Babaváró hitel felfüggesztéséről – mikor és hogy lehetséges?

2020.01.14.

Külön a babaváró hitel felfüggesztéséről még nem írtunk cikket, és bár sokszor megemlítettük már, a részletekbe nem mentünk bele eddig. Az alábbi cikkben ezt pótoljuk.

Babaváró hitel felfüggesztéséről – mikor és hogy lehetséges?

A babaváró hitel felfüggesztéséről abban az esetben lehet szó, ha gyermek születik az igénylő házaspárnál. Ekkor lép életbe az úgynevezett fizetési moratórium, ami három évig tart. Ez alatt a szülők teljes fizetésmentességet kapnak, valamint az első gyermektől kezdve innen biztos a kamattámogatás is. A három év szünet nem jelenti azonban azt, hogy annak lejártával a futamidő marad a régiben, csupán ennyivel hosszabbodik meg.

Röviden ennyi lenne a mikor, és most lássuk, hogy hogyan működik a babaváró hitel felfüggesztése! Sokan nem is gondolnák, pedig sokszor és sok helyen hívták már fel rá a figyelmet, így mi is: a babaváró hitel felfüggesztése nem automatikus! Ahhoz, hogy megkapjátok a 3 éves fizetési moratóriumot, jeleznetek kell a gyermek születését annál a banknál, ahol igényeltétek a kölcsönt. Természetesen minél előbb, annál jobb, éppen ezért ez az apuka dolga lesz, úgy hisszük.

Tehát, kedves apuka, innentől ez csak Neked szól; hagyjuk a kismamát pihenni!

Amikor bemész a bankba bejelenteni a gyermeked születését, és kérni a babaváró hitel felfüggesztését, vidd magaddal a gyermeked születési anyakönyvi kivonatát. Készülj fel arra is, hogy a bejelentést nem elegendő szóban megtenned, hanem írásba is kell foglalnod, és ezt le kell adnod a bank ügyintézőjének. Még mielőtt felmerülne a kérdés: nem, sajnos ennek ügyintézése nem lehetséges online, csakis személyesen.

A legutóbbi, általunk olvasott statisztika szerint az eddig igényelt babaváró hitelek majdnem 50%-a már felfüggesztésre került, azaz megkapta a 3 éves fizetési moratóriumot, tehát sokaknak már sikerült élni ezzel a lehetőséggel. Reméljük, hogy segítettünk, és mindent tisztáztunk a babaváró hitel felfüggesztésével kapcsolatban, de ha mégsem, és maradtak volna kérdéseid, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeink egyikén!

Tekintsd át partnerünk legjobb szabad felhasználású hitel ajánlatait is, számos személyi kölcsön, lakáshitel és babaváró hitel között válogathatsz.

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Ajánlott hitelek

Könnyített kölcsön

THM

20,3% - 24,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

200.000 - 2.990.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

6,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

8,3% - 14,9%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

5 év után mennyi lesz a babaváró hitel törlesztőrészlete, ha nem születik gyermek?

5 év után mennyi lesz a babaváró hitel törlesztőrészlete, ha nem születik gyermek?

2020.11.14.

A babaváró hitel a számos előny mellett rejteget néhány buktatót is, amivel gyakran nem számolnak azok, akik igénybe veszik.

Tovább olvasom
A várandós kismamák haladékot kaptak!

A várandós kismamák haladékot kaptak!

2019.07.23.

Jó híreink vannak! Korábban volt egy kis bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy vajon azok a várandós kismamák jogosultak lesznek-e a kamat- és gyermekvállalási támogatásra, vagy sem. Viszont akiknek július elején születik meg a gyermekük, de ezt sikerült tisztázni. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Kamatmentes hitel a babaváró kölcsön?

Kamatmentes hitel a babaváró kölcsön?

2019.10.08.

Röviden: igen, de kifejtjük hosszabban is, hiszen vannak olyan pontok a szerződésben, illetve a feltételek között, amik miatt ez a kamatmentes hitel is átváltozhat olyanná, aminek kamata van. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Babaváró hitel igénylésének menete

Babaváró hitel igénylésének menete

2019.10.15.

A babaváró hitel igénylésének menete összetettebb, mint a személyi kölcsönöké. Ezért összesítettük a teendőket, hogy leegyszerűsítsük a számodra a hitel felvételét.

Tovább olvasom