Azt hihetnénk, hogy a fenti kérdésre a válasz egyértelmű, pedig több oldalról is érdemes alaposan megvizsgálni. Összefoglalható röviden és tömören is: nem feltétlenül szükséges bankszámlát nyitni, de érdemes. És hogy miért? Kifejtjük!

Ha személyi kölcsönt szeretnél felvenni, akkor általában szerepel az elvárások között az, hogy bankszámlát nyisson az ügyfél, illetve az, hogy arra kell utaltatnod a fizetésed. Ez egyrészt biztosíték a bank számára, hogy vissza fogod fizetni a kölcsön összegét. Másrészt Neked is előnyös, hiszen így alacsonyabb kamattal kaphatod meg az igényelt hitelt. Természetesen nem minden banknál elvárás, akadnak olyanok is, akiknél ez csak opció, viszont ha nem választod ki, akkor lényegesen magasabb kamatokkal és THM-mel kell számolnod.

Ezért jellemző, hogy a személyi kölcsön felvételekor a legtöbb ügyfél bankszámlát is nyit, illetve a teljes számlaforgalmát átviszi az új bankjához, a jövedelem utaltatása ugyanis többnyire feltétele a jobb ajánlatnak. Lényeges, hogy bizonyos esetekben így még a számlavezetési díjat is meg lehet spórolni, viszont az utalási díjakkal és az SMS-értesítéssel is számolnod kell!

Jó, ha tudod azt is, hogy ha bankszámlát nyitsz az adott banknál, akkor az átlagosnál gyorsabban is hozzájuthatsz a személyi kölcsönhöz. Így általában 2-4 munkanap alatt lezajlik az egész hitelbírálati folyamat, de csak abban az esetben, ha nem több milliós hitelösszeget szeretnél felvenni, mert ez esetben a közjegyző meglátogatása növeli a hitelfelvételi időt.

Röviden összefoglalva: ahhoz hogy igazán jól járhass egy személyi kölcsön felvételével, először is össze kell hasonlítanod a piacon elérhető ajánlatokat. Mind futamidő, mind THM tekintetében. Utána a legjobbat kell kiválasztanod, majd bankszámlát nyitnod az adott banknál, különösen akkor, ha ez valamilyen akcióval is párosul. Ha így teszel, akkor a teljes futamidő alatt akár 2-3 törlesztőrészletnyi összeget is megspórolhatsz! Az összehasonlításhoz oldalunk a segítségedre lesz, kérdés esetén pedig felveheted velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Tanácstalan vagy? Nincs időd foglalkozni a hitelügyintézéssel? Mi szívesen segítünk szaktanácsadással és hitelednek teljes körű ügyintézésével egyaránt.

Ismerkedj meg velünk!

Reméljük hasznos volt, amit olvastál. Értékeld cikkünket!