Valószínűleg Te is hallottál már a „falusi CSOK-ról”, hiszen az utóbbi időben elég sok fórumon foglalkoztak vele. Most végre megszületett az ezzel kapcsolatos döntés is. Mi is górcső alá vesszük ezt az intézkedést, hiszen könnyen meglehet, hogy ez fogja beindítani a vidéki ingatlanpiacot!

A CSOK-ot, vagyis a Családok Otthonteremtési Kedvezményét talán be sem kell mutatnunk, hiszen mindenki tudja már, mi is az, de ha mégsem, korábbi cikkeinkben foglalkoztunk vele, méghozzá nem is egyszer; legutóbb a 2019-es változások kapcsán írtunk egy összefoglalót, amit megtalálsz itt, a blogunkon. A falusi CSOK nem sokban különbözik tőle, csupán a megvásárolható ingatlanok körét szűkíti le egy bizonyos körre, ám az igénybe vehető támogatás ugyanaz. CSOK-kal kapcsolatosan itt tudsz további információt kapni, kattints ide!

A falusi CSOK azokra az 5.000 fő alatti településekre vonatkozik, ahol a lakosság száma a 2003-as évhez képest nagyobb mértékben csökkent, mint az országos átlag, vagyis ahol a mostani népesség nem éri el a 95%-ot a 2003. január elsejei népességszámhoz képest. Tekintsd meg partnerük jelzáloghitel ajánlatait is, ezt itt tudod megtenni!

A falusi CSOK tulajdonképpen egy módosítás az eredeti CSOK rendelethez képest. Kimondja, hogy azokat a vissza nem térítendő támogatásokat, amelyeket eddig csak új ingatlanra lehetett igénybe venni, ezentúl a fentebb említett feltételeknek megfelelő kisebb településeken használt lakás vásárlására, bővítésére és korszerűsítésére is fel lehet majd használni.

Hogy az anyagiakra is kitérjünk, a falusi CSOK-nál egy gyermek után 600.000 forint marad az összege. Két gyermek után viszont 2.600.000-ra, három gyermek után pedig 10.000.000 forintra növekszik. Akik legalább négy gyermeket nevelnek, azok az eddigi 2.750.000 helyett szintén 10.000.000 forintra lesznek jogosultak.

Érdekel a falusi CSOK, de hitelt vennél fel mellé? Tekintsd meg a bankok legjobb ajánlatait oldalunkon, és hasonlítsd is össze őket, hogy könnyedén megtalálhasd a számodra leginkább megfelelőt! Ha kérdésed, vagy észrevételed lenne, netán tanácsot szeretnél kérni, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Falusi CSOK – nézzük meg részletesen!
5 (100%) 1 értékelés