Ha a családalapítás, illetve az első, közös otthonotok megteremtése már nem várat magára sokáig, akkor a CSOK neked is lényeges. Jó, ha tudod, hogy 2018 decemberében változásokat jelentettek be, amelyeknek értelmében a CSOK 2019 március 15. után új feltételeket, illetve lehetőségeket biztosít a rá jogosultaknak.

Két komoly változásra lehet számítani, ami a CSOK 2019-es igénylését módosítja. Az egyik a CSOK mellé felvehető hitelösszegre, a másik pedig az ingatlanra vonatkozik. A CSOK alapvetően egy állami támogatásból és egy kamattámogatott hitelből tevődik össze. Idén március közepétől a háromgyermekes családok 15.000.000 forintnyi kamattámogatott hitelt, a kétgyermekes családok pedig 10.000.000 forintot igényelhetnek. A másik változás szintén sokaknak fog örömet okozni, hiszen innentől már nem csak újépítésű ingatlanra lehet igényelni a CSOK-ot, hanem használtat is lehet belőle vásárolni. Ezek akár több tízezer családot is érinthetnek, amik az ingatlanpiacon drasztikus változásokat idézhetnek elő nem csak rövid-, de hosszútávon is.

A CSOK 2019-es szabályainak harmadik módosítása viszont mindenkit érint, aki szeretné azt igénybe venni, és szintén pozitív. Eddig csak nagy mennyiségű dokumentum benyújtásával lehetett igényelni a CSOK-ot, viszont az adminisztrációs korlátozások eltörlése és a nyilatkozati elv bevezetése miatt ez megszűnik, így várhatóan csökkenni fog a bankok elbírálási ideje. Ezen felül a támogatást a külföldről hazatelepülők is kérelmezhetik majd, és a nem hitelképesek is bevonhatják adóstársként a hitelügyletbe a szüleiket, vagy más, közeli hozzátartozójukat.

A lakáshitel ajánlatokat itt tudod megtekinteni. 

Tehát jóval egyszerűbbé és előnyösebbé válik a CSOK 2019-es igénylése, ami téged is érinthet, ha a céljaid között szerepel a családalapítás és az otthonteremtés. Érdemes már most tájékozódnod, illetve elkezdened az ingatlan keresését, hiszen nemsokára március! Ha kérdésed lenne a CSOK-kal, vagy a hitelekkel kapcsolatban, szívesen segítünk, csak vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Tanácstalan vagy? Nincs időd foglalkozni a hitelügyintézéssel? Mi szívesen segítünk szaktanácsadással és hitelednek teljes körű ügyintézésével egyaránt.

Ismerkedj meg velünk!

CSOK 2019
5 (100%) 6 értékelés