A fenti kérdésre tulajdonképpen nagyon egyszerű a válasz: mert ennek a legnagyobb a hozama; de azért ez nem ennyire egyértelmű, hiszen rengeteg megtakarítás létezik a piacon, és mindegyik másért lehet jó.

A lakás-takarékpénztári megtakarítás négy éves futamidőre 10% feletti hozamot ad, és ez gyakorlatilag biztos. Emellett bármelyik ezzel foglalkozó pénzintézetet is választod, ezt meg is fogod kapni! Ha megnézzük a többi befektetési formát, például az állampapírokat, akkor láthatjuk, hogy az éves hozamuk körülbelül a fele. Az is igaz, hogy a lakás-takarékpénztárból származó nyereség nem szabadon felhasználható, hanem csakis ingatlan megvásárlására, felújítására, vagy bővítésére. A megtakarítás futamideje 4-10 év lehet, az állami támogatás mértéke fix 30% befizetésenként, de ez maximum évi 72.000 forint lehet, amiből az következik, hogy a maximálisan befizethető összeg havi 20.000, vagyis évi 240.000 forint.

A lakás-takarékpénztárról tehát elmondhatjuk, hogy a legelőnyösebb, viszont léteznek ennél nagyobb hozamú befektetések is, amikkel akár hatalmas vagyont is felhalmozhatsz, viszont semmiképp sem szabad megfeledkezni arról, hogy ezeknek a kockázata is óriási, és hozzáértést igényelnek. A lakás-takarékpénztári megtakarítás viszont semmilyen előképzettséget nem vár el tőled, biztonságos, stabil, magas hozamú, és ha egy, vagy több egyenesági rokonod is köt egy-egy szerződést, akkor a hozamot akár meg is sokszorozhatod!

Ha adhatunk egy tanácsot, akkor semmiképp se válaszd a magas kockázatot, hanem a biztonságos befektetési lehetőségeken gondolkodj, és dönts a lakástakarék mellett! Egy lakástakarék-megtakarítással száz százalékig biztos lehetsz benne, hogy megkapod a végén a szerződésben foglalt összeget, és semmilyen kockázatnak nem leszel kitéve! Mielőtt azonban elköteleznéd magad, mindenképp hasonlítsd össze a jelenleg elérhető lehetőségeket! Oldalunk segítségével ezt könnyedén megteheted, így a számodra a leginkább megfelelő mellett teheted le a voksod! Ha kérdésed lenne, vagy tanácsot kérnél, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a lakástakarékpénztár ajánlatokat!

Tanácstalan vagy? Nincs időd foglalkozni a hitelügyintézéssel? Mi szívesen segítünk szaktanácsadással és hitelednek teljes körű ügyintézésével egyaránt.

Ismerkedj meg velünk!