Többen is megkérdezték már tőlünk, hogy mire is használható tulajdonképpen a hitelkalkulátor, pedig igen egyszerű a válasz: ki lehet számolni vele a hitel bizonyos paramétereit. Mivel ez nem túl részletes válasz, ezért most kifejtjük egy kicsit jobban.

Természetesen többféle hitelkalkulátor létezik, hiszen minden banké más és más, ezeken felül ráadásul még a különböző pénzügyi weboldalak is a saját szájízük szerint alakítják ki a hitelkalkulátoraikat. Az viszont mindegyikben közös, hogy be kell állítani rajtuk néhány adatot, ami alapján kiszámolják a felvenni kívánt hitel paramétereit. Ha most használunk először hitelkalkulátort, akkor láthatjuk, hogy a futamidő és az igényelt összeg beállítása kötelező. Egyes esetekben megadhatjuk a jövedelmünket is, és egyéb beállítások közül is választhatunk. Minden beállítási lehetőséget alaposan nézzünk át, hiszen csak így kaphatunk teljes képet a hiteltermékről! Ingatlanfedezetű hitelek esetén például megadhatjuk, hogy használt, vagy új lakást szeretnénk a felvett kölcsönből megvásárolni, hitelkártyáknál pedig a hitelkereten és a havi költésen felül megadhatjuk azt is, hogy milyen kedvezményekben szeretnénk részesülni.

Ha sikerült mindent megadni, akkor a hitelkalkulátor kiszámolja nekünk, hogy mekkora lesz a havi törlesztőrészletünk, a jövedelmi helyzetünk és az akciók figyelembevétele mellett mennyi lesz a kamat, illetve a THM, valamint mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg. Ezek alapján már könnyen el tudjuk dönteni, hogy megfelelő lesz-e számunkra az adott bank kölcsöne, vagy inkább megnézünk még pár ajánlatot.

Sokat segít az is, ha a hitelkalkulátor használata előtt összehasonlítjuk a hiteleket egy erre szakosodott oldalon. Szerencsére az expresszkolcson.hu pont egy ilyen oldal! Nálunk a legjobb ajánlatok közül választhatnak azok, akik hitelt szeretnének felvenni, és gyorsan a választott bank hitelkalkulátorához juthatnak, ahonnan már csak pár lépés, és el is indíthatják a kölcsönigénylésüket!

Te is hitelt szeretnél felvenni? Használd oldalunkat és a hitelkalkulátorokat, hogy a legjobb döntést hozhasd meg! Kérdésed van? Tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Tanácstalan vagy? Nincs időd foglalkozni a hitelügyintézéssel? Mi szívesen segítünk szaktanácsadással és hitelednek teljes körű ügyintézésével egyaránt.

Ismerkedj meg velünk!

Hitelkalkulátor – mire használható?
5 (100%) 1 értékelés