Mindenki maga dönti el, hogy mit válaszol a fenti kérdésre, miután használta az Erste személyi kölcsön kalkulátorát, de a véleményünket természetesen leírjuk, hiszen így átfogóbb képet adhatunk erről a hiteltermékről.

Az Erste személyi kölcsön kalkulátora igen részletes, hiszen a szokásos futamidőn és felvenni kívánt összegen kívül még jó néhány beállítási lehetőséggel is találkozhatunk. Megadhatjuk a jövedelmünket, beállíthatjuk, hogy mióta dolgozunk a munkahelyünkön, illetve azt is, hogy a jövedelmünk mekkora hányadát fordítjuk jelenleg hiteltörlesztésre. Ez utóbbi azért fontos, mert a törvényi szabályozás szerint maximum a fele vehető igénybe erre a célra. Emellett megadhatjuk azt is, hogy be tudunk-e vonni adóstársat a hitelbe, ami a felvehető hitelösszeg szempontjából fontos. Ha ezekkel megvagyunk, akkor az Erste személyi kölcsön kalkulátora kiszámolja nekünk a hitel kamatát, a THM-et, a havi törlesztőrészletet, a teljes visszafizetendő összeget, valamint a hitel díját forintban megadva.

Az Erste személyi kölcsön kalkulátorának reprezentatív példája szerint 3.500.000 forint felvétele esetén, 72 hónapnyi futamidővel számolva a kamat 9,49%, a THM 10,45%. A havi törlesztőrészlet 63.944 forint, a teljes visszafizetendő összeg 4.654.801 forint, a hitel díja pedig 1.154.801 forint. Mindez 250.000 forintnál magasabb jövedelem esetén. Véleményünk szerint ez egy jó ajánlat, de hozzá kell tennünk, hogy a jövedelmi helyzettől függően változik a kamat és azzal együtt a THM is. Ha átállítjuk az Erste személyi kölcsön kalkulátorát 150.000 forintra, akkor a kamat már 13,49%, a THM pedig 14,93%. A havi törlesztőrészlet is megnövekszik 71.168 forintra. Ebből látható, hogy a magasabb jövedelmet a bank kevésbé érzi kockázatosnak, így alacsonyabb kamattal honorálja.

Szinte sosem ajánlunk egyetlen hitelt, hiszen számos ajánlat közül lehet választani, és az igényektől függ, hogy kinek mi felel meg, így most sem tesszük. Ha hitelt szeretnél felvenni, mindenképp hasonlítsd össze az elérhető hitelkonstrukciókat oldalunk segítségével, hogy megtalálhasd a számodra leginkább megfelelőt! Kérdésed, netán észrevételed lenne? Vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Tanácstalan vagy? Nincs időd foglalkozni a hitelügyintézéssel? Mi szívesen segítünk szaktanácsadással és hitelednek teljes körű ügyintézésével egyaránt.

Ismerkedj meg velünk!

Erste személyi kölcsön kalkulátor – mennyire jó az Erste Bank kölcsöne?
5 (100%) 2 értékelés