Olcsóbbak lettek a személyi kölcsönök július 1-től!

2020.07.08.

Új rendeletet adott ki Magyarország kormánya, ami a THM-plafonról szól, illetve az alapkamat is 0,75%-ra csökkent, aminek következtében olcsóbbak lettek a személyi kölcsönök, ami számszerűsítve annyit tesz, hogy a THM-értékük 5,9% helyett maximum 5,75% lehet egészen az idei év végéig, azaz 2020. december 31.-ig.

Olcsóbbak lettek a személyi kölcsönök július 1-től!

A koronavírus-járvány kapcsán a kormány számos intézkedést hozott – ilyen volt például a fizetési moratórium is –, amelyek a gazdaság talpon maradását segítették elő. Az, hogy a személyi kölcsönök olcsóbbak lettek, ennek is köszönhető, illetve a Magyar Nemzeti Bank alapkamat-csökkentésének, amiből következik, hogy a személyi kölcsönök THM-értéke 2020-ban nem haladhatja meg az alapkamat+5%-os szintet. Az alapkamat meghatározásának idejéhez viszonyítva az érintett naptári félév első napján érvényes jegybanki alapkamat az irányadó az adott naptári félév teljes időtartamára. Az új érték tehát július 1.-től fejt ki hatást a banki termékekre.

Fontos viszont tudatosítanunk magunkban, hogy a csökkenés csupán 0,15%, vagyis egy kisebb, egy-másfél millió forintos személyi kölcsönnél ez csupán néhány száz forintnyi eltérést jelenthet a havi törlesztőrészletekben, de természetesen minél nagyobb hitelösszeget igénylünk, annál nagyobb lesz az eltérés is. Hogy tisztább legyen a kép, számszerűsítjük: a kedvezményes időszakban havonta nagyjából 100-300 Ft megtakarítást jelent az alacsonyabb törlesztőrészlet, ami nagyjából 600-1.800 forint az év végéig. Mondhatjuk tehát, hogy olcsóbbak lettek a személyi kölcsönök, ám ez valójában nem számottevő, tehát ha most szeretnél személyi kölcsönt igényelni, még mindig akkor jársz a legjobban, ha alaposan tájékozódsz.

2021. január 1.-től ugyanis ez a csökkentés már valószínűleg nem lesz érvényben, és a hitelek visszaállnak a korábbi, normálisnak nevezhető értékeikre. Éppen ezért mindenképp tájékozódj arról, hogy az adott bank adott személyi kölcsöne milyen THM-értékű volt, illetve lesz a jövőben, mert igaz, hogy most olcsóbb lett, ám a későbbiekben komoly anyagi veszteséget is okozhat neked, ha nem a megfelelő konstrukciót veszed fel.

Ha könnyedén szeretnéd megoldani a hitelek összehasonlítását, használd oldalunkat, ha pedig kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken!

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Ajánlott hitelek

Számlás Prémium400 Könnyített Kölcsön

THM

7,4% - 7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 8.000.000 Ft

§

Cofidis Megújuló Hitel

THM

20,35%

Futamidő

57 hónap

Hitelösszeg

1.500.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

8,3% - 14,9%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

MiniKölcsön hitel frissítve

MiniKölcsön hitel frissítve

2019.04.10.

Többször is írtunk már a MiniKölcsön hiteléről, hiszen egy rendkívüli hitelkonstrukció, aminek vannak ugyan „buktatói”, de bizonyos esetekben életmentő is lehet. Most frissítették, illetve – hogy pontosak legyünk – egy akciót hirdettek, ami miatt a MiniKölcsön hitel jelenleg a legjobb lehetőség a piacon!

Tovább olvasom
Szabad felhasználású hitel egyszerűen

Szabad felhasználású hitel egyszerűen

2018.12.12.

A szabad felhasználású hitel egyszerűen, nevében benne rejlik a legnagyobb előnyük. Bármire elköltheted őket. Két típusuk létezik, az egyik fedezetes, a másikat pedig fedezet bevonása nélkül igényelheted; ez utóbbit nevezzük személyi kölcsönnek. Az előbbinek kicsit bonyolultabb és hosszadalmasabb az igénylése, de nem megoldhatatlan!

Tovább olvasom
KHR lista - BAR lista – Általános információk, tippek meglepetések helyett

KHR lista - BAR lista – Általános információk, tippek meglepetések helyett

2017.08.19.

A KHR teljes neve Központi Hitelinformációs Rendszer, melynek régebben BAR lista (Bankközi Adós-és Hitelinformációs Rendszer) néven ismerhettünk. A KHR vagy BAR lista a bankok által közösen létrehozott és fenntartott ún. negatív adóslista. Egyik célja, hogy nyilvántartsák és minden bank számára elérhetővé tegyék a megbízhatatlan adósokat.

Tovább olvasom
A hitelkártya, mire jó?

A hitelkártya, mire jó?

2018.10.11.

Mióta bekerült a köztudatba, illetve az igényelhető hiteltípusok közé a hitelkártya, azóta gyakorlatilag ez a termék lett a mumus az emberek szemében. Nem véletlen, de nem azért, amire sokan gondolnának, hanem mert nem úgy használják, ahogy kellene. A hitelkártya valójában zseniális találmány, és ha megfelelően bánunk vele, akkor gyakorlatilag kamatmentes!

Tovább olvasom