Online is igényelhető a lakáshitel?

2020.09.08.

Az online is igényelhető hitelek egyre szélesebb körben elérhetőek, azonban akadnak olyan kivételek, amelyek online ügyintézése egyszerűen nem oldható meg. A jelzáloghitelek, így a lakáshitelek sem tartoznak ebbe a kategóriába, mivel számos olyan mozzanat vezet a folyósításig, amihez személyes jelenlétre van szükség.

Online is igényelhető a lakáshitel?

Az online is igényelhető hitelek első képviselője a személyi kölcsön, amelyhez csupán munkáltatói igazolásra és bankszámlakivonatokra van szükség, sőt egyes bankoknál még ezekre sincs, de csak abban az esetben, ha az adott pénzintézet ügyfele szeretne online igényelni egy fedezet nélküli hitelt. A hitelkártyák, illetve a folyószámlahitelek online igénylése is megoldható már bizonyos hitelezőknél, de ezeken kívül is vannak olyan konstrukciók, mint például az autóhitel, aminél nem feltétlenül szükséges személyesen is megjelenni az igénylés során.

A lakáshiteleknél azonban számos dokumentumot kell beszerezni, amelyekkel el lehet indítani az igénylési folyamatot, ezen túl pedig szükség van olyan, személyesen intézhető lépésekre is, mint például a közjegyző, a földhivatal, vagy egy ügyvéd felkeresése, emellett pedig a hitelszerződést is alá kell írni, amennyiben a bank jóváhagyja a hitelkérelmet.

Szerencsére vannak olyan lépések, amelyeket az interneten is el lehet intézni, ám a folyamat egészét tekintve ezek csupán a jéghegy csúcsát jelentik. Nem érdemes azonban félvállról venni ezeket sem, hiszen a hitelfelvétel alapját jelentik: a hitel kiválasztásáról, illetve az ajánlatkérésről van szó. Sosem lehet elégszer megemlíteni, hogy a választáson rengeteg dolog múlik, ezért alapvető, hogy összehasonlítsuk a bankok hiteleit, majd a számunkra legjobbat válasszuk. Más szolgáltatások igénylése előtt is ugyanezt tesszük, miért pont az egyik legkomolyabb döntésnél hagynánk ki?

Oldalunk a segítségedre lesz, ha szeretnél ingatlant vásárolni, és ehhez hitelre lenne szükséged. Nálunk megtekintheted a pénzintézetek lakáshiteleit is, és bár az online igénylés nem valósítható meg, a választást megkönnyíti a konstrukciók fő tulajdonságainak összevetése. Amennyiben kérdésed lenne a hitelekkel, vagy az igénylésük menetével kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

További blogbejegyzések

OTP személyi kölcsön és feltételei

OTP személyi kölcsön és feltételei

2019.06.28.

Ha személyi kölcsönt szeretnél felvenni, akkor semmiképp se hagyd ki az OTP Bank ajánlatát, hiszen rendelkezik néhány olyan tulajdonsággal, amit mindenkinek érdemes fontolóra venni; ilyen például az online igénylési lehetőség, de a kondíciók tekintetében sem vall szégyent. Lássuk az OTP személyi kölcsön részleteket!

Tovább olvasom
Tippek a lakáshitel felvételéhez

Tippek a lakáshitel felvételéhez

2020.07.31.

Az ingatlanpiac annak ellenére is virágzik, hogy a lakásárak rekord magasak, és a várakozásokkal ellentétben ezt még a koronavírus, illetve a hozzá kapcsolódó válság sem tudta megtépázni. Ha Te is lakásvásárláson gondolkodsz, és elegendő tőke híján hitelből szeretnéd megoldani, adunk néhány tippet a lakáshitel felvételéhez, amik jól jöhetnek az ügylet lebonyolítása során.

Tovább olvasom
Fertőzésveszélyt csökkentenéd? Intézd otthonról banki ügyeidet!

Fertőzésveszélyt csökkentenéd? Intézd otthonról banki ügyeidet!

2020.04.04.

A koronavírus fertőzés ijesztő terjedése és a mindennapi életre való komoly hatása természetesen a pénzügyi szektorban is érezhető. Érdemes áttekinteni, hogy ebben az új helyzetben hogyan intézzük banki ügyeinket, hogy a fertőzésveszélyt csökkentsük. Az utóbbi időszakban egyre szigorúbb intézkedéseket jelentett be a magyar kormány, amely több országhoz hasonlóan lezárta a határokat és számos belföldi korlátozásról […]

Tovább olvasom
Önerő pontosítása a lakásvásárláskor – pontosan mi fogadható el?

Önerő pontosítása a lakásvásárláskor – pontosan mi fogadható el?

2020.05.18.

Lakáshitelt, illetve gyakorlatilag bármilyen fedezet alapú, azaz jelzáloghitelt csakis akkor igényelhetsz, illetve abban az esetben fogják folyósítani a számodra, ha rendelkezel önerővel – ez egy olyan, alapvető információ, amit mindenki ismer, akit akár csak egy minimális szinten is foglalkoztat a hitelezés, illetve szeretne valamilyen kölcsönt felvenni. Az önerő pontosítása viszont már sokaknak nincs meg, pedig érdemes tisztában lenni egyrészt […]

Tovább olvasom