Sokan vannak, akik hosszú évek óta törlesztik a hitelüket. Manapság már számos, jobb kondíciókkal bíró hitelkonstrukció közül választhatnának, de valamiért azt gondolják, hogy bonyolult procedúra a régi hitelt egy másikra cserélni. Pedig a hitelkiváltás egyszerűbb és előnyösebb, mint gondolnák!

A hitelkiváltást ma már bármelyik banknál elintézhetjük, sőt, akár abban a bankban is kérhetünk egy újabb hitelkonstrukciót, ahol a régit felvettük, így a hitelkiváltás egyszerűbb lesz, mint ha másik bankkal próbálkoznánk. Fontos viszont, hogy megtekintsük a többi pénzintézet ajánlatait is, hiszen nem biztos, hogy a sajátunk kínálja a legjobb hitelkiváltó kölcsönt. Érdemes olyan konstrukciót igényelni, ami a hitel kiváltása mellett plusz összeget is ad, így rendezhetjük belőle egyéb kiadásainkat is. Ha lakáshitel kiváltásáról van szó, akkor a lakásfelújítást is megoldhatjuk belőle, ha viszont személyi kölcsönt szeretnénk kiváltani így, akkor az esetleg meglévő többi hiteltermék kifizetését oldhatjuk meg belőle.

Hitelt kiváltani ma már nem csak ingatlanfedezetű hitellel lehet, hanem személyi kölcsönnel is, azt azonban fontos figyelembe venni, hogy csak akkor éri meg az utóbbit választani, ha alacsonyabb a kamata, mint a korábbi hitelé. Természetesen ez is lehetséges, ám ha be tudunk vonni egy ingatlant az ügyletbe, akkor akár a feléig is csökkenthetjük a kamatot, illetve a THM-et! A hitelkiváltás egyszerűbb személyi kölcsönnel, de drágább.

Attól függetlenül, hogy a bonyolultabb, vagy az egyszerűbb hitelkiváltási megoldást választjuk, teljesítenünk kell bizonyos feltételeket, illetve be kell szereznünk a szükséges dokumentumokat is, amik hiteltípusonként eltérőek. Ami mindkettőhöz kell, az a munkáltatói igazolás, ezt semmiképp sem hagyhatjuk ki, illetve nyilvánvalóan szükség van személyazonosító okmányokra is. Az ingatlanfedezetes hitelkiváltó hitelhez azonban több dokumentumra is szükség lesz.

Egyszerű hitelkiváltás? Megoldható! Tekintsd meg oldalunkon a lehetőségeket, hasonlítsd össze őket, válassz, és ha kérdésed van, tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Tanácstalan vagy? Nincs időd foglalkozni a hitelügyintézéssel? Mi szívesen segítünk szaktanácsadással és hitelednek teljes körű ügyintézésével egyaránt.

Ismerkedj meg velünk!

Hitelkiváltás egyszerűbb, mint gondolnád!
5 (100%) 2 értékelés