Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Jelzáloghitel alacsony kamatra – találja meg a legkedvezőbb megoldást!

2017.08.13.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 23. 15:13

A jelzáloghitel felhasználható szabad felhasználásra, új vagy használt lakás vásárlásra, bővítésre, felújításra, modernizálásra egyaránt. Megfontolandó, hogy még a jelzáloghitel igénylése előtt készítsünk részletekbe menő költségvetést, hogy pontosan lássuk, mekkora összegre lesz szükségünk valójában.

Jelzáloghitel alacsony kamatra – találja meg a legkedvezőbb megoldást!

Ehhez bekérhetünk árajánlatokat a mesteremberektől. Felújítás előtt pl. utánanézhetünk az építőanyagok és egyéb szükséges alapanyagok árainak. A jelzáloghitel alacsony kamatra sem olcsó, nem mindegy, mennyit kell visszafizetnünk! Az alapos előmunkálatok mindig megtérülnek, érdemes rászánni az időt.

Természetesen meg kell találni azt az ajánlatot, amelyik minden szempontból megfelel az igényeinknek és a lehetőségeinknek. A bankok sokféle konstrukcióban kínálnak jelzáloghitelt, érdemes alaposan körülnézni, átgondolni, melyik lesz hosszú távon is a legmegfelelőbb számunkra.

Jelzáloghitel alacsony kamatra – mitől függ, hogy hozzájuthat-e és mennyi az összeghatár?

Jelzáloghitel igénylésekor a bank azon kívül, hogy mekkora jövedelmet tudunk igazolni, a fedezetként felajánlott ingatlan (vagy ingatlanok) értékét vizsgálja. Amennyiben az összes, bank által elfogadott jövedelem összege kevesebb, mint 400.000 Ft, az összjövedelem 50°%-áig terhelhető meg.

Ha bevételünk meghaladja a 400.000 Ft-os összeget, úgy annak 60%-áig igényelhetünk jelzáloghitelt.

A fedezetül felajánlott ingatlan vagy ingatlanok az aktuális piaci érték/ük maximum 80%-áig terhelhetőek meg a hitellel.

Milyen feltételekkel igényelhető jelzáloghitel alacsony kamatra?

Sem aktív, sem passzív státuszban nem szerepelhet az adós a KHR-ben (BAR-lista). Hasznos tudnivaló lehet viszont az, hogy zálogkötelezett (fedezet nyújtó) lehet aktív KHR státuszban lévő adós is.

Jövedelemigazolás, munkaviszony, önerő tudnivalói jelzáloghitel igényléséhez

A minimális összeg, melyet igazolnunk kell tudni, 85.700 Ft – ez a jelenlegi minimálbér összege. Min. 3 hónapos igazolt munkaviszony szükséges (próbaidő vagy felmondás alatti nem lehet). Ha vállalkozásból igazolt jövedelmet nyújtunk be, ennél hosszabb időt kell igazolni. (rendszerint a megelőző teljes évről szólót). Adóstársat bármekkora jövedelemmel és életkórtól függetlenül be lehet vonni az ügyletbe.

Milyen típusú jövedelmeket, bevételeket fogad el a bank önerőként?

  • Készpénz
  • Lakástakarékban gyűjtött megtakarítás
  • Munkáltatói, önkormányzati támogatás
  • CSOK
  • Egyéb, a hitelügyletbe bevonható ingatlanfedezetek (a bank nem köti feltételként, hogy saját tulajdonban legyen)
  • Bizonyos, egyedi esetekben személyi kölcsönnel is kipótolhatjuk a vételár összegét

Mennyi idő szükséges a jelzáloghitel folyósításához?

Átlagosan 10-14 napos elbírálási idővel számolhatunk a teljes dokumentáció benyújtását követően. Ha hiánypótlásokra is szükség lesz, ez kitolódhat. A CSOK egyidejű igénylése esetén jó hír, hogy a bank egy összegben folyósítja a CSOK és a jelzáloghitel összegét, így nem húzódik el a kifizetés.

Honlapunkon egy helyen összehasonlíthatja a bankok aktuális jelzáloghitel ajánlatait, majd egyetlen kattintással máris az adott bank oldalán tekintheti meg az összes információt és akár el is indíthatja igénylését!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Mennyi hitelt vehetünk fel átlagkeresettel 2024-ben?

Mennyi hitelt vehetünk fel átlagkeresettel 2024-ben?

2024.03.27.

Amikor hitelt igényelünk, tisztában kell lennünk azzal, hogy mekkora hitelösszeggel gazdálkodhatunk. De mi a helyzet, ha átlagkeresettel igényelnénk? Mekkora összeget kapunk? Szakértőink fontosnak tartják a kérdést, ezért utánajártunk, hogy mennyi hitelt vehetünk fel átlagkeresettel 2024-ben. Mutatjuk.

Tovább olvasom
Verhetetlen lakáshitel ajánlatok oldalunkon!

Verhetetlen lakáshitel ajánlatok oldalunkon!

2020.01.21.

Verhetetlen lakáshitel ajánlatokat keresel? Nálunk megtalálhatod őket! Attól függetlenül, hogy milyen típusú jelzáloghitelre lenne szükséged, mindenben tudunk neked segíteni, csupán néhány kattintásra lesz hozzá szükséged!

Tovább olvasom
Bővítési jelzáloghitel, mikor megoldás?

Bővítési jelzáloghitel, mikor megoldás?

2018.02.08.

Ha kinőttétek a családi házat, de inkább bővítenél, mint hogy elköltözz, akkor létezik számodra is megoldás: a bővítési jelzáloghitel! Fontos tudni, hogy ez nem minden banknál elérhető, így érdemes alaposan utánajárnod a lehetőségeknek!

Tovább olvasom
Miben különbözik a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel?

Miben különbözik a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel?

2021.09.30.

A személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel felhasználását tekintve nem különbözik egymástól. Mindkettő korlátozás nélkül, szabadon, bármire elkölthető. Az igénylés menete, a kamatok, a felmerülő előzetes költségek és a kiutalási idő viszont már lényeges eltéréseket mutatnak. Megnéztük, miben különbözik a személyi kölcsön és a szabad felhasználású jelzáloghitel. Melyiket érdemes választani nagyobb hitelösszegnél? Melyik a jobb, ha gyorsan kell a pénz és rövid időre? Mutatjuk.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával