Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Kötelező-e adóstárs a személyi kölcsön igényléshez?

2018.02.25.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2022. március 3. 13:52

A személyi kölcsön egy szabad felhasználású, fedezet nélküli hitel, rugalmas, ám rövid futamidővel és viszonylag alacsony hitelösszeggel, tudjuk meg kell-e adóstárs az igényléshez.

Kötelező-e adóstárs a személyi kölcsön igényléshez?

Az igénylése – egy ingatlanfedezetű hitelhez képest – egyszerű, de természetesen vannak feltételei, amiket teljesítened kell, ezért érdemes körültekintően eljárni, hogy adóstárs szükséges-e hozzá.

Először is rendelkezned kell egy állandó, magyarországi, bejelentett lakcímmel, és ezt érvényes személyazonosító okmánnyal igazolnod is kell. A 18. évedet be kell töltened az igényléshez, de van olyan bank is, ahol a korhatár magasabb, a Sberbank esetében például 23 év, Cetelemnél 20 év, Budapest Bank esetében pedig 21 éves korig adóstárs szükséges.  Emellett különböző dokumentumokra is szükséged lesz, amik a fizetésképességedet igazolják, illetve azt, hogy mekkora törlesztőrészletet tudsz havonta kifizetni, valamint ebből számolják ki a maximálisan adható hitelösszeget is. Rendelkezned kell legalább 3 hónapja fennálló munkaviszonyból származó jövedelemmel. Munkáltatói igazolással kell igazolnod a jövedelmedet, emellett az utolsó háromhavi munkabérednek minimálisan a 68.000 Forintot el kell érnie. Amennyiben bankszámlára érkezik a jövdelmed, akkor 3 havi számlakivonatra is szükség lesz. Emellett szükség lesz egy telefonszámra, illetve alapkövetelmény, hogy ne szerepelj a KHR rendszerben aktív státusszal. Ha ezeket teljesíted, jó esélyeid vannak arra, hogy megkapd a személyi kölcsönt!

Mint látható, az adóstárs megléte nem szerepel a személyi kölcsön kritériumai között, de hogy a címben feltett kérdésre ennél konkrétabban válaszoljunk: nem kötelező az adóstárs bevonása a hitelügyletbe, viszont sokat segíthet! Adóstárs bevonásával emelkedhet a felvehető hitelösszeg, illetve valószínűbb, hogy megkapod az igényelt hitelt. Természetesen csak akkor, ha az adóstárs is megfelel a vele szemben támasztott követelményeknek: csak házas-, vagy élettárs lehet, minden egyéb feltétel pedig az adóséval megegyező!

Ha személyi kölcsönt szeretnél felvenni, akár adóstárssal, akár nélküle, akkor oldalunk segítségével könnyen összehasonlíthatod a különböző hitelkonstrukciókat! Válaszd a legmegfelelőbbet, kérdés esetén pedig keress bennünket elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mit vállalunk adóstársként?

Mit vállalunk adóstársként?

2021.10.05.

Amikor egy barátunk, családtagunk hozzánk fordul, hogy adóstárként segítsük őt egy hitelfelvétel során, az első gondolatunk lehet, hogy segítenünk kell. Mielőtt azonban aláírnánk a papírokat, fontos hogy tisztában legyünk a lehetséges következményekkel.

Tovább olvasom
Adóstárs bevonásával növelhető a felvehető hitel összege

Adóstárs bevonásával növelhető a felvehető hitel összege

2021.09.17.

Az, hogy mennyire vagyunk hitelképesek, az igazolt jövedelmünk nagysásától függ. Ötszázezer forint alatti nettó jövedelem esetén a törvény maximum ötven százalékos terhelhetőséget enged meg. De a helyzet nem ennyire egyszerű. A bankok eltérő hitelezési szokása mellett a hitel típusától is függ a terhelhetőség mértéke, ami akár a jövedelmünk huszonöt százalékáig is lecsökkenhet. Mi tehetünk, ha a jövedelmünk nem elegendő a kiválasztott hitelösszeghez? Hogy növelhetjük meg a hitel összegét, amit a bank hajlandó a rendelkezésünkre bocsátani?

Tovább olvasom
Milyen feltételekkel vehetünk fel hitelt élettársi kapcsolat esetén?

Milyen feltételekkel vehetünk fel hitelt élettársi kapcsolat esetén?

2021.10.11.

Egy hitel felvételénél gyakran csak egy személyre van szükség. Ilyen például a személyi kölcsön. Vannak azonban olyan hitelfajták, ahol az a banki gyakorlat, hogy az élettársat vagy a házastársat kötelező adósként bevonni igényléskor. Ezek jellemzően ingatlanfedezetes, nagyobb összegű és hosszabb futamidejű hitelek. Megnéztük, hogy mikor van szükség élettársra egy hitelfelvételnél.

Tovább olvasom
Hitelfelvétel adóstársként – lehetséges?

Hitelfelvétel adóstársként – lehetséges?

2020.11.12.

Elsőre furcsa kérdésnek tűnhet, hogy lehetséges-e a hitelfelvétel adóstársként, hiszen az adóstárs azt jelenti, hogy résztvevő egy hitelügyletben, ám ha tovább visszük ezt a gondolatsort, akkor kerül elő az igazi értelme: vajon vehet-e fel hitelt az, aki egy másik ügyletben adóstársként szerepel? Ennek járunk utána az alábbi cikkben.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával