Megtakarítás, akkor lakástakarék!

2018.09.24.

A fenti kérdésre tulajdonképpen nagyon egyszerű a válasz: mert ennek a legnagyobb a hozama; de azért ez nem ennyire egyértelmű, hiszen rengeteg megtakarítás létezik a piacon, és mindegyik másért lehet jó.

Megtakarítás, akkor lakástakarék!

A lakás-takarékpénztári megtakarítás négy éves futamidőre 10% feletti hozamot ad, és ez gyakorlatilag biztos. Emellett bármelyik ezzel foglalkozó pénzintézetet is választod, ezt meg is fogod kapni! Ha megnézzük a többi befektetési formát, például az állampapírokat, akkor láthatjuk, hogy az éves hozamuk körülbelül a fele. Az is igaz, hogy a lakás-takarékpénztárból származó nyereség nem szabadon felhasználható, hanem csakis ingatlan megvásárlására, felújítására, vagy bővítésére. A megtakarítás futamideje 4-10 év lehet, az állami támogatás mértéke fix 30% befizetésenként, de ez maximum évi 72.000 forint lehet, amiből az következik, hogy a maximálisan befizethető összeg havi 20.000, vagyis évi 240.000 forint.

A lakás-takarékpénztárról tehát elmondhatjuk, hogy a legelőnyösebb, viszont léteznek ennél nagyobb hozamú befektetések is, amikkel akár hatalmas vagyont is felhalmozhatsz, viszont semmiképp sem szabad megfeledkezni arról, hogy ezeknek a kockázata is óriási, és hozzáértést igényelnek. A lakás-takarékpénztári megtakarítás viszont semmilyen előképzettséget nem vár el tőled, biztonságos, stabil, magas hozamú, és ha egy, vagy több egyenesági rokonod is köt egy-egy szerződést, akkor a hozamot akár meg is sokszorozhatod!

Ha adhatunk egy tanácsot, akkor semmiképp se válaszd a magas kockázatot, hanem a biztonságos befektetési lehetőségeken gondolkodj, és dönts a lakástakarék mellett! Egy lakástakarék-megtakarítással száz százalékig biztos lehetsz benne, hogy megkapod a végén a szerződésben foglalt összeget, és semmilyen kockázatnak nem leszel kitéve! Mielőtt azonban elköteleznéd magad, mindenképp hasonlítsd össze a jelenleg elérhető lehetőségeket! Oldalunk segítségével ezt könnyedén megteheted, így a számodra a leginkább megfelelő mellett teheted le a voksod! Ha kérdésed lenne, vagy tanácsot kérnél, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

További blogbejegyzések

UniCredit hitelek – mit érdemes tudni róluk?

UniCredit hitelek – mit érdemes tudni róluk?

2019.05.26.

Az UniCredit Bank már régi szereplőnek mondató a magyar pénzügyi szektorban, viszont nem tartozik az élmezőnybe, illetve a legismertebb bankok sorába, pedig a hiteltermékei alapján bőven megérdemelné. Ha Neked sem került még a célkeresztedbe, akkor itt az ideje, hogy megismerkedj az UniCredit hiteleivel!

Tovább olvasom
Adósságrendező hitellel, kiválthatok egyszerre több kölcsönt is?

Adósságrendező hitellel, kiválthatok egyszerre több kölcsönt is?

2018.10.14.

Ha olyan hitellel rendelkezel, amit már nem tudsz biztonsággal fizetni, és felemészti a családod havi jövedelmét. A hiteled kondíciói már jócskán elavultnak számítanak, és jobbnál jobb ajánlatok jönnek szembe veled minden nap, akkor ideje elgondolkodnod, hogy adósságrendező hitellel kiváltsd a hitelidet.

Tovább olvasom
Lakástakarék, mit kell tudni róla?

Lakástakarék, mit kell tudni róla?

2018.05.29.

A lakástakarék, azaz a lakás-takarékpénztár állam által támogatott megtakarítási lehetőség; az állami támogatás mértéke fix 30% befizetésenként, de ez maximum évi 72.000 Ft lehet, Ebből következik, hogy a maximálisan befizethető összeg havi 20.000 (évi 240.000) Ft.

Tovább olvasom
Erste hitelkártya részletek

Erste hitelkártya részletek

2019.05.20.

Hitelkártyát igényelnél, de nem tudod, melyik banknál érdemes? Nos, ebben a cikkben nem fogjuk konkrétan megmondani, melyiket kell választanod, csak bemutatjuk neked az Erste hitelkártyáit, majd adunk egy tanácsot, hogy mit tegyél, ha döntésre szeretnél jutni.

Tovább olvasom