Online is igényelhető a lakáshitel?

2020.09.08.

Az online is igényelhető hitelek egyre szélesebb körben elérhetőek, azonban akadnak olyan kivételek, amelyek online ügyintézése egyszerűen nem oldható meg. A jelzáloghitelek, így a lakáshitelek sem tartoznak ebbe a kategóriába, mivel számos olyan mozzanat vezet a folyósításig, amihez személyes jelenlétre van szükség.

Online is igényelhető a lakáshitel?

Az online is igényelhető hitelek első képviselője a személyi kölcsön, amelyhez csupán munkáltatói igazolásra és bankszámlakivonatokra van szükség, sőt egyes bankoknál még ezekre sincs, de csak abban az esetben, ha az adott pénzintézet ügyfele szeretne online igényelni egy fedezet nélküli hitelt. A hitelkártyák, illetve a folyószámlahitelek online igénylése is megoldható már bizonyos hitelezőknél, de ezeken kívül is vannak olyan konstrukciók, mint például az autóhitel, aminél nem feltétlenül szükséges személyesen is megjelenni az igénylés során.

A lakáshiteleknél azonban számos dokumentumot kell beszerezni, amelyekkel el lehet indítani az igénylési folyamatot, ezen túl pedig szükség van olyan, személyesen intézhető lépésekre is, mint például a közjegyző, a földhivatal, vagy egy ügyvéd felkeresése, emellett pedig a hitelszerződést is alá kell írni, amennyiben a bank jóváhagyja a hitelkérelmet.

Szerencsére vannak olyan lépések, amelyeket az interneten is el lehet intézni, ám a folyamat egészét tekintve ezek csupán a jéghegy csúcsát jelentik. Nem érdemes azonban félvállról venni ezeket sem, hiszen a hitelfelvétel alapját jelentik: a hitel kiválasztásáról, illetve az ajánlatkérésről van szó. Sosem lehet elégszer megemlíteni, hogy a választáson rengeteg dolog múlik, ezért alapvető, hogy összehasonlítsuk a bankok hiteleit, majd a számunkra legjobbat válasszuk. Más szolgáltatások igénylése előtt is ugyanezt tesszük, miért pont az egyik legkomolyabb döntésnél hagynánk ki?

Oldalunk a segítségedre lesz, ha szeretnél ingatlant vásárolni, és ehhez hitelre lenne szükséged. Nálunk megtekintheted a pénzintézetek lakáshiteleit is, és bár az online igénylés nem valósítható meg, a választást megkönnyíti a konstrukciók fő tulajdonságainak összevetése. Amennyiben kérdésed lenne a hitelekkel, vagy az igénylésük menetével kapcsolatban, fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeink egyikén!

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Ajánlott hitelek

Fapados Kölcsön

THM

6,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Számlás Prémium250 Könnyített Kölcsön

THM

9,5 - 10,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

5,7%

Futamidő

40 - 72 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 420.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Lakáskölcsön – hol és hogyan?

Lakáskölcsön – hol és hogyan?

2019.03.05.

Ingatlant szeretnél vásárolni? Lakáskölcsön, amiből rengetegféle létezik, és mivel az ingatlanpiac jelenleg még mindig felívelőben van, az ehhez kapcsolódó banki termékek piaca is folyamatosan változik. Nem egyszerű eligazodni ebben a rengetegben, ezért jelen cikkünkben ehhez adunk Neked néhány támpontot.

Tovább olvasom
Pénzügyi összehasonlító portálok – miben nyújtanak segítséget?

Pénzügyi összehasonlító portálok – miben nyújtanak segítséget?

2019.06.14.

Sokan állnak szkeptikusan a hitelekhez, ami nem is csoda a 2006-os hitelválság után. Szerencsére egyre többen állnak úgy a dologhoz, hogy pénzügyi tudatossággal közelítik meg a kérdést, és hosszas mérlegelésnek vetik alá a hiteltermékeket, illetve azt, hogy szükségük van-e rá egyáltalán. A pénzügyi összehasonlító portálok az előbbiben nyújtanak segítséget. Azaz a felkeresésükkel könnyebbé teheted a döntést, hogy melyik hitelt is válaszd.

Tovább olvasom
Mekkora jövedelem szükséges egy lakáshitelhez?

Mekkora jövedelem szükséges egy lakáshitelhez?

2019.12.28.

Amikor felteszik nekünk a fenti kérdést, vagyis hogy mekkora jövedelem szükséges lakáshitel esetén, mindig visszakérdezünk: milyenhez? Nem mindegy ugyanis a felvett összeg, és persze a futamidő is meghatározza a havi törlesztőrészletet. A JTM szabályozás alapján pedig ezekből, illetve a jövedelem mértékéből számítják ki a folyósítható hitelösszeget.

Tovább olvasom
Milyen önerőt használhatok fel lakásvásárlás esetén?

Milyen önerőt használhatok fel lakásvásárlás esetén?

2020.02.03.

Az önerő kérdése a lakáshitelek felvételénél alapvető, hiszen a JTM szabályozás kimondja, hogy hitelfelvételhez szükség van rá. Ahogy azt is, hogy milyen önerőt használhatsz. Többféle lehetőséged is van ugyanis, ebben a cikkben pedig ismertetjük az összeset.

Tovább olvasom