Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Kaphatok-e személyi kölcsönt, ha a fizetésemből letiltás van?

2018.02.16.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 16. 11:49

Van az az élethelyzet, amikor mindenképp szükség lenne némi pénzre, függetlenül a körülményektől. A személyi kölcsön szinte minden esetben jó megoldás, viszont a hitelbírálat keresztül tud húzni minden számítást, akár egy egyszerű letiltás miatt.

Kaphatok-e személyi kölcsönt, ha a fizetésemből letiltás van?

Letiltás – mit kell tudni róla!

A személyi kölcsön feltételeit taglaltuk már, így most csak a lényegesebbeket sorolnánk fel. Az első és legfontosabb az állandó, magyarországi, bejelentett lakcím, és az érvényes személyazonosító okmányok, amivel igazoljuk. A 18. betöltött életév, a munkáltatói igazolás, az utolsó háromhavi munkabér, vagy nyugdíj igazolása szintén elengedhetetlen, illetve az is fontos, hogy a kérelmező ne szerepeljen a KHR listán, aktív státuszban.

Ha a fizetésedből tiltanak, az azt jelenti, hogy vagy adósként, vagy adóstársként végrehajtás alá vonták a jövedelmedet. A végrehajtási eljárás egyik alapvető lépése az, hogy az adóst úgy kényszerítik rendszeres fizetésre, hogy a jövedelmének egy részét közvetlenül a végrehajtónak, vagy a jogosultnak juttatják. A letiltás mértéke törvényben szabályozott, tehát nem lehet az egész jövedelmet letiltatni. Mindig a nettó összegből történik, tehát abból, amit az adós kézhez kapna; ennek az összegnek legfeljebb 33%-át, de kivételes esetekben is csak maximum 50%-át lehet letiltani. Jó, ha tudod, hogy a letiltott összegből a végrehajtó jutalékot kap, tehát nem kerül a teljes levont összeg a tartozás rendezésére! A letiltás addig tart, amíg a végrehajtást kérő nem jelzi, hogy megtérült a követelése, avagy a letiltási dokumentumban szereplő összeg kifizetésre került. Ez egyben azt is jelenti, hogy szerepelsz a KHR listán, méghozzá aktív státuszban, hiszen még tartozásod van. Tehát a címben feltett kérdésre a válasz röviden: nem, sajnos így nem kaphatsz személyi kölcsönt.

Ha viszont kifizetted a tartozásod, és a KHR listán is passzív státuszba kerültél, akkor már van lehetőséged, nem is kevés! Nézz körül közöttük, majd hasonlítsd is össze őket oldalunk segítségével! Kérdésed lenne? Vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Autót részletre, bank nélkül?

Autót részletre, bank nélkül?

2019.03.26.

Autót részletre, de bank nélkül? Nos, ha nem is abban a formában, ahogy elsőre gondolnád, de lehetséges! Mi úgy értettük, hogy nem kell emiatt bankba menned, hiszen van más megoldás is, hogy pénzhez juss, és megvásárolhasd azt az autót, amelyikre szükséged van!

Tovább olvasom
Mire költhető a babaváró hitel?

Mire költhető a babaváró hitel?

2019.07.13.

A babaváró hitel igencsak felkapott lett az utóbbi időben, ami nem csoda, hiszen ennyire előnyös hitelkonstrukcióval eddig még nem találkozhatott senki, aki kicsit is járatos a pénzügyek és bankok világában. Rengeteg kérdést kaptunk az utóbbi időben, de a legtöbb arra vonatkozott, hogy vajon mire költhető a babaváró hitel. Lássuk!

Tovább olvasom
Melyik a legjövedelmezőbb megtakarítási forma?

Melyik a legjövedelmezőbb megtakarítási forma?

2018.06.06.

Akik szokták olvasni a cikkeinket, biztos azonnal rávágják, hogy a lakástakarék az a legjobb megtakarítási forma, pedig a válasz nem is ennyire egyértelmű, illetve nem úgy, ahogy gondolhatnánk. Nézzük meg ezt a kérdést kicsit alaposabban, hiszen ahogy mindenki, úgy mi is a legjobbat keressük!

Tovább olvasom
Fix törlesztőrészletű, vagy változó kamatozású piaci hitelt érdemes felvenni?

Fix törlesztőrészletű, vagy változó kamatozású piaci hitelt érdemes felvenni?

2019.04.28.

Amikor jelzáloghitelt akarunk felvenni, akkor két lehetőségünk van: a fix törlesztőrészletű és a változó kamatozású kölcsönök.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával