Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Minimálbér alatti tartozással is fel lehet kerülni a KHR listára?

2018.02.20.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 16. 11:54

A hitelek felvételének számtalan kritériuma van és előkelő helyet foglal el közöttük az, hogy a hitelfelvevő ne szerepeljen a KHR listán aktív státuszban. Sokan nem tudják, hogy mi is ez, illetve hogyan működik, ezért röviden vegyük át!

Minimálbér alatti tartozással is fel lehet kerülni a KHR listára?

Tartozásom minimálbér alatti összeg, így lehetek e KHR listás, nézzük át gyorsan.

A KHR listát régebben BAR listának hívták, így már talán többeknek lesz ismerős. A KHR listán azoknak a mulasztásait rögzítik, akik a hitelszerződésben vállalt kötelezettségeiknek nem tettek eleget a mindenkori minimálbér összegét meghaladó mértékben több, mint 90 napon keresztül. A 90 nap akkor indul, amikor a mulasztás meghaladta a minimálbér összegét.
A korábban fennálló, de a minimálbérnél kisebb összegű késedelem nem számít bele. A tartozás 90 nap alatt a minimálbér alá csökken, akkor újraindul a 90 napos időszak számlálása. Emellett van még néhány ok, ami miatt felkerülhet valaki a KHR listára, például a hamis adatokkal megkísérelt hitelfelvétel, a csalás, vagy a bankkártyahasználattal kapcsolatos visszaélés. Ezek ráadásul a büntetőjogi kategóriába is esnek, és nem feltétlenül a tartozáshoz kapcsolódnak, de a teljes képhez fontos tudni róluk.

Tehát a válasz a kérdésre egy határozott nem, de ha nem vagy biztos benne, hogy mi is a helyzet, akkor a KHR listán szereplő adataidról teljes körű információt szerezhetsz egy úgynevezett ügyféltudakozvány lekérésével, amit a számlavezető bankodnál díjmentesen tudsz megtenni. A bankod saját feketelistáján persze még így is szerepelhetsz, például egy folyószámlahitelkeret-tartozás miatt, és így elutasíthatják a hitelkérelmedet, viszont más bankoknál ez nem jelent akadályt!

Ha hitelt szeretnél felvenni, akkor megteheted, csupán annyit kell tenned, hogy más bankoknál is felderíted a lehetőségeidet. Oldalunk segítségével ezt könnyedén megteheted, sőt, össze is hasonlíthatod a különböző pénzintézetek ajánlatait, és így biztosan a számodra legmegfelelőbbet fogod választani! Ha kérdésed van, tedd fel őket nekünk megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Azonnali kölcsön az expresszkolcson.hu által

Azonnali kölcsön az expresszkolcson.hu által

2018.12.03.

Azonnali kölcsön? Nincs időd kivárni a személyi kölcsönök pár napos átfutási idejét, de még a gyorskölcsön 24 óráját is soknak találod a jelenlegi helyzetedben? Van egy jó hírünk! Ugyan nem azonnal, de egy órán belül pénzhez juthatsz, ha a MiniKölcsönt választod, és ami még jobb, csupán pár kattintás!

Tovább olvasom
Erste hitelkártya részletek

Erste hitelkártya részletek

2019.05.20.

Hitelkártyát igényelnél, de nem tudod, melyik banknál érdemes? Nos, ebben a cikkben nem fogjuk konkrétan megmondani, melyiket kell választanod, csak bemutatjuk neked az Erste hitelkártyáit, majd adunk egy tanácsot, hogy mit tegyél, ha döntésre szeretnél jutni.

Tovább olvasom
Jelzáloghitelekről bővebben

Jelzáloghitelekről bővebben

2018.12.08.

A jelzáloghiteleket a legtöbbször ingatlan megvásárlására veszik fel, de a lényege az, hogy a fedezetet vonnak be mögé. Ha épp a felvételét tervezed, akkor összefoglaljuk neked, hogy mit kell tudnod a jelzáloghitelekről.

Tovább olvasom
Gyorskölcsönt másképpen, online, azonnal!

Gyorskölcsönt másképpen, online, azonnal!

2019.06.26.

Gyorskölcsönt másképpen? Hiszen még csak pár éve létezik! Miért változtatnának rajta már most? Nos, az alábbiakban röviden kifejtjük a gyorskölcsönök fejlődését, és elmondjuk, mi várható a közeljövőben!

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával