Hogy spórolhatsz hat számjegyű összeget a babaváró hitel igénylésekor?

2020.03.16.

Azt gondolhatnánk, hogy mivel a babaváró hitel feltételei és költségei államilag szabályozottak, teljesen mindegy, hogy melyik banknál igényeljük, hiszen ugyanannyiba fog kerülni – a valóság azonban kicsit más. Az alábbiakban arról olvashatsz, hogy hogyan spórolhatsz meg egy jelentős összeget, ha megfontoltan közelíted meg ezt a kérdést! Fura kérdés egy hitel felvételekor az, hogy hogyan spórolhatsz, pedig van benne […]

Hogy spórolhatsz hat számjegyű összeget a babaváró hitel igénylésekor?

Azt gondolhatnánk, hogy mivel a babaváró hitel feltételei és költségei államilag szabályozottak, teljesen mindegy, hogy melyik banknál igényeljük, hiszen ugyanannyiba fog kerülni – a valóság azonban kicsit más. Az alábbiakban arról olvashatsz, hogy hogyan spórolhatsz meg egy jelentős összeget, ha megfontoltan közelíted meg ezt a kérdést!

Fura kérdés egy hitel felvételekor az, hogy hogyan spórolhatsz, pedig van benne ráció. Minden szolgáltatásnak, így a hitelezésnek is van díja, ami a babaváró hitel esetében szinte nulla. Hiszen a kamatmentes időszakban csupán a kezességvállalási díjat kell fizetni, ami körülbelül 0,5%, és ha három gyermek születik, akkor még azt sem. Viszont a legtöbb bank elvárja a számlanyitást és az arra érkeztetett jövedelmet, amikor hitelt nyújt. A számlavezetés költségei mindenhol mások. Öt éves időszakra vetítve, ha minden lehetséges költséget beleszámolunk, akkor átlagos felhasználás mellett a számlavezetés akár 120-150.000 forintot is kihúzhat a zsebünkből, és ez csupán az optimista becslés; a valós összeg ennél lényegesen magasabb is lehet, ha elrontjuk a bankválasztást.

A számlavezetési díj ugyanis csak a jéghegy csúcsa, ezen felül számos tétel szerepel még a költségek listáján. Az átutalások, a készpénzfelvétel és a beszedési díjak is ide tartoznak, de ezen felül még lehet gyakorlatilag bármilyen költség, amivel egy bank megterhelheti a számlát. Az általunk vizsgált számlaköltségek tekintetében a legrosszabb és legjobb lehetőség között akár 1.000 forint is lehet a különbség!

Ha nem csak folyószámlát vezettetsz a jelenlegi bankodnál, hanem hiteled is van nála, vagy egyéb, amit nem tudsz elhozni tőle, akkor ott érdemes felvenned a babavárót, de érdemes azért kalkulálnod egy másik hitelintézettel is. A legelső lépésed azonban az legyen, hogy megtudakolod: milyen kedvezményeket kaphatsz a saját számlavezetődtől, ha nála igényled a babaváró hitelt!

Most, hogy tudod, hogyan spórolhatsz a babaváró hitel felvételekor, már csak alaposan mérlegelned kell a lehetőségeidet. Kérdésed lenne a témával kapcsolatban? Fordulj hozzánk bizalommal megadott elérhetőségeinken! Partnerünk ajánlatát is érdemes megtekintenek, ehhez kattints ide. 

További blogbejegyzések

Meghatalmazással tudom igényelni a babaváró hitelt?

Meghatalmazással tudom igényelni a babaváró hitelt?

2020.09.15.

Ha valamit meghatalmazással tudsz igényelni, az nagyban megkönnyítheti az ügyintézést, ám sajnos ez sok esetben nem megoldható. A babaváró hitelnél is van lehetőséged bizonyos dolgokat meghatalmazással elintézni, ám sajnos nem mindent.

Tovább olvasom
A várandós kismamák haladékot kaptak!

A várandós kismamák haladékot kaptak!

2019.07.23.

Jó híreink vannak! Korábban volt egy kis bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy vajon azok a várandós kismamák jogosultak lesznek-e a kamat- és gyermekvállalási támogatásra, vagy sem. Viszont akiknek július elején születik meg a gyermekük, de ezt sikerült tisztázni. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Babaváró hitel könnyítés – nézzük a részleteket!

Babaváró hitel könnyítés – nézzük a részleteket!

2020.05.11.

A koronavírus járvány teljesen felforgatta az életünket, és ez szinte mindenre igaz. Ami korábban természetes volt, az most vagy lehetetlen, vagy megváltozott. A hitelfelvétel is máshogy alakul az utóbbi időben, hiszen korábban jellemzőbb volt a bankfióki hiteligénylés. Míg most az online mód van túlsúlyban. A babaváró hitel könnyítésekkel vehető igénybe úgyszintén, vagyis a korábbi procedúrát felváltotta […]

Tovább olvasom
Babaváró hitel felfüggesztéséről – mikor és hogy lehetséges?

Babaváró hitel felfüggesztéséről – mikor és hogy lehetséges?

2020.01.14.

Külön a babaváró hitel felfüggesztéséről még nem írtunk cikket, és bár sokszor megemlítettük már, a részletekbe nem mentünk bele eddig. Az alábbi cikkben ezt pótoljuk. A babaváró hitel felfüggesztéséről abban az esetben lehet szó, ha gyermek születik az igénylő házaspárnál. Ekkor lép életbe az úgynevezett fizetési moratórium, ami három évig tart. Ez alatt a szülők […]

Tovább olvasom