Szabadon felhasználható jelzáloghitel – futamidő és hitelösszeg részletezve

2019.12.09.

Ha szabad felhasználású hitelről esik szó, akkor mindenki a személyi kölcsönökre gondol, pedig akad ezen kívül is olyan hiteltípus, amelyik felvételekor nem szükséges hitelcélt meghatározni. Ilyen a szabadon felhasználható jelzáloghitel is, ami a nyilvánvalón felül is különbözik néhány dologban a személyi kölcsönöktől.

Szabadon felhasználható jelzáloghitel – futamidő és hitelösszeg részletezve

A nyilvánvaló persze csak azoknak az, akik foglalkoznak is a hitelekkel, ezért nem hagyjuk ki a felsorolásból. A személyi kölcsönök esetében nem szükséges a fedezet, a szabadon felhasználható jelzáloghitel csak fedezettel igényelhetők, így viszont ehhez a termékhez kötelező. A további különbségek már magának a hitelnek a felépítésében érhetőek tetten: a futamidőben, illetve a felvehető hitelösszegben. Vegyük is sorra ezeket!

Egy átlagos személyi kölcsön futamideje féltől nyolc évig terjedhet, míg a szabadon felhasználható jelzáloghiteleknél ez a lakáshitelekéhez hasonlít. Vagyis 20-25-30 év attól függően, hogy melyik pénzintézetnél nézzük a kondíciókat. Példaként a nálunk is megtalálható OTP Szabad Felhasználású Jelzáloghitelt hoznánk fel, amelynél a futamidő 60-300 hónap, vagyis 5-25 év. Erre a magas, vagy magasabb hitelösszeg miatt lehet szükség, hiszen egy szabadon felhasználható jelzáloghitel-konstrukcióban akár több tízmillió forintot is lehet igényelni. Az OTP Bank példájánál maradva ez 40.000.000 forint –, míg a személyi kölcsönök jelenlegi maximuma 10.000.000 forint.

És hogy miért is érdemes szabadon felhasználható jelzáloghitelt igényelni? Nos, egy családi ház komolyabb mértékű felújítása személyi kölcsönből nem megoldható, hiszen csak egy tetőszerkezet-csere meghaladja azt az összeget, amit személyi kölcsönként fel lehet venni, de felhozhatnánk azt is, hogy ha mégis elég a 10.000.000 forint, akkor viszont a magas kamatok és a rövid futamidő miatt nagyon magas lenne a törlesztőrészlet, míg a jelzáloghitel esetében ez lényegesen alacsonyabb lenne.

Ha szabadon felhasználható jelzáloghitelt keresel, tekintsd meg ajánlatainkat, kérdés esetén pedig vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

Számlás Prémium250 Könnyített Kölcsön

THM

9,5 - 10,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

8,3% - 14,9%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Miért jó az online hiteligénylés?

Miért jó az online hiteligénylés?

2019.11.25.

Több válasz is létezik arra a kérdésre, hogy miért jó az online hiteligénylés, de nekünk elhiheted, hogy csak előnyöd származik belőle, ha ezt a hitelfelvételi formát választod. Az alábbiakban ki is fejtjük Neked; érdemes elolvasnod cikkünket! Először is tisztáznunk kell, hogy nem minden hitelt igényelheted meg online. Jelenleg a személyi kölcsönöket veheted így igénybe, illetve […]

Tovább olvasom
Mire figyeljünk egy nagyobb kölcsön felvételénél?

Mire figyeljünk egy nagyobb kölcsön felvételénél?

2020.08.24.

A 2008-as hitelválságnak köszönhetően a magyar emberekben él egyfajta tartózkodás, ha hitelfelvételről van szó. Ami teljesen érthető, hiszen, ha valaki megégeti magát, óvatosabban fog bánni a tűzzel. Amikor hitelfelvétellel kapcsolatban megkeresnek bennünket, a legtöbb esetben elhangzik a kérdés: “mire figyeljünk a kölcsön felvételénél”?

Tovább olvasom
Igényelj online személyi kölcsönt, és kerüld el a személyes kontaktust!

Igényelj online személyi kölcsönt, és kerüld el a személyes kontaktust!

2020.04.22.

Bármilyen is legyen a helyzet, hitelre bármikor szükségünk lehet, így most, a koronavírus-járvány idején is. Fontos azonban, hogy kerüljük a személyes kontaktust, és csakis abban az esetben érintkezzünk másokkal, amikor az elkerülhetetlen. Szerencsére a személyi kölcsön online is igényelhető már jó ideje, és most különösen nagy hasznát vehetjük ennek a tulajdonságának.

Tovább olvasom
Pénzügyi összehasonlító portálok – miben nyújtanak segítséget?

Pénzügyi összehasonlító portálok – miben nyújtanak segítséget?

2020.11.03.

Amennyiben olvasod ezt a cikket, akkor a fenti kérdésre minimum sejted a választ, hiszen idetaláltál hozzánk: a pénzügyi összehasonlító portálok segítségével összevethetsz különféle hiteltermékeket, befektetési lehetőségeket, és ezzel leegyszerűsítheted a pénzügyeid nagy részét.

Tovább olvasom