A személyi kölcsön, mint önerő lakáshitelhez?

2018.06.16.

Az adósságfék-szabályozás miatt manapság már nem lehet önerő nélkül lakáshitelt felvenni, mert a hitelösszeg csak az ingatlan piaci értékének 80%-a lehet. Ha nem áll a rendelkezésedre az a bizonyos 20%, akkor több lehetőséged is van; persze csak akkor, ha meg tudod oldani.

A személyi kölcsön, mint önerő lakáshitelhez?

Elsősorban a lakás-takarékpénztári megtakarítás merül fel, mint megoldás, azonban erre minimum négy évet kell várni, és erre nem feltétlenül van idő. Egyrészt folyamatosan emelkednek az ingatlanárak, másrészt jöhet egy olyan lehetőség, amit nem szabad kihagyni, így ez nem mindenkinek felel meg, mint önerő.

Második lehetőségként a plusz ingatlan bevonását szokták javasolni, de akinek erre nincs lehetősége, az nem tud ezzel élni.

A harmadik megoldás a személyi kölcsön bevonása önerőként; ez azonnali, és másodlagos fedezetre sincs szükség hozzá. Mondanánk, hogy ez mindenki számára tökéletes, de sajnos nem lenne igaz, mert ennek is vannak feltételei, amiket nem is olyan egyszerű teljesíteni: a személyi kölcsön és az ingatlanhitel törlesztőrészletei nem haladhatják meg az igazolható jövedelmed 50%-át, illetve abban az esetben lehet 60% is, ha a jövedelmed magasabb, mint nettó 400.000 Ft. Ha be tudsz vonni egy adóstársat, akkor pedig összevontan fogják kezelni a jövedelmeket, illetve az esetleges adósterheket is.

Ha ez utóbbi mellett tennéd le a voksod, akkor ugyanazokkal a dokumentumokkal kell készülnöd, mintha csak egy sima személyi kölcsönt szeretnél felvenni, illetve a feltételek is megegyeznek. A 18. betöltött életév, a magyarországi, állandó, bejelentett lakcím, az érvényes személyazonosító iratok és a munkáltatói igazolás.

Mivel nem kötelező ugyanannál a banknál felvenned az önerőként felhasznált személyi kölcsönt, ahol a lakáshitel szerződését megkötöd, ezért érdemes alaposan felmérned a piacot, és megtalálni azt a pénzintézetet, amelyik a legjobb feltételekkel biztosítja a számodra az önerő helyettesítőjét. Oldalunk segítségével könnyedén összehasonlíthatod a legjobb ajánlatokat, így biztos lehetsz benne, hogy a helyzetnek leginkább megfelelő konstrukciót választod! Ha kérdésed lenne, vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

További blogbejegyzések

OTP személyi kölcsön feltételei

OTP személyi kölcsön feltételei

2019.03.01.

Mindegy, hogy melyik banktól veszel fel hitelt, vannak kritériumok, amiknek meg kell felelned ahhoz, hogy az igényelt pénzösszeghez juthass. Az OTP személyi kölcsön feltételei hasonlítanak a más bankok által támasztottakhoz, ám akad néhány különbség, amik miatt érdemes részletesebben is megismerkedni velük.

Tovább olvasom
Autót részletre, bank nélkül?

Autót részletre, bank nélkül?

2019.03.26.

Autót részletre, de bank nélkül? Nos, ha nem is abban a formában, ahogy elsőre gondolnád, de lehetséges! Mi úgy értettük, hogy nem kell emiatt bankba menned, hiszen van más megoldás is, hogy pénzhez juss, és megvásárolhasd azt az autót, amelyikre szükséged van!

Tovább olvasom
Adunk pár tippet, hogy kezeld jól a pénzed!

Adunk pár tippet, hogy kezeld jól a pénzed!

2019.04.10.

Kifolyik a pénz a kezeid közül? Nem vagy egyedül; sajnos vagyunk páran, akiknek nem adatott meg a képesség, hogy jól bánjanak az anyagi forrásaikkal. A képesség azonban tanulható, és ha elolvasod az alábbi cikkünket, Te is közelebb kerülhetsz ahhoz, hogy gyarapíthasd a vagyonod! Ezért adunk pár tippet!

Tovább olvasom
MiniKölcsön hitel frissítve

MiniKölcsön hitel frissítve

2019.04.10.

Többször is írtunk már a MiniKölcsön hiteléről, hiszen egy rendkívüli hitelkonstrukció, aminek vannak ugyan „buktatói”, de bizonyos esetekben életmentő is lehet. Most frissítették, illetve – hogy pontosak legyünk – egy akciót hirdettek, ami miatt a MiniKölcsön hitel jelenleg a legjobb lehetőség a piacon!

Tovább olvasom