Ha annyi forintunk lenne, ahányszor a fenti kérdést feltették nekünk, soha többé nem kéne takarékoskodnunk. De félre a tréfával; mint minden pénzügyi kérdés, ez is nagy komolyságot igényel! A megtakarítási kérdése nagyon fontos, hiszen sok múlhat rajta, és egyáltalán nem mindegy, hogy hova fekteted be a pénzedet!

Az első kérdés, amit meg kell válaszolni ahhoz, hogy a helyes döntést hozhass, az, hogy mire akarsz gyűjteni. Ha a célod a lakásvásárlás, akkor a legjobb, ha lakástakarék megtakarítási számlán gyűjtögetsz. Ennek a hozama a legmagasabb, tehát a lejáratkor ebből tudod a befizetett pénzhez képest legnagyobb összeget kivenni, hátránya azonban, hogy csak és kizárólag ingatlanra költheted el.

Azt is érdemes átgondolnod, hogy rövid, vagy inkább hosszútávú céljaidra gyűjtögetnél-e. Rövidtávon ugyanis nem fogsz igazán kiemelkedő kamatokat kapni, azaz csak alig valamivel jobb ilyen esetben megtakarítási szerződést kötni, mint a malacperselyben gyűjteni az érméket. A hosszútávú megtakarítási konstrukciók mindig nagyobb hozamot képesek produkálni, viszont minden esetben le kell kötnöd a pénzedet, azaz addig nem férsz hozzá, amíg le nem járnak. Ha mégis ki akarod venni, az szinte minden esetben azt jelenti, hogy a kamatokat nem kapod meg!

És még valami, amit csak te tudhatsz: gondold át, hogy tudsz-e egyáltalán takarékoskodni! Egyrészt, ha nincs miből, akkor nehéz, illetve akkor is, ha „kifolyik a kezedből a pénz”. Az is fontos szempont, hogy mennyire stabilak a bevételeid; a megtakarítási konstrukciók nagy részénél ugyanis fix időben kell befizetned, és ha ez elmarad, akár fel is mondhatják a szerződésedet!

Ha alaposan átgondoltad, hogy mire is van szükséged, akkor hasonlítsd össze a legjobb ajánlatokat oldalunk segítségével, és csakis azt válaszd, amivel a legjobban jársz! Ha kérdésed lenne, vagy pénzügyi tanácsot kérnél, fordulj hozzánk bizalommal! Vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken, szívesen segítünk a megtakarításokkal kapcsolatban is!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Tanácstalan vagy? Nincs időd foglalkozni a hitelügyintézéssel? Mi szívesen segítünk szaktanácsadással és hitelednek teljes körű ügyintézésével egyaránt.

Ismerkedjen meg velünk!

Milyen megtakarítási lehetőségek vannak?
5 (100%) 1 értékelés