Hogy spórolhatsz hat számjegyű összeget a babaváró hitel igénylésekor?

2020.03.16.

Azt gondolhatnánk, hogy mivel a babaváró hitel feltételei és költségei államilag szabályozottak, teljesen mindegy, hogy melyik banknál igényeljük, hiszen ugyanannyiba fog kerülni – a valóság azonban kicsit más. Az alábbiakban arról olvashatsz, hogy hogyan spórolhatsz meg egy jelentős összeget, ha megfontoltan közelíted meg ezt a kérdést!

Hogy spórolhatsz hat számjegyű összeget a babaváró hitel igénylésekor?

Fura kérdés egy hitel felvételekor az, hogy hogyan spórolhatsz, pedig van benne ráció. Minden szolgáltatásnak, így a hitelezésnek is van díja, ami a babaváró hitel esetében szinte nulla. Hiszen a kamatmentes időszakban csupán a kezességvállalási díjat kell fizetni, ami körülbelül 0,5%, és ha három gyermek születik, akkor még azt sem. Viszont a legtöbb bank elvárja a számlanyitást és az arra érkeztetett jövedelmet, amikor hitelt nyújt. A számlavezetés költségei mindenhol mások. Öt éves időszakra vetítve, ha minden lehetséges költséget beleszámolunk, akkor átlagos felhasználás mellett a számlavezetés akár 120-150.000 forintot is kihúzhat a zsebünkből, és ez csupán az optimista becslés; a valós összeg ennél lényegesen magasabb is lehet, ha elrontjuk a bankválasztást.

A számlavezetési díj ugyanis csak a jéghegy csúcsa, ezen felül számos tétel szerepel még a költségek listáján. Az átutalások, a készpénzfelvétel és a beszedési díjak is ide tartoznak, de ezen felül még lehet gyakorlatilag bármilyen költség, amivel egy bank megterhelheti a számlát. Az általunk vizsgált számlaköltségek tekintetében a legrosszabb és legjobb lehetőség között akár 1.000 forint is lehet a különbség!

Ha nem csak folyószámlát vezettetsz a jelenlegi bankodnál, hanem hiteled is van nála, vagy egyéb, amit nem tudsz elhozni tőle, akkor ott érdemes felvenned a babavárót, de érdemes azért kalkulálnod egy másik hitelintézettel is. A legelső lépésed azonban az legyen, hogy megtudakolod: milyen kedvezményeket kaphatsz a saját számlavezetődtől, ha nála igényled a babaváró hitelt!

Most, hogy tudod, hogyan spórolhatsz a babaváró hitel felvételekor, már csak alaposan mérlegelned kell a lehetőségeidet. Kérdésed lenne a témával kapcsolatban? Fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken! Partnerünk ajánlatát is érdemes megtekintenek, ehhez kattints ide. 

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Ajánlott hitelek

Prémium Könnyített Kölcsön

THM

15,9% - 18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 - 8.000.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

5,6%

Futamidő

15 hó

Hitelösszeg

40.000 Ft - 600.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Mi történik a babaváró hitellel válás esetén?

Mi történik a babaváró hitellel válás esetén?

2020.11.17.

Ha érdekel a babaváró hitel, vagy már fel is vetted, akkor tudhatod, hogy napjaink legkedvezőbb konstrukciója, amelyet 5 évig kamatmentes hitelként kell fizetni, ha viszont ez idő alatt születik egy gyermeked, akkor az egész futamidőre ingyenessé válik, a második gyermeknél elengedik a tartozás 30%-át, míg a harmadiknál a teljes fennálló tőketartozást átvállalja az állam.

Tovább olvasom
Meglévő gyermekre igényelhető a babaváró hitel?

Meglévő gyermekre igényelhető a babaváró hitel?

2019.08.22.

Sokan szeretnék igényelni a babaváró hitelt, hiszen egyedülálló konstrukció, aminek az előnyeit megszámolni sem lehet, de sajnos sokan kiesnek a rostán, amikor az elbírálásra kerül sor. Az egyik leggyakrabban feltett kérdés az, hogy meglévő gyermekre igényelhető-e a babaváró hitel, így most ezt járjuk körbe.

Tovább olvasom
Decembertől kedvezőbb konstrukcióban érhető el a babaváró kölcsön!

Decembertől kedvezőbb konstrukcióban érhető el a babaváró kölcsön!

2019.12.22.

A babaváró hitel már új korában sem volt rossz konstrukció, nem véletlenül tett szert igen hamar komoly népszerűségre. Viszont decembertől kedvezőbb lett, bár ennek előnyét csak azok „élvezhetik”, akiknek nem születik gyermekük a megszabott öt éven belül.

Tovább olvasom
Babaváró hitelt önerőként felhasználhatom?

Babaváró hitelt önerőként felhasználhatom?

2019.07.16.

Lakásvásárlásra készülsz, de nem áll a rendelkezésedre sem önerő, sem fedezetként felajánlható ingatlan? Családot alapítasz a pároddal, és szeretnétek közös otthonba költözni? Esetleg már úton is van a gyermeketek? Ha ezekre a kérdésekre igennel feleltél, akkor a babaváró hitel megoldás lesz a számotokra. Mert egy szabadon felhasználható személyi kölcsönről van szó, amit bármire elkölthetsz. Ebből Te is levonhatod a következtetést, hogy a babaváró hitelt önerőként is felhasználhatod a leendő lakáshiteled igényléséhez!

Tovább olvasom