Az ingatlanárak csökkennek?

2019.12.25.

Az elmúlt években láthattuk, hogyan képesek megsokszorozódni az ingatlanárak. Egy tíz évvel ezelőtt 10-15 millió forintba kerülő lakás mára akár 40.000.000 forintot is érhet az elhelyezkedésétől függően. Idén azonban végre fordulat állt be a piacon, ugyanis azt láthattuk, hogy az ingatlanárak csökkennek. De legalábbis stagnálnak, aminek persze főleg a vásárlók örülhettek. Hogy mit hoz a jövő, azt még nem tudhatjuk, ezért most nézzük meg, mi történt a közelmúltban.

Az ingatlanárak csökkennek?

Egy szakértő csoport által létrehozott statisztika szerint nem csak az ingatlanárak csökkentek. A vásárlások száma is alacsonyabb az egy évvel korábbi értékekhez képest, ezzel együtt pedig az árak is változóak voltak. Pesten a panellakások átlagos négyzetméterára 7.000 forinttal lett alacsonyabb. A belvárosi ingatlanok négyzetméterárai pedig 75.000 forinttal csökkentek, a budai téglalakásoknál ezzel szemben 1.000 forintos emelkedés volt tapasztalható, de ezt inkább stagnálásnak neveznénk. Természetesen volt ennél drasztikusabb emelkedés is. A pesti téglalakások 19.000 forinttal, a budai panelek pedig 56.000 forinttal drágultak négyzetméterenként.

Lakáshitet igényelnél hasonlítsd össze az ajánlatokat itt, kattints ide. 

Az átlagos lakásárak változását is érdemes megnézni, hiszen ezek nem feltétlenül a négyzetméterárak alakulása szerint mozognak. A belvárosi ingatlanárak csökkentek a négyzetméterár szerint, az átlagáruk viszont nőtt, a budai panelek pedig négyzetméter alapon többe kerülnek, az értékesített lakások átlagára mégis alacsonyabb.

Azt, hogy az ingatlanárak csökkentek, számos tényező együttes hatásának köszönhetjük. Egyrészt a babaváró hitel és a kedvezményes CSOK hitel, valamint a falusi CSOK érkezése miatt a vásárlók egy része inkább kivárt, másrészt a fentebb említett szakértői csoport statisztikája szerint a befektetési céllal vásárlók aránya csökkent, vagyis jelentősen esett a készpénzes vásárlások száma.

Nem tudhatjuk, hogy ez a tendencia megmarad-e, de ha nem, akkor talán most érdemes lakást vásárolnod, amíg az ingatlanárak csökkennek, és nem kezdenek ismét meredek emelkedésbe. Hasonlítsd össze a legjobb lakáshitel-ajánlatainkat, és válaszd a számodra legmegfelelőbbet, ha pedig kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Partnerünk válogatott lakáshitel ajánlatait is érdemes megtekinteni, ehhez kattints a linkre. 

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Ajánlott hitelek

Fapados Kölcsön

THM

6,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 - 8.000.000 Ft

§

Könnyített kölcsön

THM

20,3% - 24,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

200.000 - 2.990.000 Ft

§

További blogbejegyzések

A hitelfelvétel egyszerű, de hamarosan indul az ünnepi szezon!

A hitelfelvétel egyszerű, de hamarosan indul az ünnepi szezon!

2018.11.02.

Tudjuk, hogy még csak ősz van, de már benne járunk, és alig van némi idő hátra karácsonyig. Sokan az utolsó pillanatra hagyják az ajándékok megvásárlását és az ezzel kapcsolatos dolgokat. A korábbi évek tapasztalatából tudhatnák, hogy mindenki más is ezt teszi, és emiatt tömeg és lökdösődés tapasztalható mindenhol.

Tovább olvasom
Kedvező hitelt online? Nálunk megtalálhatod őket!

Kedvező hitelt online? Nálunk megtalálhatod őket!

2019.05.10.

Olyan kölcsönt keresel, amit egyszerű igényelni, rövid időn belül folyósításra kerül, a kondíciók tekintetében pedig az élmezőnybe tartozik? Kedvező hitelt online is igényelhetsz, sőt, számos bank különféle hiteltermékei állnak a rendelkezésedre, tehát a választék is nagy!

Tovább olvasom
Decembertől kedvezőbb konstrukcióban érhető el a babaváró kölcsön!

Decembertől kedvezőbb konstrukcióban érhető el a babaváró kölcsön!

2019.12.22.

A babaváró hitel már új korában sem volt rossz konstrukció, nem véletlenül tett szert igen hamar komoly népszerűségre. Viszont decembertől kedvezőbb lett, bár ennek előnyét csak azok „élvezhetik”, akiknek nem születik gyermekük a megszabott öt éven belül.

Tovább olvasom
Szabad felhasználású hitel egyszerűen

Szabad felhasználású hitel egyszerűen

2018.12.12.

A szabad felhasználású hitel egyszerűen, nevében benne rejlik a legnagyobb előnyük. Bármire elköltheted őket. Két típusuk létezik, az egyik fedezetes, a másikat pedig fedezet bevonása nélkül igényelheted; ez utóbbit nevezzük személyi kölcsönnek. Az előbbinek kicsit bonyolultabb és hosszadalmasabb az igénylése, de nem megoldhatatlan!

Tovább olvasom