mert így lehet a legalacsonyabban tartani a havi törlesztőrészletet. Természetesen a futamidő maximuma pénzintézetenként változik, így ha az a cél, hogy minél alacsonyabban tudjuk tartani a havi kiadásokat, akkor érdemes olyan bankot választani a személyi kölcsön felvételéhez, ahol a törvényileg szabályozott maximumot nyújtják!

A futamidő azonban nem minden! A hitel kamatozása, illetve a THM is befolyásolja a törlesztőrészlet nagyságát, így – véleményünk szerint – a legalacsonyabb törlesztőrészlet keresése helyett érdemesebb azt vizsgálni, hogy az adott személyi kölcsön teljes visszafizetése után mennyi pénzt adtunk a banknak a felvett összegen felül. Ez a hitel kamatától függ, tehát minél alacsonyabb a kamat, annál kevesebb a hitel összköltsége is, és ez többnyire a törlesztőrészlet nagyságában is megmutatkozik!

Összegezve: ha a legfontosabb tényező az alacsony törlesztőrészlet, akkor is érdemes inkább a THM-et vizsgálni, hiszen a piacon jelenleg fellelhető legalacsonyabb és legmagasabb érték között több mint kétszeres a szorzó! Ha a két hitel közül az alacsonyabb kamatozásút választjuk, akkor szinte azonos törlesztőrészlettel számolva akár két évet is nyerhetünk a futamidőből!

Ha személyi kölcsönre lenne szükséged, akkor a felvétele előtt hasonlítsd össze a különböző pénzintézetek ajánlatait oldalunk segítségével, mert nálunk minden fontosabb adatot megtalálsz, ami alapján kiválaszthatod a számodra legkedvezőbbet! Ha kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken vagy válassz kedvedre az ajánlataink között.

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Autót részletre, bank nélkül?

Autót részletre, bank nélkül?

2019.03.26.

Autót részletre, de bank nélkül? Nos, ha nem is abban a formában, ahogy elsőre gondolnád, de lehetséges! Mi úgy értettük, hogy nem kell emiatt bankba menned, hiszen van más megoldás is, hogy pénzhez juss, és megvásárolhasd azt az autót, amelyikre szükséged van!

Tovább olvasom
Tranzakciós illeték 20.000 Ft alatt – kell fizetni?

Tranzakciós illeték 20.000 Ft alatt – kell fizetni?

2019.04.26.

Általános, hogy ha valamilyen szolgáltatást veszel igénybe, akkor fizetned kell érte, és nincs ez másképpen a banki ügyletek esetében sem. Ha átutalást hajtasz végre, akkor tranzakciós illeték fizetése kötelező.

Tovább olvasom
Hitelkártya kamatmentesség – ez mit jelent?

Hitelkártya kamatmentesség – ez mit jelent?

2019.10.14.

Egy hitelnek kamata van – ezt mindenki tudja, aki valaha egy kicsit is foglalkozott a témával. Viszont ha csak kicsit, akkor valószínűleg teljesen értetlenül állhat akkor, ha azt hallja: hitelkártya kamatmentesség. Ha neked sem teljesen világos, hogy ezt mégis hogy kellene elképzelni, akkor ajánljuk a cikkünket, hiszen mindent megtudhatsz belőle, amit az ingyenesen használható banki pénzről tudni kell!

Tovább olvasom
CIB lakáshitel részletek

CIB lakáshitel részletek

2019.03.18.

Mivel az utóbbi időben felpörgött az ingatlanpiac, és a CSOK is hozzátette ehhez a magáét, a lakáshitelek is rohamos fejlődésnek indultak. Minden bank megpróbál a konkurencia alá licitálni, így a kamatok is egyre kedvezőbbek. Nézzük meg, mit tud nyújtani a CIB lakáshitel!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával