Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Minimálbérrel rendelkezem, kaphatok személyi kölcsönt?

2018.01.03.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 16. 10:45

Az alábbiakban elolvashatod a jövedelemmel összefüggő legfontosabb tudnivalókat, amiből az is kiderül, hogy minimálbérrel kaphatsz-e személyi kölcsönt.

Minimálbérrel rendelkezem, kaphatok személyi kölcsönt?

Minimálbérrel, ha személyi kölcsönt szeretnél felvenni, minden esetben kulcskérdés a jövedelem, azaz alapfeltétel, hogy a hitelkérelemhez mellékelned kell a jövedelemigazolásodat. Mivel jogszabály kötelezi a pénzintézeteket a jövedelem vizsgálatára, gyakorlatilag enélkül nem lehet személyi kölcsönhöz jutni. Majdnem minden bank esetében a jövedelmed 50%-a terhelhető törlesztőrészlettel.

Ezzel kapcsolatban számos kérdés merül fel a hitelfelvétel előtt: mekkora összegű jövedelemmel kell rendelkezned, illetve kaphatsz-e személyi kölcsönt minimálbérre? Rengeteg kérdés van még, ami válaszra vár, de nekünk most az összeg a legfontosabb.

A személyi kölcsön esetén jóval nagyobb a pénzintézet kockázata, éppen ezért szigorúbb a hitelbírálat is. Minimálbérrel adható hitel esetén legalább 3 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkezned a munkahelyeden. A határozott időre szóló munkaszerződés nem probléma a hitelfelvétel során, viszont a próbaidő és a felmondási idő kizárja a lehetőségét is. A kérelmet akkor is visszautasítják, ha a munkáltatóddal szemben bírósági, vagy felszámolási eljárás van folyamatban, hiszen így veszélyben van a munkahelyed, ezáltal a fizetőképességed is! A pénzintézetek a hitelbírálat során megállapítják a hitelezhetőségi limitedet, ami forint alapú hitelek esetén azt az összeget jelenti, amit havonta hiteltörlesztésre tudsz fordítani. Ennek meghatározásakor a bankok az igazolható bevételeid mellett a rendszeres kiadásaidat is megvizsgálják. Ha minimálbért tudsz igazolni, akkor a kiadások figyelembevétele után nyilvánvalóan kisebb, a hiteltörlesztésre fordítható összeggel kalkulálnak, és ez csökkenti a felvehető személyi kölcsön összegét is!

Ebből levonható a tanulság, miszerint vehetsz fel személyi kölcsönt minimálbérre, de szigorított feltételekkel és alacsonyabb hitelösszeggel kell számolnod. Hasonlítsd össze oldalunk segítségével a lehetőségeket, és dönts a számodra legmegfelelőbb mellett!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

14,0% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Babaváró hitelt önerőként felhasználhatom?

Babaváró hitelt önerőként felhasználhatom?

2019.07.16.

Lakásvásárlásra készülsz, de nem áll a rendelkezésedre sem önerő, sem fedezetként felajánlható ingatlan? Családot alapítasz a pároddal, és szeretnétek közös otthonba költözni? Esetleg már úton is van a gyermeketek? Ha ezekre a kérdésekre igennel feleltél, akkor a babaváró hitel megoldás lesz a számotokra. Mert egy szabadon felhasználható személyi kölcsönről van szó, amit bármire elkölthetsz. Ebből Te is levonhatod a következtetést, hogy a babaváró hitelt önerőként is felhasználhatod a leendő lakáshiteled igényléséhez!

Tovább olvasom
Cetelem személyi kölcsön – mit kell tudni róla?

Cetelem személyi kölcsön – mit kell tudni róla?

2019.03.16.

A személyi kölcsönök piaca egyre csak bővül és bővül, hiszen ez a legnépszerűbb hiteltermék az ügyfelek körében. Nem véletlen, hiszen egyszerűen és gyorsan hozzáférhetőek, a kondícióik pedig kedvezőek. Magyarországon manapság szinte minden banknál találhatunk olyan hitelkonstrukciót, ami megfelelhet az igényeinknek, így a Cetelem Banknál is.

Tovább olvasom
A hitelfelvétel egyszerű, de hamarosan indul az ünnepi szezon!

A hitelfelvétel egyszerű, de hamarosan indul az ünnepi szezon!

2018.11.02.

Tudjuk, hogy még csak ősz van, de már benne járunk, és alig van némi idő hátra karácsonyig. Sokan az utolsó pillanatra hagyják az ajándékok megvásárlását és az ezzel kapcsolatos dolgokat. A korábbi évek tapasztalatából tudhatnák, hogy mindenki más is ezt teszi, és emiatt tömeg és lökdösődés tapasztalható mindenhol.

Tovább olvasom
Mit tegyek, ha felmondták a hitelem?

Mit tegyek, ha felmondták a hitelem?

2018.09.05.

Felmondták a hiteled? Szeretnéd tudni, hogy mit tehetsz, hogy ne kerüljön végrehajtás alá az ingatlanod? Lássuk, mik a lehetőségeid!

Tovább olvasom