Az ingatlanárak csökkennek?

2019.12.25.

Az elmúlt években láthattuk, hogyan képesek megsokszorozódni az ingatlanárak. Egy tíz évvel ezelőtt 10-15 millió forintba kerülő lakás mára akár 40.000.000 forintot is érhet az elhelyezkedésétől függően. Idén azonban végre fordulat állt be a piacon, ugyanis azt láthattuk, hogy az ingatlanárak csökkennek. De legalábbis stagnálnak, aminek persze főleg a vásárlók örülhettek. Hogy mit hoz a […]

Az ingatlanárak csökkennek?

Az elmúlt években láthattuk, hogyan képesek megsokszorozódni az ingatlanárak. Egy tíz évvel ezelőtt 10-15 millió forintba kerülő lakás mára akár 40.000.000 forintot is érhet az elhelyezkedésétől függően. Idén azonban végre fordulat állt be a piacon, ugyanis azt láthattuk, hogy az ingatlanárak csökkennek. De legalábbis stagnálnak, aminek persze főleg a vásárlók örülhettek. Hogy mit hoz a jövő, azt még nem tudhatjuk, ezért most nézzük meg, mi történt a közelmúltban.

Egy szakértő csoport által létrehozott statisztika szerint nem csak az ingatlanárak csökkentek. A vásárlások száma is alacsonyabb az egy évvel korábbi értékekhez képest, ezzel együtt pedig az árak is változóak voltak. Pesten a panellakások átlagos négyzetméterára 7.000 forinttal lett alacsonyabb. A belvárosi ingatlanok négyzetméterárai pedig 75.000 forinttal csökkentek, a budai téglalakásoknál ezzel szemben 1.000 forintos emelkedés volt tapasztalható, de ezt inkább stagnálásnak neveznénk. Természetesen volt ennél drasztikusabb emelkedés is. A pesti téglalakások 19.000 forinttal, a budai panelek pedig 56.000 forinttal drágultak négyzetméterenként.

Lakáshitet igényelnél hasonlítsd össze az ajánlatokat itt, kattints ide. 

Az átlagos lakásárak változását is érdemes megnézni, hiszen ezek nem feltétlenül a négyzetméterárak alakulása szerint mozognak. A belvárosi ingatlanárak csökkentek a négyzetméterár szerint, az átlagáruk viszont nőtt, a budai panelek pedig négyzetméter alapon többe kerülnek, az értékesített lakások átlagára mégis alacsonyabb.

Azt, hogy az ingatlanárak csökkentek, számos tényező együttes hatásának köszönhetjük. Egyrészt a babaváró hitel és a kedvezményes CSOK hitel, valamint a falusi CSOK érkezése miatt a vásárlók egy része inkább kivárt, másrészt a fentebb említett szakértői csoport statisztikája szerint a befektetési céllal vásárlók aránya csökkent, vagyis jelentősen esett a készpénzes vásárlások száma.

Nem tudhatjuk, hogy ez a tendencia megmarad-e, de ha nem, akkor talán most érdemes lakást vásárolnod, amíg az ingatlanárak csökkennek, és nem kezdenek ismét meredek emelkedésbe. Hasonlítsd össze a legjobb lakáshitel-ajánlatainkat, és válaszd a számodra legmegfelelőbbet, ha pedig kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Partnerünk válogatott lakáshitel ajánlatait is érdemes megtekinteni, ehhez kattints a linkre. 

[vc_custom_heading text=”Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális lakáshitel ajánlatait!” font_container=”tag:h3|text_align:center” google_fonts=”font_family:Source%20Sans%20Pro%3A200%2C200italic%2C300%2C300italic%2Cregular%2Citalic%2C600%2C600italic%2C700%2C700italic%2C900%2C900italic|font_style:600%20bold%20regular%3A600%3Anormal” link=”url:https%3A%2F%2Fexpresszkolcson.hu%2Fjelzaloghitel%2F||target:%20_blank|” el_class=”ribbon-blue”]

További blogbejegyzések

Mikor érdemes ingatlant vásárolni hitelből?

Mikor érdemes ingatlant vásárolni hitelből?

2019.05.01.

Szögezzük le még a legelején. A címben feltett kérdésre nincs jó, vagy rossz válasz. Egy gyors, internetes keresés, és órákig lehet olvasni a különböző cikkeket arról, hogy most érdemes ingatlant vásárolni, illetve ennek az ellenkezőjét is.

Tovább olvasom
MiniKölcsön 1 óra alatt, ha sürgősen pénzre van szükséged!

MiniKölcsön 1 óra alatt, ha sürgősen pénzre van szükséged!

2018.07.18.

MiniKölcsön 1 óra alatt, tehát a hiteltermékkel kapcsolatosan már olvashattál nálunk, de röviden összefoglaljuk ismét. Ha egy kisebb összegre van szükséged, mert átmeneti pénzzavarba kerültél, akkor a MiniKölcsön 1 óra alatt lehetséges.

Tovább olvasom
Lakáskölcsön feltételei

Lakáskölcsön feltételei

2019.03.29.

Lakáskölcsön feltételei, tudnod kell arról a néhány akadályról, amik ugyan nem leküzdhetetlenek, de érdemes felkészülni rájuk, hogy a hiteligénylés zökkenőmentes lehessen. Lássuk a fontosabb tudnivalókat!

Tovább olvasom
Sberbank Fair Expressz személyi kölcsönéhez, hogyan lehet hozzájutni?

Sberbank Fair Expressz személyi kölcsönéhez, hogyan lehet hozzájutni?

2018.08.20.

Mióta lecsengett a válság, és visszatért a hitelfelvételi kedv, a bankok egymást túllicitálva jönnek li az újabbnál újabb konstrukciókkal, hogy magukhoz csábítsák az ügyfeleket. Az elmúlt időszak statisztikái alapján a Sberbank Fair Expressz személyi kölcsöne a legnépszerűbb, hiszen a kamata akár 9,89% is lehet, a THM pedig ennek megfelelően 7,97%-tól maximum 14,64%-ig terjed, és ha minden feltételt teljesítesz, akkor két napon belül folyósítják is!

Tovább olvasom