Az adósságfék-szabályozás miatt manapság már nem lehet önerő nélkül lakáshitelt felvenni, mert a hitelösszeg csak az ingatlan piaci értékének 80%-a lehet. Ha nem áll a rendelkezésedre az a bizonyos 20%, akkor több lehetőséged is van; persze csak akkor, ha meg tudod oldani.

Elsősorban a lakás-takarékpénztári megtakarítás merül fel, mint megoldás, azonban erre minimum négy évet kell várni, és erre nem feltétlenül van idő. Egyrészt folyamatosan emelkednek az ingatlanárak, másrészt jöhet egy olyan lehetőség, amit nem szabad kihagyni, így ez nem mindenkinek felel meg, mint önerő.

Második lehetőségként a plusz ingatlan bevonását szokták javasolni, de akinek erre nincs lehetősége, az nem tud ezzel élni.

A harmadik megoldás a személyi kölcsön bevonása önerőként; ez azonnali, és másodlagos fedezetre sincs szükség hozzá. Mondanánk, hogy ez mindenki számára tökéletes, de sajnos nem lenne igaz, mert ennek is vannak feltételei, amiket nem is olyan egyszerű teljesíteni: a személyi kölcsön és az ingatlanhitel törlesztőrészletei nem haladhatják meg az igazolható jövedelmed 50%-át, illetve abban az esetben lehet 60% is, ha a jövedelmed magasabb, mint nettó 400.000 Ft. Ha be tudsz vonni egy adóstársat, akkor pedig összevontan fogják kezelni a jövedelmeket, illetve az esetleges adósterheket is.

Ha ez utóbbi mellett tennéd le a voksod, akkor ugyanazokkal a dokumentumokkal kell készülnöd, mintha csak egy sima személyi kölcsönt szeretnél felvenni, illetve a feltételek is megegyeznek. A 18. betöltött életév, a magyarországi, állandó, bejelentett lakcím, az érvényes személyazonosító iratok és a munkáltatói igazolás.

Mivel nem kötelező ugyanannál a banknál felvenned az önerőként felhasznált személyi kölcsönt, ahol a lakáshitel szerződését megkötöd, ezért érdemes alaposan felmérned a piacot, és megtalálni azt a pénzintézetet, amelyik a legjobb feltételekkel biztosítja a számodra az önerő helyettesítőjét. Oldalunk segítségével könnyedén összehasonlíthatod a legjobb ajánlatokat, így biztos lehetsz benne, hogy a helyzetnek leginkább megfelelő konstrukciót választod! Ha kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Tanácstalan vagy? Nincs időd foglalkozni a hitelügyintézéssel? Mi szívesen segítünk szaktanácsadással és hitelednek teljes körű ügyintézésével egyaránt.

Ismerkedj meg velünk!

A személyi kölcsön, mint önerő lakáshitelhez?
5 (100%) 2 értékelés