Babaváró hitel felfüggesztéséről – mikor és hogy lehetséges?

2020.01.14.

Külön a babaváró hitel felfüggesztéséről még nem írtunk cikket, és bár sokszor megemlítettük már, a részletekbe nem mentünk bele eddig. Az alábbi cikkben ezt pótoljuk.

Babaváró hitel felfüggesztéséről – mikor és hogy lehetséges?

A babaváró hitel felfüggesztéséről abban az esetben lehet szó, ha gyermek születik az igénylő házaspárnál. Ekkor lép életbe az úgynevezett fizetési moratórium, ami három évig tart. Ez alatt a szülők teljes fizetésmentességet kapnak, valamint az első gyermektől kezdve innen biztos a kamattámogatás is. A három év szünet nem jelenti azonban azt, hogy annak lejártával a futamidő marad a régiben, csupán ennyivel hosszabbodik meg.

Röviden ennyi lenne a mikor, és most lássuk, hogy hogyan működik a babaváró hitel felfüggesztése! Sokan nem is gondolnák, pedig sokszor és sok helyen hívták már fel rá a figyelmet, így mi is: a babaváró hitel felfüggesztése nem automatikus! Ahhoz, hogy megkapjátok a 3 éves fizetési moratóriumot, jeleznetek kell a gyermek születését annál a banknál, ahol igényeltétek a kölcsönt. Természetesen minél előbb, annál jobb, éppen ezért ez az apuka dolga lesz, úgy hisszük.

Tehát, kedves apuka, innentől ez csak Neked szól; hagyjuk a kismamát pihenni!

Amikor bemész a bankba bejelenteni a gyermeked születését, és kérni a babaváró hitel felfüggesztését, vidd magaddal a gyermeked születési anyakönyvi kivonatát. Készülj fel arra is, hogy a bejelentést nem elegendő szóban megtenned, hanem írásba is kell foglalnod, és ezt le kell adnod a bank ügyintézőjének. Még mielőtt felmerülne a kérdés: nem, sajnos ennek ügyintézése nem lehetséges online, csakis személyesen.

A legutóbbi, általunk olvasott statisztika szerint az eddig igényelt babaváró hitelek majdnem 50%-a már felfüggesztésre került, azaz megkapta a 3 éves fizetési moratóriumot, tehát sokaknak már sikerült élni ezzel a lehetőséggel. Reméljük, hogy segítettünk, és mindent tisztáztunk a babaváró hitel felfüggesztésével kapcsolatban, de ha mégsem, és maradtak volna kérdéseid, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeink egyikén!

Tekintsd át partnerünk legjobb szabad felhasználású hitel ajánlatait is, számos személyi kölcsön, lakáshitel és babaváró hitel között válogathatsz.

További blogbejegyzések

Mindent a babaváró hitelről, július 1.-től!

Mindent a babaváró hitelről, július 1.-től!

2019.06.30.

Mint már bizonyára tudod, a július 1.-től igényelhető a kormány legújabb családtámogatási kedvezménye. De talán vannak még homályos foltok az igényléssel, illetve a támogatás mikéntjével kapcsolatban. Ezért cikkünkben összefoglalunk mindent a babaváró hitelről.

Tovább olvasom
Babaváró hitel igénylésének menete

Babaváró hitel igénylésének menete

2019.10.15.

A babaváró hitel igénylésének menete összetettebb, mint a személyi kölcsönöké. Ezért összesítettük a teendőket, hogy leegyszerűsítsük a számodra a hitel felvételét.

Tovább olvasom
Mire költhető a babaváró hitel?

Mire költhető a babaváró hitel?

2019.07.13.

A babaváró hitel igencsak felkapott lett az utóbbi időben, ami nem csoda, hiszen ennyire előnyös hitelkonstrukcióval eddig még nem találkozhatott senki, aki kicsit is járatos a pénzügyek és bankok világában. Rengeteg kérdést kaptunk az utóbbi időben, de a legtöbb arra vonatkozott, hogy vajon mire költhető a babaváró hitel. Lássuk!

Tovább olvasom
Jogosultságellenőrző kalkulátor a Babaváró hitelhez!

Jogosultságellenőrző kalkulátor a Babaváró hitelhez!

2019.08.09.

Nálad is elérkezett a családalapítás ideje, és ebben a babaváró hitelnek is nagy szerepe van? Nem csodáljuk; ez a Családvédelmi Akcióterv egyik legizgalmasabb és legnagyobb nyereséggel kecsegtető ajánlata, amit nem szabad kihagyni! Ha nem szeretnél amiatt aggódni, hogy vajon jogosult lehetsz-e rá, vagy nem szeretnél feleslegesen dokumentumokat gyűjtögetni az igényléshez. Akkor vedd igénybe a jogosultságellenőrző kalkulátorunkat, és olvasd el a babaváró hitellel kapcsolatos cikkeinket, így minden információhoz hozzájuthatsz!

Tovább olvasom