Hirdetés

Miért kössünk lakásbiztosítást a nyaralónkra?

2021.11.15.
Szerző: expresszkolcson.hu
Utoljára módosítva: 2021. november 15. 14:35

A nyaralónkba pihenni járunk, és gyakran hetekig vagy hónapokig is üresen áll. Szeretnénk mindig úgy viszontlátni a nyaralónkat, ahogy azt otthagytuk. Ez nem mindig sikerül, és a távollétünkben keletkezett károk plusz költséget és bosszúságot okozhatnak. Egy nyaralóra kötött biztosítás megtérítheti ezeket a károkat. Mutatjuk, hogy miért kössünk lakásbiztosítást a nyaralónkra.

Miért kössünk lakásbiztosítást a nyaralónkra?

Károk a távollétünk alatt

Ha a nyaralónk nincs téliesítve, sokszor hónapokig üresen áll. A téli időszakban fél év is eltelhet, amíg újra leutazunk, hogy kipihenjük magunkat. Ez alatt az időszak alatt sok minden történhet. Mi pedig nem vagyunk ott, hogy rögtön intézkedjünk. Sokszor nem is tudunk arról, hogy valami történt a hétvégi házunkkal, ha csak nem bíztuk meg valakit vagy kértünk meg egy szomszédot, hogy nézzen rá a házra.

Amikor újra lemegyünk, egy hosszabb kihagyás után, az első dolgunk, hogy körülnézzünk, történt-e valami, amíg távol voltunk. Ha kár ért bennünket, intézkednünk kell, szakembert kell keresnünk, hogy kijavíttassuk a hibát, és ez az időnkbe és a pénzünkbe kerül. Egy megfelelően kiválasztott lakásbiztosítás megtérítheti a kárunkat. Ha már történt valami, legalább ne mi fizessünk érte, hanem a biztosító. De mi történhet a nyaralónkkal, amíg távol vagyunk?

Csőtörés – betörés

Egy lakott házban azonnal észleljük, ha probléma adódik. Elrepedt egy vízcső? Elzárjuk a csapot, hogy ne folyjon el a víz. Ezt nem tehetjük meg, ha nem vagyunk jelen. Persze lehetünk előrelátóak, és vízteleníthetjük az egész házat, de egy beázásra, vagy egy cserép elmozdulására sokszor csak hónapokkal később derül fény. Könnyű belátni, hogy ha egy hibát nem hárítunk el azonnal, a kár egyre nagyobb lehet, ahogy telik az idő. A beázás eláztatja a falat, vizes lesz a szőnyeg, átáznak a bútorok. Az elcsúszott cserépen befolyhat a víz a padlásra, és ott okozhat károkat. Biztos, hogy szükségünk lesz egy jó biztosításra. Át kell vészelnünk a téli hónapokat.

Egy betörést is csak jóval később veszünk észre, ha nem lakjuk az ingatlant. Ráadásul a hétvégi házak kiszolgáltatottabbak, mert a rossz szándékkal érkezőknek nem kell attól tartaniuk, hogy a házigazda hazaér, és megzavarja őket. Egy betörésnél betörhetik az ablakot, megrongálhatják a zárakat, és eltulajdoníthatják az értékeinket. Már az is nagy csapás, hogy betörnek a személyes terünkbe, és ott van még a sokszor jelentős anyagi kár. Ki kell hívnunk a rendőrséget, jegyzőkönyvet vesznek fel, és elég nagy esély van rá, hogy soha nem lesz meg az elkövető, vagy ha meg is lesz, a kárigényünket nem tudjuk majd érvényesíteni. Ha van biztosításunk, megtérülhet a kárunk. Meg kell óvnunk a javainkat. Ehhez egy jó biztosítás megfelelő lehet.

A természet erői – barátunk vagy ellenségünk

Egy tóparti ház, amit erdő vesz körül, hatalmas, árnyat adó fákkal, remek hely a nyári forró napokon. Szívesen töltünk heteket az udvaron egy hideg sörrel a kezünkben, a grillen húst forgatva, a kellemesen hűvös árnyékban. Csakhogy a természet ellenünk is fordulhat. Jöhet egy jégeső, egy hatalmas zápor, a nagy fák ágait a tetőcseréphez csaphatja a vihar, és téli fagyok sem kímélik a házunkat. Elfagyhat a víz, beázhat a tető, összetörhetnek a cserepek. Számtalan féle kárt okozhat nekünk a természet. A károkat pedig helyre kell állítanunk. És az bizony pénzbe kerül. Ehhez jól jön egy lakásbiztosítás. Nagyon is jól.

