Építési hitelt házak felújítására, vagy bővítésére?

2018.07.10.

Használt házat vásároltál, vagy esetleg régóta élsz egy ingatlanban, amit szeretnél felújítani, illetve bővíteni? Az építési hitelt Neked találták ki! Ez a hiteltípus konkrétan arra szolgál, hogy segítségével korszerűsítheted a meglévő ingatlanodat, illetve átalakíthatod a megváltozott igényeidnek megfelelőre.

Építési hitelt házak felújítására, vagy bővítésére?

Az építési hitel egyik fontos jellemzője, hogy a bank nem egy összegben folyósítja azt a számodra, hanem részletekben, és az, hogy mikor jutsz hozzá az egyes részösszegekhez, az építkezés készültségi fokától függ. Ha elkészülsz egy építési fázissal, akkor helyszíni szemlét követően folyósítják a következő adagot a hitelből. Az építési hitelt többféle, a használt ingatlan felújításával, illetve korszerűsítésével kapcsolatos tevékenység finanszírozására igényelheted, például emeletráépítéshez, de akár csak egy szigetelés-, ablak, és fűtéscseréhez is.

Egy másik fontos jellemző az építési hitel kapcsán, hogy önerőre van szükség a felvételéhez. Az önerőt a telek értékéből és a költségvetésből számolják; a kettő összegének 40%-át kell előteremtened. Pótfedezet bevonásával azonban ez az összeg csökkenthető, tehát még egy ingatlan jelzáloggal terhelésével az együttes érték számít, és az összértékből számolják a 40%-ot, illetve ez alapján kalkulálják ki a maximálisan felvehető hitelösszeget is.

Az építési hitelhez többféle állami támogatás is igénybe vehető, ezért a piaci kamatozású hiteltípusokhoz képest sokkal szigorúbbak a feltételeknek kell megfelelned, ha fel szeretnéd venni, viszont így sem lehetetlen, és ha sikeresen veszed az akadályokat, valamint a hitelbírálat is pozitív, akkor ezzel a hitellel jársz a legjobban felújítás, illetve építés esetén.

Ha eldöntötted, hogy építési hitelből szeretnéd megoldani a házad korszerűsítését, akkor semmiképp se feledkezz meg arról, hogy nem csak egyetlen pénzintézet foglalkozik vele! Hasonlítsd össze az elérhető ajánlatokat oldalunk segítségével, és válaszd azt, amelyik a számodra a leginkább megfelelő! Kérdésed, vagy észrevételed lenne? Netán tanácsot szeretnél kérni? Vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Ajánlott hitelek

MKB Mosoly Személyi kölcsön

THM

8,3% - 14,9%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 7.000.000 Ft

§

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV120

THM

11,73%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 Ft - 8.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

5,7%

Futamidő

40 - 72 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 420.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Építési hitelnél hogy folyósít a bank?

Építési hitelnél hogy folyósít a bank?

2020.01.02.

Az építési hitel használt ingatlan felújítására, illetve korszerűsítésére igényelheted, például emeletráépítéshez, szigetelés-, ablak, vagy akár fűtéscseréhez. Az egyik legfontosabb jellemzője, hogy nem egy összegben folyósítják, hanem részletekben, és az építkezés készültségi fokától függ, hogy mikor kapod meg az egyes részösszegeket: ha elkészül egy építési fázis, akkor helyszíni szemlét tart a bank, és ezt követően folyósítják a következőt.

Tovább olvasom
Lakáskölcsön – hol és hogyan?

Lakáskölcsön – hol és hogyan?

2019.03.05.

Ingatlant szeretnél vásárolni? Lakáskölcsön, amiből rengetegféle létezik, és mivel az ingatlanpiac jelenleg még mindig felívelőben van, az ehhez kapcsolódó banki termékek piaca is folyamatosan változik. Nem egyszerű eligazodni ebben a rengetegben, ezért jelen cikkünkben ehhez adunk Neked néhány támpontot.

Tovább olvasom
Babaváró támogatás – mit érdemes tudni róla?

Babaváró támogatás – mit érdemes tudni róla?

2019.05.22.

A kormány egyre újabb támogatási módokat mutat be a demográfiai problémák orvoslására; ennek első képviselője volt a CSOK, amit bemutatása óta folyamatosan finomítanak és kiegészítenek. Erre a legújabb példa a babaváró támogatás, ami tulajdonképpen egy kedvezményes hitelkonstrukció. Lássuk a részleteit!

Tovább olvasom
CSOK 10+15 – mit kell tudni róla?

CSOK 10+15 – mit kell tudni róla?

2019.06.07.

A CSOK háromgyermekes családok számára igénybe vehető típusát 10+10-nek hívták egészen tavaly decemberig, azóta azonban CSOK 10+15 a neve, és nyilván te is kitaláltad, hogy a 10 és a 15 forintot jelent, méghozzá milliós tételben! Nagycsaládosoknak ez komoly segítséget jelent a saját otthon megteremtéséhez, de azoknak is, akik csak most tervezik a családalapítást. Ha Téged is érint, akkor érdemes lesz elolvasnod a cikkünket!

Tovább olvasom