Megtakarítás, akkor lakástakarék!

2018.09.24.

A fenti kérdésre tulajdonképpen nagyon egyszerű a válasz: mert ennek a legnagyobb a hozama; de azért ez nem ennyire egyértelmű, hiszen rengeteg megtakarítás létezik a piacon, és mindegyik másért lehet jó.

Megtakarítás, akkor lakástakarék!

A lakás-takarékpénztári megtakarítás négy éves futamidőre 10% feletti hozamot ad, és ez gyakorlatilag biztos. Emellett bármelyik ezzel foglalkozó pénzintézetet is választod, ezt meg is fogod kapni! Ha megnézzük a többi befektetési formát, például az állampapírokat, akkor láthatjuk, hogy az éves hozamuk körülbelül a fele. Az is igaz, hogy a lakás-takarékpénztárból származó nyereség nem szabadon felhasználható, hanem csakis ingatlan megvásárlására, felújítására, vagy bővítésére. A megtakarítás futamideje 4-10 év lehet, az állami támogatás mértéke fix 30% befizetésenként, de ez maximum évi 72.000 forint lehet, amiből az következik, hogy a maximálisan befizethető összeg havi 20.000, vagyis évi 240.000 forint.

A lakás-takarékpénztárról tehát elmondhatjuk, hogy a legelőnyösebb, viszont léteznek ennél nagyobb hozamú befektetések is, amikkel akár hatalmas vagyont is felhalmozhatsz, viszont semmiképp sem szabad megfeledkezni arról, hogy ezeknek a kockázata is óriási, és hozzáértést igényelnek. A lakás-takarékpénztári megtakarítás viszont semmilyen előképzettséget nem vár el tőled, biztonságos, stabil, magas hozamú, és ha egy, vagy több egyenesági rokonod is köt egy-egy szerződést, akkor a hozamot akár meg is sokszorozhatod!

Ha adhatunk egy tanácsot, akkor semmiképp se válaszd a magas kockázatot, hanem a biztonságos befektetési lehetőségeken gondolkodj, és dönts a lakástakarék mellett! Egy lakástakarék-megtakarítással száz százalékig biztos lehetsz benne, hogy megkapod a végén a szerződésben foglalt összeget, és semmilyen kockázatnak nem leszel kitéve! Mielőtt azonban elköteleznéd magad, mindenképp hasonlítsd össze a jelenleg elérhető lehetőségeket! Oldalunk segítségével ezt könnyedén megteheted, így a számodra a leginkább megfelelő mellett teheted le a voksod! Ha kérdésed lenne, vagy tanácsot kérnél, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 - 8.000.000 Ft

§

Prémium Könnyített Kölcsön

THM

15,9% - 18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

5,7%

Futamidő

72 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 420.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Lakáshitel egyszerűen, igényelj online?

Lakáshitel egyszerűen, igényelj online?

2018.11.14.

Az utóbbi időben a lakáspiac felfelé ível, és ezzel párhuzamosan az igény is megemelkedett. Lakáshitel egyszerűen, hozzájuthatsz a számodra leginkább megfelelő hitelhez, oldalunk segít ebben!

Tovább olvasom
Hitelkártya kamatmentesség – ez mit jelent?

Hitelkártya kamatmentesség – ez mit jelent?

2019.10.14.

Egy hitelnek kamata van – ezt mindenki tudja, aki valaha egy kicsit is foglalkozott a témával. Viszont ha csak kicsit, akkor valószínűleg teljesen értetlenül állhat akkor, ha azt hallja: hitelkártya kamatmentesség. Ha neked sem teljesen világos, hogy ezt mégis hogy kellene elképzelni, akkor ajánljuk a cikkünket, hiszen mindent megtudhatsz belőle, amit az ingyenesen használható banki pénzről tudni kell!

Tovább olvasom
Kaphatok-e személyi kölcsönt, ha a fizetésemből letiltás van?

Kaphatok-e személyi kölcsönt, ha a fizetésemből letiltás van?

2018.02.16.

Van az az élethelyzet, amikor mindenképp szükség lenne némi pénzre, függetlenül a körülményektől. A személyi kölcsön szinte minden esetben jó megoldás, viszont a hitelbírálat keresztül tud húzni minden számítást, akár egy egyszerű letiltás miatt.

Tovább olvasom
Lakáshitel mellé, önerőként személyi kölcsön?

Lakáshitel mellé, önerőként személyi kölcsön?

2018.03.15.

A lakáshitel közös jellemzője, hogy a néhány éve bevezetett adósságfék-szabályozás egyik eleme miatt a felvett hitel összege a megvásárolni kívánt ingatlan piaci értékének maximum 80%-a lehet, tehát 20% önerőre mindenkinek szüksége van, aki hitelből szeretné megoldani az ingatlanvásárlást. De mit tehet az, akinek nem áll a rendelkezésére a megfelelő összeg, tehát lakáshitel mellé igényelhető-e kölcsön?

Tovább olvasom