Hitelkalkulátor – mire használható?

2019.01.02.

Többen is megkérdezték már tőlünk, hogy mire is használható tulajdonképpen a hitelkalkulátor, pedig igen egyszerű a válasz: ki lehet számolni vele a hitel bizonyos paramétereit. Mivel ez nem túl részletes válasz, ezért most kifejtjük egy kicsit jobban.

Hitelkalkulátor – mire használható?

Természetesen többféle hitelkalkulátor létezik, hiszen minden banké más és más, ezeken felül ráadásul még a különböző pénzügyi weboldalak is a saját szájízük szerint alakítják ki a hitelkalkulátoraikat. Az viszont mindegyikben közös, hogy be kell állítani rajtuk néhány adatot, ami alapján kiszámolják a felvenni kívánt hitel paramétereit. Ha most használunk először hitelkalkulátort, akkor láthatjuk, hogy a futamidő és az igényelt összeg beállítása kötelező. Egyes esetekben megadhatjuk a jövedelmünket is, és egyéb beállítások közül is választhatunk. Minden beállítási lehetőséget alaposan nézzünk át, hiszen csak így kaphatunk teljes képet a hiteltermékről! Ingatlanfedezetű hitelek esetén például megadhatjuk, hogy használt, vagy új lakást szeretnénk a felvett kölcsönből megvásárolni, hitelkártyáknál pedig a hitelkereten és a havi költésen felül megadhatjuk azt is, hogy milyen kedvezményekben szeretnénk részesülni.

Ha sikerült mindent megadni, akkor a hitelkalkulátor kiszámolja nekünk, hogy mekkora lesz a havi törlesztőrészletünk, a jövedelmi helyzetünk és az akciók figyelembevétele mellett mennyi lesz a kamat, illetve a THM, valamint mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg. Ezek alapján már könnyen el tudjuk dönteni, hogy megfelelő lesz-e számunkra az adott bank kölcsöne, vagy inkább megnézünk még pár ajánlatot.

Sokat segít az is, ha a hitelkalkulátor használata előtt összehasonlítjuk a hiteleket egy erre szakosodott oldalon. Szerencsére az expresszkolcson.hu pont egy ilyen oldal! Nálunk a legjobb ajánlatok közül választhatnak azok, akik hitelt szeretnének felvenni, és gyorsan a választott bank hitelkalkulátorához juthatnak, ahonnan már csak pár lépés, és el is indíthatják a kölcsönigénylésüket!

Te is hitelt szeretnél felvenni? Használd oldalunkat és a hitelkalkulátorokat, hogy a legjobb döntést hozhasd meg! Kérdésed van? Tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

További blogbejegyzések

Sberbank adósságcsökkentő, mit kell tudni róla?

Sberbank adósságcsökkentő, mit kell tudni róla?

2018.02.23.

Sokan szeretnének alacsonyabb törlesztőrészleteket, kevesebb havi kiadást, több megtakarítást. Ezt mindenki máshogy oldja meg, egyvalami viszont közös: mindenki a legjobb megoldást keresi. A Sberbank adósságcsökkentő személyi kölcsöne tökéletes lehet azok számára, akik szeretnének egy kicsit fellélegezni!

Tovább olvasom
A hitelkiváltó hitel

A hitelkiváltó hitel

2019.04.05.

Szerencsére egyre kevesebben vannak, akiknek komoly problémát okoz a hiteltörlesztés, mert már eljutott hozzájuk a hitelkiváltó hitel híre, és léptek is ebben az ügyben. Ha Te is ebbe a táborba tartozol, akkor ez a cikk nem Neked szól, ha viszont többfelé fizetsz, és már nem tudod követni, mivel vagy elmaradásban, ráadásul ez a családi kasszát is erősen megterheli, akkor olvass tovább, ugyanis jó hírünk van. Megoldhatod ezt a problémát!

Tovább olvasom
Hitelkártya kamatmentesség – ez mit jelent?

Hitelkártya kamatmentesség – ez mit jelent?

2019.10.14.

Egy hitelnek kamata van – ezt mindenki tudja, aki valaha egy kicsit is foglalkozott a témával. Viszont ha csak kicsit, akkor valószínűleg teljesen értetlenül állhat akkor, ha azt hallja: hitelkártya kamatmentesség. Ha neked sem teljesen világos, hogy ezt mégis hogy kellene elképzelni, akkor ajánljuk a cikkünket, hiszen mindent megtudhatsz belőle, amit az ingyenesen használható banki pénzről tudni kell!

Tovább olvasom
Bővítési jelzáloghitel, mikor megoldás?

Bővítési jelzáloghitel, mikor megoldás?

2018.02.08.

Ha kinőttétek a családi házat, de inkább bővítenél, mint hogy elköltözz, akkor létezik számodra is megoldás: a bővítési jelzáloghitel! Fontos tudni, hogy ez nem minden banknál elérhető, így érdemes alaposan utánajárnod a lehetőségeknek!

Tovább olvasom