A babaváró hitel igénylésének menete összetettebb, mint a személyi kölcsönöké. Ezért összesítettük a teendőket, hogy leegyszerűsítsük a számodra a hitel felvételét.

A babaváró hitel igénylésének menete a jogosultság ellenőrzésével indul. Hiszen meg kell felelned az előírásoknak. Amiket a babaváró hitel kapcsán hoztak. Jogosultságellenőrző kalkulátorunkkal ezt könnyedén megteheted a babaváró hitelt összesítő aloldalunkon. Ha ezeknek a feltételeknek megfelelsz, akkor a következő a banki kondíciók ellenőrzése, hiszen akár több tízezer forintot is spórolhatsz, ha jól döntesz.

A babaváró hitel igénylésének menete a szükséges dokumentumok összegyűjtésével folytatódik. Szükség lesz a személyazonosító okmányokra, 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolásra, bankszámlakivonatokra, a TB jogviszony igazolásaira, házassági anyakönyvi kivonatra, várandósgondozási kiskönyvre, de csak akkor, ha a kismama már állapotos, viszont több banknál nem szükséges erkölcsi bizonyítványt és köztartozás-mentességről szóló NAV igazolást kérni, elég csak nyilatkozatot tenni róla.

A babaváró hitel igénylését bankban kell benyújtani. Ehhez azonban meg kell tenni a következő lépést a babaváró hitel igénylésének menetéből, ami a legmegfelelőbb bank kiválasztása. A kondíciók a rendeletben szereplő feltételek miatt minden banknál megegyeznek, ezért érdemes a bankok induló kedvezményei és a jövedelmi elvárások szerint választani. Ha ez megvan, akkor a bank kitöltött igénylőlapját és az összegyűjtött dokumentumokat be kell nyújtani, amit továbbítanak a Magyar Államkincstár felé, ahol ellenőrzik a jogosultságot. Ha minden rendben, akkor következik a hitelbírálat, ami maximum 10 napig tarthat. A babaváró hitel menete a szerződéskötéssel, majd a folyósítással ér véget, természetesen csakis pozitív hitelbírálat esetén.

Ha célotok a családalapítás, és már meg is kezdtétek az előkészületeket, vagyis összeházasodtatok, akkor számotokra a babaváró kamatmentes hitel a legjobb választás! Tekintsétek meg oldalunk ajánlatát, ahol ezzel kapcsolatban még számos információt olvashattok. Így felkészülten vághattok neki a hitelfelvételnek! Ám mivel a babaváró hitel egy egyedi hitelkonstrukció, így bankonként eltérnek a feltételek. Ezért mindenképp nézd át alaposan a banki követelményeket a babaváró hitel felvétele előtt, ehhez nem kell mást tenned csak kattints ide.