Miért kössünk lakásbiztosítást a nyaralónkra?

Nem nehéz belátni, hogy érdemes a nyaralónkra lakásbiztosítást kötni. A vagyonunkat óvnunk kell, meg kell őriznünk az értékét, jöjjön eső, jöjjön hó. Egy jól kiválasztott, mindenre kiterjedő lakásbiztosítással elkerülhetjük a nagyobb kiadásokat, ha kár ér bennünket, hiszen ilyenkor a biztosító fizet majd helyettünk. Épp elég problémánk lesz a károk helyreállításával is, jobb helyzetben leszünk, ha a számlát nem nekünk kell rendeznünk. A nyaralónk azért van, hogy ott kipihenhessük a mindennapok fáradalmait. Kössünk rá biztosítást, hogy sokáig pihenhessünk egy kellemes környezetben.

Fontos lehet a biztosítás megkötésénél, hogy a biztosító milyen káreseményekre nyújt védelmet. Kellő körültekintéssel kell kiválasztanunk a számunkra legmegfelelőbb konstrukciót. Ehhez akár szakértő weboldalak segítségét is igénybe vehetjük. Különösen fontos lehet a biztosító kiválasztása akkor, ha a házunk egy folyó partján, az ártérben épült. Ezekre az ingatlanokra ugyanis a biztosítók csak nehezebben vagy egyáltalán nem kötnek biztosítást.

A biztosítás megkötésekor meg kell majd adnunk az ingatlan értékét, és a berendezési tárgyainkra is köthetünk biztosítást. Az ingóságok értéke is fontos, hiszen azok is károsodhatnak, vagy el is lophatják őket. A megfelelő összegek megadása azért lényeges, hogy a káresemény bekövetkeztekor a megfelelő kártalanítási összeghez jussunk, ne kevesebbhez.

Ajánlataink

Archívum

Hirdetés

Ajánlott hitelek

Hűség Hitel

THM

16,2%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 - 6.000.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

24,6%

Futamidő

30 hó

Hitelösszeg

600.000 Ft - 1.500.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Minden, amit a jövedelempótló biztosítás igényléséhez tudni kell

Minden, amit a jövedelempótló biztosítás igényléséhez tudni kell

2021.08.19.

A jövedelempótló biztosítás igénylése egyszerűbb, mint gondolnád – mutatjuk, mit kell tudnod róla!

Tovább olvasom
Hogyan biztosítsunk magunknak jövedelmet munkanélküliség esetén?

Hogyan biztosítsunk magunknak jövedelmet munkanélküliség esetén?

2021.07.21.

Jövedelmet munkanélküliség esetén biztosítani magunknak nem egyszerű, de nem is lehetetlen – az alábbiakból megtudhatod, mi a teendő ebben a helyzetben!

Tovább olvasom
Mikor szükséges az utasbiztosítás?

Mikor szükséges az utasbiztosítás?

2020.06.02.

Szeretsz utazni? Ki ne szeretne, mi is imádunk. Történt már veled út közben olyasmi, ami az egészséged szempontjából, vagy anyagilag hátrányosan érintett, esetleg egyszerre mind a kettő? Akkor számodra nem kérdés, hogy mikor szükséges az utasbiztosítás. Azoknak azonban, akik eddig nem kötöttek ilyet, röviden összefoglaljuk a legfontosabb tudnivalókat.

Tovább olvasom
Miért érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

Miért érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

2020.08.17.

A hitelfelvétel nem csak a számodra, de a banknak is kockázatos lépés, és mint mindennél, itt is érdemes a lehető legnagyobb biztonságra törekedni, amihez a hitelfedezeti biztosítás kínál megoldást. És hogy miért érdemes hitelfedezeti biztosítást kötni?

Tovább olvasom