CSOK 2019

2019.01.15.

Ha a családalapítás, illetve az első, közös otthonotok megteremtése már nem várat magára sokáig, akkor a CSOK neked is lényeges. Jó, ha tudod, hogy 2018 decemberében változásokat jelentettek be, amelyeknek értelmében a CSOK 2019 március 15. után új feltételeket, illetve lehetőségeket biztosít a rá jogosultaknak.

CSOK 2019

Két komoly változásra lehet számítani, ami a CSOK 2019-es igénylését módosítja. Az egyik a CSOK mellé felvehető hitelösszegre, a másik pedig az ingatlanra vonatkozik. A CSOK alapvetően egy állami támogatásból és egy kamattámogatott hitelből tevődik össze. Idén március közepétől a háromgyermekes családok 15.000.000 forintnyi kamattámogatott hitelt, a kétgyermekes családok pedig 10.000.000 forintot igényelhetnek. A másik változás szintén sokaknak fog örömet okozni, hiszen innentől már nem csak újépítésű ingatlanra lehet igényelni a CSOK-ot, hanem használtat is lehet belőle vásárolni. Ezek akár több tízezer családot is érinthetnek, amik az ingatlanpiacon drasztikus változásokat idézhetnek elő nem csak rövid-, de hosszútávon is.

A CSOK 2019-es szabályainak harmadik módosítása viszont mindenkit érint, aki szeretné azt igénybe venni, és szintén pozitív. Eddig csak nagy mennyiségű dokumentum benyújtásával lehetett igényelni a CSOK-ot, viszont az adminisztrációs korlátozások eltörlése és a nyilatkozati elv bevezetése miatt ez megszűnik, így várhatóan csökkenni fog a bankok elbírálási ideje. Ezen felül a támogatást a külföldről hazatelepülők is kérelmezhetik majd, és a nem hitelképesek is bevonhatják adóstársként a hitelügyletbe a szüleiket, vagy más, közeli hozzátartozójukat.

A lakáshitel ajánlatokat itt tudod megtekinteni. 

Tehát jóval egyszerűbbé és előnyösebbé válik a CSOK 2019-es igénylése, ami téged is érinthet, ha a céljaid között szerepel a családalapítás és az otthonteremtés. Érdemes már most tájékozódnod, illetve elkezdened az ingatlan keresését, hiszen nemsokára március! Ha kérdésed lenne a CSOK-kal, vagy a hitelekkel kapcsolatban, szívesen segítünk, csak vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

További blogbejegyzések

CSOK használt házra

CSOK használt házra

2019.05.21.

A CSOK az utóbbin idők slágertémája szinte mindenhol; a tévé, rádió és az online hírportálok ezzel vannak tele. Mi se maradhatunk ki belőle, hiszen tényleg egy lényeges témáról van szó. Ráadásul az újdonságok között az is szerepel, hogy idén már a CSOK használt házra is igénybe vehető, ami jókora lökést adhat nem csak az ingatlanpiacnak, de a hitelezésnek is. Mivel mi pont ez utóbbival foglalkozunk, érintettek vagyunk benne.

Tovább olvasom
A CSOK 2019 – mik az újdonságok?

A CSOK 2019 – mik az újdonságok?

2019.03.14.

Az év eleje óta terjed a hír, hogy változik a CSOK, méghozzá nem kis mértékben, így Te is hallhattál már róla, a részleteivel azonban nem biztos, hogy tisztában vagy. Pedig érdemes alaposabban tájékozódni a témában, hiszen könnyen előfordulhat, hogy míg eddig nem sikerült államilag támogatottá válnod, most sikerülhet, és új otthonba költözhetsz a családoddal! Épp ezért készült ez a cikk, hogy bemutassuk Neked és a többi olvasónknak a CSOK 2019-es újításait!

Tovább olvasom
CSOK 10+15 – mit kell tudni róla?

CSOK 10+15 – mit kell tudni róla?

2019.06.07.

A CSOK háromgyermekes családok számára igénybe vehető típusát 10+10-nek hívták egészen tavaly decemberig, azóta azonban CSOK 10+15 a neve, és nyilván te is kitaláltad, hogy a 10 és a 15 forintot jelent, méghozzá milliós tételben! Nagycsaládosoknak ez komoly segítséget jelent a saját otthon megteremtéséhez, de azoknak is, akik csak most tervezik a családalapítást. Ha Téged is érint, akkor érdemes lesz elolvasnod a cikkünket!

Tovább olvasom
A falusi CSOK-hoz ezek a dokumentumok szükségesek

A falusi CSOK-hoz ezek a dokumentumok szükségesek

2020.05.05.

A CSOK-ot, vagyis a Családok Otthonteremtési Kedvezményét mindenki ismeri már, még azok is, akik nem jogosultak rá, hiszen a csapból is ez folyik jó ideje. A falusi CSOK szinte teljesen ugyanaz, csak a megvásárolható ingatlanok köre kisebb. Azokra az 5.000 fő alatti településeken található ingatlanokra vonatkozik, ahol a lakosság száma a 2003-as évhez képest nagyobb […]

Tovább olvasom