Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Ezek a hitelfelvétel alapvető személyi feltételei, amelyeknek minden esetben teljesülniük kell.

2017.10.06.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 18. 12:52

Ugyan van egy seregnyi elvárás, ami bankonként és hitelfelvételenként eltér, de vannak olyan személyi feltételek, amelyeknek minden esetben teljesülniük kell a hitelfelvétel során. Ezek a hitelfelvétel alapvető személyi feltételei.

Ezek a hitelfelvétel alapvető személyi feltételei, amelyeknek minden esetben teljesülniük kell.

A 18 éves életkor betöltése

Amíg valaki nincs 18 éves, azaz nem felnőtt, addig esélye sincs labdába rúgni a hitelkérelemnél.

Legalább minimálbér igazolása

Sokan itt buknak el, pedig erre nagy szükség van.

A minimálbér forrásai: munkabér, véglegesített járadék vagy rokkant nyugdíj, öregségi nyugdíj, stb.

A jelenlegi minimálbér nettó 84.788 forint.

Figyelem! A mindenkori minimálbér megléte nem biztos, hogy elég lesz annak a hitelösszegnek a felvételéhez, amit szeretnél.

Létezik ugyanis egy korlát (JTM – Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató), amely meghatározza, hogy a jövedelmünk hány százalékát szánhatjuk hitelfelvételre. Ezt pedig egyetlen bank sem terhelheti túl.

A Jövedelemarányos Törlesztőrészlet Mutató kiszámítása:

Ha a hitelfelvevő igazolt havi nettó jövedelme alacsonyabb, mint 400.000 forint, a JTM hitelkérelem elbíráláskori értéke nem haladhatja meg forinthitel nyújtása esetén az 50%-ot,

Ha a hitelfelvevő igazolt havi nettó jövedelme eléri vagy meghaladja a 400.000 forintot, a JTM hitelkérelem elbíráláskori értéke nem haladhatja meg forinthitel nyújtása esetén a 60%-ot.

Fontos! A bankok a minimálbérből levonják a megélhetési költséget, és ezt az összeget lehet hiteltörlesztésre fordítani.

Ezek a hitelfelvétel alapvető személyi feltételei, cselekvőképesség

Csakis cselekvőképes személy köthet szerződést vagy tehet jognyilatkozatot. Cselekvőképesnek az személy számít, aki betöltötte a 18. életévét, és a törvény is elismeri a cselekvőképességét.

Ez így van jól, hiszen csak azok tudnak felelősséget vállalni a hitelfelvételükért, akik a szellemileg épek, és a szellemi érettség, valamint az észszerű akaratelhatározásra való képesség megfelelő fokán állnak. Csak az ilyen egyénektől várható el, hogy át tudják látni az egyes hitelfelvételi alternatívákat, és ki tudják választani a számukra megfelelőt.

Hitelre van szükséged? Tekintsd meg Személyi kölcsön és Jelzáloghitel kínálatunkat. 

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mennyire gyors a gyorskölcsön?

Mennyire gyors a gyorskölcsön?

2018.10.17.

Hogy mennyire gyors? A fenti kérdésre van egy rövid válaszunk: nagyon! Aki ennyivel nem elégszik meg, annak persze kifejtjük egy kicsit bővebben is, hiszen az idő pénz, egy hitelfelvétel esetében pedig még inkább ez a helyzet!

Tovább olvasom
Autóhitel személyi kölcsönnel!

Autóhitel személyi kölcsönnel!

2018.11.19.

Autóhitel, vagy személyi kölcsön? Ez a kérdés sokszor felmerül, hiszen mindkettő létezik, mindkettőből lehet autót vásárolni, és mindkettő könnyen elérhető. Vizsgáljuk meg, melyikkel járhat jobban az, aki gépjárművet szeretne vásárolni, de erre nem áll a rendelkezésére elegendő pénzösszeg!

Tovább olvasom
A törlesztőrészlet – pontosan miből tevődik össze?

A törlesztőrészlet – pontosan miből tevődik össze?

2019.03.12.

Mindenki tudja, hogy ha hitelt veszünk fel, akkor azt törlesztenünk is kell; hiteltípustól és az igényelt hitelösszegtől függ, hogy mennyi is lesz a törlesztőrészlet. Azt azonban már kevesebben tudják, hogy miből is tevődik ez össze. Lássuk kicsit részletesebben!

Tovább olvasom
Cetelem személyi kölcsön – mit kell tudni róla?

Cetelem személyi kölcsön – mit kell tudni róla?

2019.03.16.

A személyi kölcsönök piaca egyre csak bővül és bővül, hiszen ez a legnépszerűbb hiteltermék az ügyfelek körében. Nem véletlen, hiszen egyszerűen és gyorsan hozzáférhetőek, a kondícióik pedig kedvezőek. Magyarországon manapság szinte minden banknál találhatunk olyan hitelkonstrukciót, ami megfelelhet az igényeinknek, így a Cetelem Banknál is.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával