Építési hitelt házak felújítására, vagy bővítésére?

2018.07.10.

Használt házat vásároltál, vagy esetleg régóta élsz egy ingatlanban, amit szeretnél felújítani, illetve bővíteni? Az építési hitelt Neked találták ki! Ez a hiteltípus konkrétan arra szolgál, hogy segítségével korszerűsítheted a meglévő ingatlanodat, illetve átalakíthatod a megváltozott igényeidnek megfelelőre.

Építési hitelt házak felújítására, vagy bővítésére?

Az építési hitel egyik fontos jellemzője, hogy a bank nem egy összegben folyósítja azt a számodra, hanem részletekben, és az, hogy mikor jutsz hozzá az egyes részösszegekhez, az építkezés készültségi fokától függ. Ha elkészülsz egy építési fázissal, akkor helyszíni szemlét követően folyósítják a következő adagot a hitelből. Az építési hitelt többféle, a használt ingatlan felújításával, illetve korszerűsítésével kapcsolatos tevékenység finanszírozására igényelheted, például emeletráépítéshez, de akár csak egy szigetelés-, ablak, és fűtéscseréhez is.

Egy másik fontos jellemző az építési hitel kapcsán, hogy önerőre van szükség a felvételéhez. Az önerőt a telek értékéből és a költségvetésből számolják; a kettő összegének 40%-át kell előteremtened. Pótfedezet bevonásával azonban ez az összeg csökkenthető, tehát még egy ingatlan jelzáloggal terhelésével az együttes érték számít, és az összértékből számolják a 40%-ot, illetve ez alapján kalkulálják ki a maximálisan felvehető hitelösszeget is.

Az építési hitelhez többféle állami támogatás is igénybe vehető, ezért a piaci kamatozású hiteltípusokhoz képest sokkal szigorúbbak a feltételeknek kell megfelelned, ha fel szeretnéd venni, viszont így sem lehetetlen, és ha sikeresen veszed az akadályokat, valamint a hitelbírálat is pozitív, akkor ezzel a hitellel jársz a legjobban felújítás, illetve építés esetén.

Ha eldöntötted, hogy építési hitelből szeretnéd megoldani a házad korszerűsítését, akkor semmiképp se feledkezz meg arról, hogy nem csak egyetlen pénzintézet foglalkozik vele! Hasonlítsd össze az elérhető ajánlatokat oldalunk segítségével, és válaszd azt, amelyik a számodra a leginkább megfelelő! Kérdésed, vagy észrevételed lenne? Netán tanácsot szeretnél kérni? Vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Takarék jelzáloghitel Takarék jelzáloghitel

További blogbejegyzések

CIB lakáshitel részletek

CIB lakáshitel részletek

2019.03.18.

Mivel az utóbbi időben felpörgött az ingatlanpiac, és a CSOK is hozzátette ehhez a magáét, a lakáshitelek is rohamos fejlődésnek indultak. Minden bank megpróbál a konkurencia alá licitálni, így a kamatok is egyre kedvezőbbek. Nézzük meg, mit tud nyújtani a CIB lakáshitel!

Tovább olvasom
Legkedvezőbb lakáshitel?

Legkedvezőbb lakáshitel?

2019.09.16.

A legkedvezőbb lakáshitel igényléssel, nem lesz egyszerű a dolgod. Magyarországon ma körülbelül 30 kereskedelmi banknál vehetsz fel ilyen típusú kölcsönt, ráadásul bankonként több konstrukciót is találsz, vagyis rengeteg adatot kell összehasonlítanod.

Tovább olvasom
Adó visszatérítési támogatás – mit jelent?

Adó visszatérítési támogatás – mit jelent?

2019.08.29.

Bármiről is legyen szó, akár vásárlásról, akár hitelfelvételről, mindig ki lehet fogni az akciós ajánlatokat, valamint a kedvezményeket. Ilyen például az adó visszatérítési támogatás, amit más néven ÁFA visszatérítésnek szokás nevezni. A hitelfelvételhez ez annyiban kapcsolódik, hogy építési telek vásárlásakor, illetve építkezéskor meg lehet oldani, hogy akár egy nagyobb összeget is visszaigényelhessünk az ÁFÁ-ból. Lássuk a részleteket!

Tovább olvasom
Építési hitel érdekel? Létezik számodra megoldás!

Építési hitel érdekel? Létezik számodra megoldás!

2018.02.13.

Az ingatlanpiac felpörgésével szaporodnak az építkezések, és nem csak a társasházak, de a családi házak is egyre-másra épülnek. Ha Te is ilyesmiben gondolkodsz, az építési hitel lesz számodra a megfelelő választás! Nézzük át, mit lehet tudni erről a hiteltípusról!

Tovább olvasom