Szükséges dokumentumok a babaváró hitelhez

2019.08.24.

Ha babaváró hitelt szeretnél felvenni, akkor nem csak a követelményekben, de a dokumentációban is találsz majd különbségeket egy átlagos személyi kölcsönhöz képest. Az előbbieket már részleteztük, most lássuk, mik a szükséges dokumentumok a babaváró hitelhez!

Szükséges dokumentumok a babaváró hitelhez

A szükséges dokumentumok a babaváró hitelhez részben megegyeznek a személyi kölcsönök dokumentációjával, ám ezeken felül is kérnek be igazolásokat, mivel speciális konstrukcióról van szó, mégpedig a következőket:

  • személyazonosító okmányok, tehát érvényes személyi igazolvány, jogosítvány, vagy útlevél, illetve lakcímkártya és adóazonosító igazolvány
  • jövedelemigazolás, ami nem lehet 30 napnál régebbi, vállalkozók esetében a NAV-tól lehet beszerezni
  • bankszámlakivonatok, általában háromhavi, de ez bankonként eltérő is lehet
  • a háromévnyi TB jogviszony igazolása, amit az olyan területileg illetékes járási hivataloknál lehet kérni, ahol egészségbiztosítási pénztári ügyekkel is foglalkoznak
  • házassági anyakönyvi kivonat; nem minden bank kéri, némelyiknél elegendő nyilatkozatot tenni, de jobb, ha nálatok van
  • várandósgondozási kiskönyv, de csak abban az esetben, ha a várandósság már fennáll; ekkor a szakorvos kiad egy igazolást a terhességről, ami alapján a területileg illetékes védőnő kiállítja a kiskönyvet

A házassági anyakönyvi kivonathoz hasonlóan nem általánosan szükséges dokumentum a babaváró hitelhez, de a büntetlen előéletről és a köztartozás-mentességről némelyik banknál kérnek igazolást, míg másoknál elegendő csak a nyilatkozat. Érdemes a kiválasztott banknál rákérdezni erre, mert a házassági anyakönyvi kivonat nyilván megvan, ha házasok vagytok, ezeket viszont be kell szerezni, ami ráadásul sok időbe is telik, ezért érdemes megkímélnetek magatokat ettől.

A fentiek tehát a szükséges dokumentumok a babaváró hitelhez. Láthatjátok, hogy több papírmunkát jelent ez, mint egy szokványos személyi kölcsön, de megéri, hiszen ha minden jól alakul, akkor támogatássá alakul át a harmadik gyermeketek születése után, vagyis nem kell majd visszafizetnetek a tőketartozást. Kérdésetek van? Tegyétek fel nekünk elérhetőségeinken! Partnerünk legjobb személyi kölcsön és lakáshitel ajánlatait is érdemes megtekintened, kattints ide. 

Takarék jelzáloghitel Takarék jelzáloghitel

További blogbejegyzések

A babaváró hitelnél és a törlesztési moratórium kapcsolatának problémája

A babaváró hitelnél és a törlesztési moratórium kapcsolatának problémája

2020.04.24.

A koronavírus-járvány az élet minden területén bizonytalanságokat okoz, és nem csak az egészségügyet, vagy a mindennapi életünket, de a pénzügyeinket is érinti. A babaváró hitelnél is akad némi bizonytalanság, hogy milyen hatással lesz rá a törlesztési moratórium – alábbi cikkünkben ezeket igyekszünk eloszlatni.

Tovább olvasom
Hogy spórolhatsz hat számjegyű összeget a babaváró hitel igénylésekor?

Hogy spórolhatsz hat számjegyű összeget a babaváró hitel igénylésekor?

2020.03.16.

Azt gondolhatnánk, hogy mivel a babaváró hitel feltételei és költségei államilag szabályozottak, teljesen mindegy, hogy melyik banknál igényeljük, hiszen ugyanannyiba fog kerülni – a valóság azonban kicsit más. Az alábbiakban arról olvashatsz, hogy hogyan spórolhatsz meg egy jelentős összeget, ha megfontoltan közelíted meg ezt a kérdést!

Tovább olvasom
Babaváró hitel könnyítés – nézzük a részleteket!

Babaváró hitel könnyítés – nézzük a részleteket!

2020.05.11.

A koronavírus járvány teljesen felforgatta az életünket, és ez szinte mindenre igaz. Ami korábban természetes volt, az most vagy lehetetlen, vagy megváltozott. A hitelfelvétel is máshogy alakul az utóbbi időben, hiszen korábban jellemzőbb volt a bankfióki hiteligénylés. Míg most az online mód van túlsúlyban. A babaváró hitel könnyítésekkel vehető igénybe úgyszintén, vagyis a korábbi procedúrát felváltotta egy nagyrészt online, illetve otthonról intézhető változat, és más egyszerűsítések, illetve feltételváltozások is napvilágot láttak.

Tovább olvasom
Babaváró hitel vagy lakáshitel – melyiket válasszuk?

Babaváró hitel vagy lakáshitel – melyiket válasszuk?

2020.03.30.

Többször is feltették nekünk már azt a kérdést, hogy ha lakásvásárlás a cél, és 10.000.000 forintra van hozzá szükség, akkor babaváró hitel vagy lakáshitel terméket érdemesebb-e felvenni. Mivel elgondolkodtató a téma, úgy gondoltuk, hogy megéri részletesebben is foglalkozni vele; az eredményt alább olvashatod.

Tovább olvasom