Online is igényelhető a lakáshitel?

2020.09.08.

Az online is igényelhető hitelek egyre szélesebb körben elérhetőek, azonban akadnak olyan kivételek, amelyek online ügyintézése egyszerűen nem oldható meg. A jelzáloghitelek, így a lakáshitelek sem tartoznak ebbe a kategóriába, mivel számos olyan mozzanat vezet a folyósításig, amihez személyes jelenlétre van szükség.

Online is igényelhető a lakáshitel?

Az online is igényelhető hitelek első képviselője a személyi kölcsön, amelyhez csupán munkáltatói igazolásra és bankszámlakivonatokra van szükség, sőt egyes bankoknál még ezekre sincs, de csak abban az esetben, ha az adott pénzintézet ügyfele szeretne online igényelni egy fedezet nélküli hitelt. A hitelkártyák, illetve a folyószámlahitelek online igénylése is megoldható már bizonyos hitelezőknél, de ezeken kívül is vannak olyan konstrukciók, mint például az autóhitel, aminél nem feltétlenül szükséges személyesen is megjelenni az igénylés során.

A lakáshiteleknél azonban számos dokumentumot kell beszerezni, amelyekkel el lehet indítani az igénylési folyamatot, ezen túl pedig szükség van olyan, személyesen intézhető lépésekre is, mint például a közjegyző, a földhivatal, vagy egy ügyvéd felkeresése, emellett pedig a hitelszerződést is alá kell írni, amennyiben a bank jóváhagyja a hitelkérelmet.

Szerencsére vannak olyan lépések, amelyeket az interneten is el lehet intézni, ám a folyamat egészét tekintve ezek csupán a jéghegy csúcsát jelentik. Nem érdemes azonban félvállról venni ezeket sem, hiszen a hitelfelvétel alapját jelentik: a hitel kiválasztásáról, illetve az ajánlatkérésről van szó. Sosem lehet elégszer megemlíteni, hogy a választáson rengeteg dolog múlik, ezért alapvető, hogy összehasonlítsuk a bankok hiteleit, majd a számunkra legjobbat válasszuk. Más szolgáltatások igénylése előtt is ugyanezt tesszük, miért pont az egyik legkomolyabb döntésnél hagynánk ki?

Oldalunk a segítségedre lesz, ha szeretnél ingatlant vásárolni, és ehhez hitelre lenne szükséged. Nálunk megtekintheted a pénzintézetek lakáshiteleit is, és bár az online igénylés nem valósítható meg, a választást megkönnyíti a konstrukciók fő tulajdonságainak összevetése. Amennyiben kérdésed lenne a hitelekkel, vagy az igénylésük menetével kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

További blogbejegyzések

Válogass több bank ajánlatából!

Válogass több bank ajánlatából!

2020.01.20.

Ki ne szeretne jól járni egy hitelügylettel? Ha te is így gondolod, és a legjobbat keresed, semmiképp se csapj le az első, kihagyhatatlannak tűnő hitelkonstrukcióra, hanem inkább válogass több bank ajánlatából oldalunk segítségével! Válogass több bank ajánlatából, ha nálunk teszed, akkor nagyobb eséllyel jutsz olyan hitelhez, ami nem csak az igényeidnek, de a pénztárcádnak is […]

Tovább olvasom
Kamatmentes hitel a babaváró kölcsön?

Kamatmentes hitel a babaváró kölcsön?

2019.10.08.

Röviden: igen, de kifejtjük hosszabban is, hiszen vannak olyan pontok a szerződésben, illetve a feltételek között, amik miatt ez a kamatmentes hitel is átváltozhat olyanná, aminek kamata van. Lássuk a részleteket! A babaváró kölcsön kamatmentes hitel, de csak akkor, ha ténylegesen megszületik a gyermeketek. Bár tény, hogy egy minimális, úgynevezett kezességvállalási díj minden esetben felszámításra […]

Tovább olvasom
Fogyasztóbarát Lakáshitelekről részletesen

Fogyasztóbarát Lakáshitelekről részletesen

2019.09.19.

Ha foglalkoztat az ingatlanvásárlás gondolata, akkor biztosan találkoztál már a Fogyasztóbarát Lakáshitelekkel. Bár nem biztos, hogy tudtad, mit is jelent ez. A Fogyasztóbarát Lakáshitel egy olyan minősítés, amit egy kölcsön csak szigorú követelmények teljesítése esetén kaphat meg. Lássuk a részleteit! A Fogyasztóbarát Lakáshitel minősítést a Magyar Nemzeti Bank alkotta meg, és olyan hiteltermékeknek adja ki, […]

Tovább olvasom
Tippek a lakáshitel felvételéhez

Tippek a lakáshitel felvételéhez

2020.07.31.

Az ingatlanpiac annak ellenére is virágzik, hogy a lakásárak rekord magasak, és a várakozásokkal ellentétben ezt még a koronavírus, illetve a hozzá kapcsolódó válság sem tudta megtépázni. Ha Te is lakásvásárláson gondolkodsz, és elegendő tőke híján hitelből szeretnéd megoldani, adunk néhány tippet a lakáshitel felvételéhez, amik jól jöhetnek az ügylet lebonyolítása során.

Tovább olvasom