Hogy kaphatok kedvezőbb kamatbesorolást?

2018.09.27.

Nem is gondolnád, hogy milyen sok tényező befolyásolja azt, hogy milyen törlesztőrészlet mellett fizetheted a hiteledet, illetve hogy milyen kamatbesorolást kapsz a kiválasztott kölcsönhöz. Nyilván mindenki a lehető legjobbat szeretné, de sokan vannak, akik ugyanazon hiteltermék esetében a legrosszabbnak ítélt ügyfélhez képest átlagosan majdnem 4 millió forinttal fizetnek vissza kevesebbet. Lássuk, miért!

Hogy kaphatok kedvezőbb kamatbesorolást?

A két legalapvetőbb tényező egy lakáshitel esetén az ingatlanfedezet értéke és az adós jövedelmi helyzete. De az sem mindegy, hogy a felvenni kívánt hitelösszeg az ingatlan értékének hány százaléka. A jövedelmet tekintve nem csak a havi bevételt vizsgálják, hanem a kiadásokat is. Ha az adósnak van törlesztési kötelezettsége, nem számíthat a legjobb ügyfélkategóriára. Ha semmilyen hiteltörlesztése sincs, viszont egyedülállóként három gyermeket nevel, akkor se az elérhető legalacsonyabb kamatra számítson, ha egyáltalán hitelképesnek nyilvánítják. Emellett azt is vizsgálják, hogy milyen fegyelemmel fizeti a havi törlesztést az egyéb hiteleinél. De figyelembe veszik azt is, hogy milyen meglévő vagyonnal rendelkezik, illetve, hogy milyen banki szokásai vannak. Ezt mindegybevéve sikerül megállapítani a kamatbesorolást. Mindezekre azért van szükség, mert a banknak meg kell becsülnie a hitel megtérülésének kockázatát is, ráadásul mindezt több évtizedes időtávra.

A bank egy adott ügyfélre becsült kockázata viszont mérsékelhető is; például adóstárs, vagy kezes bevonása az ügyletbe, további ingatlan felajánlása, amennyiben erre lehetőség van, de akkor is kapható kamatkedvezmény, ha a jövedelem a teljes futamidő alatt a hitelt nyújtó banknál vezetett számlára érkezik.

Ha lakáshitelt szeretnél felvenni, akkor biztosan te is a legjobbat keresed, és a lehető legkedvezőbb kamatbesorolást szeretnéd elérni, de ne feledkezz meg arról sem, hogy a hitelpiacon számos pénzintézet kínál olyan kölcsönt, ami megfelelhet az igényeidnek, és a kedvező konstrukcióval többet nyerhetsz, mint azzal, ha a kamatbesorolásod tökéletes, de a hiteled kondíciói nem a legjobbak. Oldalunk segítségével könnyedén összehasonlíthatod az elérhető lehetőségeket, és könnyen kiválaszthatod közülük a számodra leginkább megfelelőt. Ha kérdésed lenne, nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeink egyikén!

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Ajánlott hitelek

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

8,3% - 14,9%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

5,7%

Futamidő

72 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 420.000 Ft

§

Számlás Prémium250 Könnyített Kölcsön

THM

9,5 - 10,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 6.000.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Hitelt alacsony kamatra, lehetséges-e?

Hitelt alacsony kamatra, lehetséges-e?

2017.11.28.

Hitelt alacsony kamatra, egy-két tipp a hitelfelvételhez. 

Tovább olvasom