Babaváró hitel igénylésének menete

2019.10.15.

A babaváró hitel igénylésének menete összetettebb, mint a személyi kölcsönöké. Ezért összesítettük a teendőket, hogy leegyszerűsítsük a számodra a hitel felvételét.

Babaváró hitel igénylésének menete

A babaváró hitel igénylésének menete a jogosultság ellenőrzésével indul. Hiszen meg kell felelned az előírásoknak. Amiket a babaváró hitel kapcsán hoztak. Jogosultságellenőrző kalkulátorunkkal ezt könnyedén megteheted a babaváró hitelt összesítő aloldalunkon. Ha ezeknek a feltételeknek megfelelsz, akkor a következő a banki kondíciók ellenőrzése, hiszen akár több tízezer forintot is spórolhatsz, ha jól döntesz.

A babaváró hitel igénylésének menete a szükséges dokumentumok összegyűjtésével folytatódik. Szükség lesz a személyazonosító okmányokra, 30 napnál nem régebbi jövedelemigazolásra, bankszámlakivonatokra, a TB jogviszony igazolásaira, házassági anyakönyvi kivonatra, várandósgondozási kiskönyvre, de csak akkor, ha a kismama már állapotos, viszont több banknál nem szükséges erkölcsi bizonyítványt és köztartozás-mentességről szóló NAV igazolást kérni, elég csak nyilatkozatot tenni róla.

A babaváró hitel igénylését bankban kell benyújtani. Ehhez azonban meg kell tenni a következő lépést a babaváró hitel igénylésének menetéből, ami a legmegfelelőbb bank kiválasztása. A kondíciók a rendeletben szereplő feltételek miatt minden banknál megegyeznek, ezért érdemes a bankok induló kedvezményei és a jövedelmi elvárások szerint választani. Ha ez megvan, akkor a bank kitöltött igénylőlapját és az összegyűjtött dokumentumokat be kell nyújtani, amit továbbítanak a Magyar Államkincstár felé, ahol ellenőrzik a jogosultságot. Ha minden rendben, akkor következik a hitelbírálat, ami maximum 10 napig tarthat. A babaváró hitel menete a szerződéskötéssel, majd a folyósítással ér véget, természetesen csakis pozitív hitelbírálat esetén.

Ha célotok a családalapítás, és már meg is kezdtétek az előkészületeket, vagyis összeházasodtatok, akkor számotokra a babaváró kamatmentes hitel a legjobb választás! Tekintsétek meg oldalunk ajánlatát, ahol ezzel kapcsolatban még számos információt olvashattok. Így felkészülten vághattok neki a hitelfelvételnek! Ám mivel a babaváró hitel egy egyedi hitelkonstrukció, így bankonként eltérnek a feltételek. Ezért mindenképp nézd át alaposan a banki követelményeket a babaváró hitel felvétele előtt, ehhez nem kell mást tenned csak kattints ide. 

További blogbejegyzések

Miért jó a babaváró kölcsön?

Miért jó a babaváró kölcsön?

2019.10.30.

Gyakorlatilag biztosak vagyunk benne, hogy ha jogosult vagy rá, akkor már biztosan hallottál a babaváró kölcsönről, hiszen erről szóltak a hírek az elmúlt hónapokban. Ha viszont valamiért elkerülte a figyelmedet, akkor röviden összefoglaljuk neked, hogy miért jó a babaváró kölcsön!

Tovább olvasom
Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

Babaváró hitel felfüggesztése – mit jelent ez?

2019.10.31.

Számos kérdést kapunk a babaváró hitellel kapcsolatban, ami nem is csoda, hiszen páratlan konstrukcióról van szó. Ami piaci körülmények között nem is jöhetett volna létre, csak így, az állami támogatás segítségével. Annyi előnye van, mint égen a csillag, és ezek közül csak egy a babaváró hitel felfüggesztése. Lássuk, mi is ez pontosan!

Tovább olvasom
Meghatalmazással tudom igényelni a babaváró hitelt?

Meghatalmazással tudom igényelni a babaváró hitelt?

2020.09.15.

Ha valamit meghatalmazással tudsz igényelni, az nagyban megkönnyítheti az ügyintézést, ám sajnos ez sok esetben nem megoldható. A babaváró hitelnél is van lehetőséged bizonyos dolgokat meghatalmazással elintézni, ám sajnos nem mindent.

Tovább olvasom
Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

Babaváró kölcsönt meddig lehet igényelni?

2020.07.02.

Az egyik legnépszerűbb családtámogatási formáról van szó, így jogosan merülhet fel a kérdés: a babaváró kölcsönt meddig lehet még igényelni?

Tovább olvasom