Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

A személyi kölcsönt felvehetem-e, munkáltatói igazolás nélkül?

2017.11.24.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 16. 09:21

A személyi kölcsönt olyan szabad felhasználású hitelkonstrukcióban lehet felvenni, ami bármilyen célra – például lakásfelújítás, fogyasztási cikkek vásárlása, esküvő lebonyolítása, vagy utazás – felhasználható. A futamidő rugalmas, többnyire 12-96 hónap lehet.

A személyi kölcsönt felvehetem-e, munkáltatói igazolás nélkül?

A személyi kölcsönt a legtöbb banknál ingatlanfedezet és kezes bevonása nélkül igényelhető, adóstárs bevonásával viszont többnyire magasabb hitelösszeg is elérhető.

Az igényléshez meg kell felelni néhány alapvető követelménynek, azaz legyen állandó bejelentett lakcímünk Magyarországon. Rendelkezzünk érvényes személyazonosító okmányokkal.
Természetesen legyünk nagykorúak, tehát csak betöltött 18 év felett lehet személyi kölcsönt igényelni, bizonyos bankok esetében az igénylési korhatár magasabb.

Ezeken felül különféle dokumentumokra is szükség van, ha kölcsönt szeretnénk felvenni.
Az egyik legfontosabb természetesen, hogy hiteles és érvényes személyazonosító okmányokkal rendelkezzünk.
Igazolni kell az utolsó három hónapról szóló munkabért bankszámlakivonattal vagy munkáltatói igazolással.

Nyugdíjas hitelfelvevőnél szükség van a nyugíjas törzskönyvre, határozatra, továbbá három havi nyugdíjszelvényre vagy három havi baknszámlakivonatra, amire a nyugdíj érkezik, esetleg más jövedelemről szóló igazolásra.

Van még egy dolog, ami mindenképp szükséges lesz, ám ez nem minden bank esetében, ez pedig visszamenőlegesen az utolsó hónapra vonatkozó közüzemi számla befizetését igazoló csekk és számlalevél, illetve egy telefonszámla.

Ezek az alapvető követelmények, azaz ha a címben feltett kérdésre szeretnénk válaszolni: nem, a személyi kölcsönt nem lehet igényelni munkáltatói igazolás megléte nélkül! Azonban még így is ez a legkönnyebben felvehető hitelforma, így ha szükséged van rá, ezt veheted fel a legegyszerűbben! Természetesen létezik fedezetes személyi kölcsön is, azaz fedezetként bevonható ingatlan, vagy gépjármű is, de ez már egy másik kategória!

Oldalunkon könnyedén megtalálhatod és össze is hasonlíthatod a különböző bankoknál elérhető személyi kölcsönök adatait, így egyszerűen kiválaszthatod a számodra legmegfelelőbbet, majd a megfelelő dokumentumok beszerzése után a kiválasztott bankhoz fordulhatsz a hitel felvételéért!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

MiniKölcsön 1 óra alatt, ha sürgősen pénzre van szükséged!

MiniKölcsön 1 óra alatt, ha sürgősen pénzre van szükséged!

2018.07.18.

MiniKölcsön 1 óra alatt, tehát a hiteltermékkel kapcsolatosan már olvashattál nálunk, de röviden összefoglaljuk ismét. Ha egy kisebb összegre van szükséged, mert átmeneti pénzzavarba kerültél, akkor a MiniKölcsön 1 óra alatt lehetséges.

Tovább olvasom
ERSTE Most Személyi Kölcsön

ERSTE Most Személyi Kölcsön

2018.08.03.

A személyi kölcsönök piacán folyamatos a fejlődés, újabbnál újabb hiteltermékek jelennek meg. Az ERSTE Bank új személyi kölcsöne a legfrissebb; nézzük meg, mit nyújt a többi hiteltermékhez képest!

Tovább olvasom
OTP személyi kölcsön feltételei

OTP személyi kölcsön feltételei

2019.03.01.

Mindegy, hogy melyik banktól veszel fel hitelt, vannak kritériumok, amiknek meg kell felelned ahhoz, hogy az igényelt pénzösszeghez juthass. Az OTP személyi kölcsön feltételei hasonlítanak a más bankok által támasztottakhoz, ám akad néhány különbség, amik miatt érdemes részletesebben is megismerkedni velük.

Tovább olvasom
Miért éri meg a fix törlesztőrészlet?

Miért éri meg a fix törlesztőrészlet?

2018.08.29.

Szeretnél hitelt felvenni, de nem tudod eldönteni, hogy fix, vagy változó kamatozású hitelt válassz? Tartasz a kamatkockázatoktól? Egyre többen választják a bankoknál a fix kamatozású hiteleket. Hiszen a futamidő végéig fix a törlesztőrészletet nyújtanak, és a törlesztőrészlet a végtörlesztésig nem változtatható sem az adós, sem a bank részéről.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával