CSOK használt házra

2019.05.21.

A CSOK az utóbbin idők slágertémája szinte mindenhol; a tévé, rádió és az online hírportálok ezzel vannak tele. Mi se maradhatunk ki belőle, hiszen tényleg egy lényeges témáról van szó. Ráadásul az újdonságok között az is szerepel, hogy idén már a CSOK használt házra is igénybe vehető, ami jókora lökést adhat nem csak az ingatlanpiacnak, de a hitelezésnek is. Mivel mi pont ez utóbbival foglalkozunk, érintettek vagyunk benne.

CSOK használt házra

Lássuk, mit kell tudnod, ha a CSOK-ot használt házra szeretnéd igénybe venni!

A két- és többgyerekes családok igénybe vehetik a CSOK-ot használt házra. Az ilyen ingatlanokra adható, kibővített, kedvezményes hitel óriási lendületet jelenthet az ingatlan- és hitelpiacnak, hiszen az ingatlanvásárlások nagy része a folyamatos építkezések ellenére is a használtlakás-piacon zajlik. A Központi Statisztikai Hivatal szerint 2018 első három negyedévében az eladott lakásoknak mindössze 3,4%-a volt újépítésű, ráadásul a használt lakásokhoz az emelkedő árak mellett is kisebb összegekért lehet hozzájutni, mint az újépítésűekhez. Ha Neked is komoly problémát okozott eddig, hogy az újépítésű ingatlanokat nem tudtad megfizetni, de egy használtat szívesen vásároltál volna, akkor itt a lehetőség, hogy új otthont vásárolj a családodnak! További információért, kattints ide.

Érdekes adat, hogy a budapesti ingatlanokat átlagosan 30.000.000 forint feletti összegekért adják-veszik, míg ugyanez vidéken 15.000.000 forint környékén mozog. A CSOK használt házra tehát vidéken még jobban megéri, hiszen lényegesen kevesebb hitelt kell visszafizetned, ha ezt az opciót választod. Konkrét példát nézve ez azt jelenti, hogy ha van két gyermeked és megtakarításaid, akkor vásárolhatsz egy családi házat úgy, hogy állami támogatást is kapsz, a maradék 10.000.000 forintot pedig részben, vagy teljes egészében kedvezményes hitellel finanszírozhatod, ami akár két és fél millió forint megtakarítást is jelenthet! Partnerünk lakáshitel ajánlatait is érdemes megtekinteni, ezért kattints ide.

Igénybe vennéd a CSOK-ot használt házra? Tekintsd meg oldalunkon a kedvezményes hitellehetőségeket, és ha kérdésed van, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

További blogbejegyzések

Figyelem! Változott a CSOK rendelet!

Figyelem! Változott a CSOK rendelet!

2018.04.12.

A CSOK rendelet sokakat érint, de voltak a felvételével kapcsolatban nehézségek, amik megoldásért kiáltottak. Idén március 15.-én viszont hatályba léptek azok a módosítások, amiknek köszönhetően egyszerűbbé válik a felvétele. Ráadásul valamivel szélesebb körben is elérhető lesz!

Tovább olvasom
A falusi CSOK-hoz ezek a dokumentumok szükségesek

A falusi CSOK-hoz ezek a dokumentumok szükségesek

2020.05.05.

A CSOK-ot, vagyis a Családok Otthonteremtési Kedvezményét mindenki ismeri már, még azok is, akik nem jogosultak rá, hiszen a csapból is ez folyik jó ideje. A falusi CSOK szinte teljesen ugyanaz, csak a megvásárolható ingatlanok köre kisebb. Azokra az 5.000 fő alatti településeken található ingatlanokra vonatkozik, ahol a lakosság száma a 2003-as évhez képest nagyobb […]

Tovább olvasom
Legkedvezőbb lakáshitel?

Legkedvezőbb lakáshitel?

2019.09.16.

A legkedvezőbb lakáshitel igényléssel, nem lesz egyszerű a dolgod. Magyarországon ma körülbelül 30 kereskedelmi banknál vehetsz fel ilyen típusú kölcsönt, ráadásul bankonként több konstrukciót is találsz, vagyis rengeteg adatot kell összehasonlítanod.

Tovább olvasom
Falusi CSOK – nézzük meg részletesen!

Falusi CSOK – nézzük meg részletesen!

2019.04.08.

Valószínűleg Te is hallottál már a „falusi CSOK-ról”, hiszen az utóbbi időben elég sok fórumon foglalkoztak vele. Most végre megszületett az ezzel kapcsolatos döntés is. Mi is górcső alá vesszük ezt az intézkedést, hiszen könnyen meglehet, hogy ez fogja beindítani a vidéki ingatlanpiacot!

Tovább olvasom