Hitelkalkulátor – mire használható?

2019.01.02.

Többen is megkérdezték már tőlünk, hogy mire is használható tulajdonképpen a hitelkalkulátor, pedig igen egyszerű a válasz: ki lehet számolni vele a hitel bizonyos paramétereit. Mivel ez nem túl részletes válasz, ezért most kifejtjük egy kicsit jobban.

Hitelkalkulátor – mire használható?

Természetesen többféle hitelkalkulátor létezik, hiszen minden banké más és más, ezeken felül ráadásul még a különböző pénzügyi weboldalak is a saját szájízük szerint alakítják ki a hitelkalkulátoraikat. Az viszont mindegyikben közös, hogy be kell állítani rajtuk néhány adatot, ami alapján kiszámolják a felvenni kívánt hitel paramétereit. Ha most használunk először hitelkalkulátort, akkor láthatjuk, hogy a futamidő és az igényelt összeg beállítása kötelező. Egyes esetekben megadhatjuk a jövedelmünket is, és egyéb beállítások közül is választhatunk. Minden beállítási lehetőséget alaposan nézzünk át, hiszen csak így kaphatunk teljes képet a hiteltermékről! Ingatlanfedezetű hitelek esetén például megadhatjuk, hogy használt, vagy új lakást szeretnénk a felvett kölcsönből megvásárolni, hitelkártyáknál pedig a hitelkereten és a havi költésen felül megadhatjuk azt is, hogy milyen kedvezményekben szeretnénk részesülni.

Ha sikerült mindent megadni, akkor a hitelkalkulátor kiszámolja nekünk, hogy mekkora lesz a havi törlesztőrészletünk, a jövedelmi helyzetünk és az akciók figyelembevétele mellett mennyi lesz a kamat, illetve a THM, valamint mennyi lesz a teljes visszafizetendő összeg. Ezek alapján már könnyen el tudjuk dönteni, hogy megfelelő lesz-e számunkra az adott bank kölcsöne, vagy inkább megnézünk még pár ajánlatot.

Sokat segít az is, ha a hitelkalkulátor használata előtt összehasonlítjuk a hiteleket egy erre szakosodott oldalon. Szerencsére az expresszkolcson.hu pont egy ilyen oldal! Nálunk a legjobb ajánlatok közül választhatnak azok, akik hitelt szeretnének felvenni, és gyorsan a választott bank hitelkalkulátorához juthatnak, ahonnan már csak pár lépés, és el is indíthatják a kölcsönigénylésüket!

Te is hitelt szeretnél felvenni? Használd oldalunkat és a hitelkalkulátorokat, hogy a legjobb döntést hozhasd meg! Kérdésed van? Tedd fel nekünk megadott elérhetőségeinken!

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Ajánlott hitelek

Cofidis Megújuló Hitel

THM

20,35%

Futamidő

57 hónap

Hitelösszeg

1.500.000 Ft

§

Számlás Prémium400 Könnyített Kölcsön

THM

7,4% - 7,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 8.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

5,7%

Futamidő

72 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 420.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Lakás-takarékpénztár alapvető feltételei

Lakás-takarékpénztár alapvető feltételei

2018.05.08.

Ahhoz, hogy a lakás-takarékpénztár megtakarításod a szerződésben lefektetett hozammal működjön, meg kell felelned néhány kritériumnak, ha ugyanis nem sikerül, akkor komoly pénzekről kell lemondanod.

Tovább olvasom
Hitelfelvételről – hogy csináljam okosan?

Hitelfelvételről – hogy csináljam okosan?

2018.11.28.

A fenti kérdésre nincs egyértelmű válasz, hiszen ahány ember, annyiféle élethelyzet, amikhez más és más hiteltípusok tartoznak, és azokból is számtalan létezik. A most következő írásunkban tehát általánosságban fogunk beszélni a hitelfelvételről és annak buktatóiról.

Tovább olvasom
A hitelfelvétel egyszerű, de hamarosan indul az ünnepi szezon!

A hitelfelvétel egyszerű, de hamarosan indul az ünnepi szezon!

2018.11.02.

Tudjuk, hogy még csak ősz van, de már benne járunk, és alig van némi idő hátra karácsonyig. Sokan az utolsó pillanatra hagyják az ajándékok megvásárlását és az ezzel kapcsolatos dolgokat. A korábbi évek tapasztalatából tudhatnák, hogy mindenki más is ezt teszi, és emiatt tömeg és lökdösődés tapasztalható mindenhol.

Tovább olvasom
Személyi kölcsönök előnyei – miért érdemes igényelni?

Személyi kölcsönök előnyei – miért érdemes igényelni?

2019.11.02.

Minden hitelkonstrukciónak megvannak a maga előnyei, ami miatt érdemes őket választani egy adott célra. A személyi kölcsönök előnyei számosak, ám csak akkor, ha a megfelelő célra választjuk őket, ezt pedig behatárolják a kondíciók. Lássuk részletesebben, hogy mit is értünk ez alatt!

Tovább olvasom