Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Minimálbér alatti tartozással is fel lehet kerülni a KHR listára?

2018.02.20.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 16. 11:54

A hitelek felvételének számtalan kritériuma van és előkelő helyet foglal el közöttük az, hogy a hitelfelvevő ne szerepeljen a KHR listán aktív státuszban. Sokan nem tudják, hogy mi is ez, illetve hogyan működik, ezért röviden vegyük át!

Minimálbér alatti tartozással is fel lehet kerülni a KHR listára?

Tartozásom minimálbér alatti összeg, így lehetek e KHR listás, nézzük át gyorsan.

A KHR listát régebben BAR listának hívták, így már talán többeknek lesz ismerős. A KHR listán azoknak a mulasztásait rögzítik, akik a hitelszerződésben vállalt kötelezettségeiknek nem tettek eleget a mindenkori minimálbér összegét meghaladó mértékben több, mint 90 napon keresztül. A 90 nap akkor indul, amikor a mulasztás meghaladta a minimálbér összegét.
A korábban fennálló, de a minimálbérnél kisebb összegű késedelem nem számít bele. A tartozás 90 nap alatt a minimálbér alá csökken, akkor újraindul a 90 napos időszak számlálása. Emellett van még néhány ok, ami miatt felkerülhet valaki a KHR listára, például a hamis adatokkal megkísérelt hitelfelvétel, a csalás, vagy a bankkártyahasználattal kapcsolatos visszaélés. Ezek ráadásul a büntetőjogi kategóriába is esnek, és nem feltétlenül a tartozáshoz kapcsolódnak, de a teljes képhez fontos tudni róluk.

Tehát a válasz a kérdésre egy határozott nem, de ha nem vagy biztos benne, hogy mi is a helyzet, akkor a KHR listán szereplő adataidról teljes körű információt szerezhetsz egy úgynevezett ügyféltudakozvány lekérésével, amit a számlavezető bankodnál díjmentesen tudsz megtenni. A bankod saját feketelistáján persze még így is szerepelhetsz, például egy folyószámlahitelkeret-tartozás miatt, és így elutasíthatják a hitelkérelmedet, viszont más bankoknál ez nem jelent akadályt!

Ha hitelt szeretnél felvenni, akkor megteheted, csupán annyit kell tenned, hogy más bankoknál is felderíted a lehetőségeidet. Oldalunk segítségével ezt könnyedén megteheted, sőt, össze is hasonlíthatod a különböző pénzintézetek ajánlatait, és így biztosan a számodra legmegfelelőbbet fogod választani! Ha kérdésed van, tedd fel őket nekünk megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

JTM 2019 változás július 1.-től – nézzük a részleteket!

JTM 2019 változás július 1.-től – nézzük a részleteket!

2019.07.10.

Volt már az idei évben változás a jövedelemarányos törlesztési mutatóval kapcsolatban. Ám a kormány most, a babaváró hitellel összefüggésben ismét bejelentett egyet, ami nagymértékben befolyásolja a hitelfelvételt a jövőben. Egész pontosan július 1.-től kezdve. Lássuk tehát a JTM 2019-es szabályváltozását!

Tovább olvasom
A várandós kismamák haladékot kaptak!

A várandós kismamák haladékot kaptak!

2019.07.23.

Jó híreink vannak! Korábban volt egy kis bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy vajon azok a várandós kismamák jogosultak lesznek-e a kamat- és gyermekvállalási támogatásra, vagy sem. Viszont akiknek július elején születik meg a gyermekük, de ezt sikerült tisztázni. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
CIB személyi kölcsön – hogy tudom egyszerűen igényelni?

CIB személyi kölcsön – hogy tudom egyszerűen igényelni?

2019.01.10.

Ha személyi kölcsönt szeretnél igényelni, akkor rengeteg lehetőség közül választhatsz, hiszen nincs olyan bank, amelyik ne kínálná az ügyfeleinek. A CIB személyi kölcsöne egy olyan hiteltermék, ami mindenképp figyelmet érdemel, tehát hadd mutassuk be most részletesen!

Tovább olvasom
Kaphatok-e személyi kölcsönt, ha a fizetésemből letiltás van?

Kaphatok-e személyi kölcsönt, ha a fizetésemből letiltás van?

2018.02.16.

Van az az élethelyzet, amikor mindenképp szükség lenne némi pénzre, függetlenül a körülményektől. A személyi kölcsön szinte minden esetben jó megoldás, viszont a hitelbírálat keresztül tud húzni minden számítást, akár egy egyszerű letiltás miatt.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával