Használt házat vásároltál, vagy esetleg régóta élsz egy ingatlanban, amit szeretnél felújítani, illetve bővíteni? Az építési hitelt Neked találták ki! Ez a hiteltípus konkrétan arra szolgál, hogy segítségével korszerűsítheted a meglévő ingatlanodat, illetve átalakíthatod a megváltozott igényeidnek megfelelőre.

Az építési hitel egyik fontos jellemzője, hogy a bank nem egy összegben folyósítja azt a számodra, hanem részletekben, és az, hogy mikor jutsz hozzá az egyes részösszegekhez, az építkezés készültségi fokától függ. Ha elkészülsz egy építési fázissal, akkor helyszíni szemlét követően folyósítják a következő adagot a hitelből. Az építési hitelt többféle, a használt ingatlan felújításával, illetve korszerűsítésével kapcsolatos tevékenység finanszírozására igényelheted, például emeletráépítéshez, de akár csak egy szigetelés-, ablak, és fűtéscseréhez is.

Egy másik fontos jellemző az építési hitel kapcsán, hogy önerőre van szükség a felvételéhez. Az önerőt a telek értékéből és a költségvetésből számolják; a kettő összegének 40%-át kell előteremtened. Pótfedezet bevonásával azonban ez az összeg csökkenthető, tehát még egy ingatlan jelzáloggal terhelésével az együttes érték számít, és az összértékből számolják a 40%-ot, illetve ez alapján kalkulálják ki a maximálisan felvehető hitelösszeget is.

Az építési hitelhez többféle állami támogatás is igénybe vehető, ezért a piaci kamatozású hiteltípusokhoz képest sokkal szigorúbbak a feltételeknek kell megfelelned, ha fel szeretnéd venni, viszont így sem lehetetlen, és ha sikeresen veszed az akadályokat, valamint a hitelbírálat is pozitív, akkor ezzel a hitellel jársz a legjobban felújítás, illetve építés esetén.

Ha eldöntötted, hogy építési hitelből szeretnéd megoldani a házad korszerűsítését, akkor semmiképp se feledkezz meg arról, hogy nem csak egyetlen pénzintézet foglalkozik vele! Hasonlítsd össze az elérhető ajánlatokat oldalunk segítségével, és válaszd azt, amelyik a számodra a leginkább megfelelő! Kérdésed, vagy észrevételed lenne? Netán tanácsot szeretnél kérni? Vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Tanácstalan vagy? Nincs időd foglalkozni a hitelügyintézéssel? Mi szívesen segítünk szaktanácsadással és hitelednek teljes körű ügyintézésével egyaránt.

Ismerkedjen meg velünk!

Építési hitelt házak felújítására, vagy bővítésére?
5 (100%) 2 értékelés