Milyen megtakarítási lehetőségek vannak?

2018.03.31.

Ha annyi forintunk lenne, ahányszor a fenti kérdést feltették nekünk, soha többé nem kéne takarékoskodnunk. De félre a tréfával; mint minden pénzügyi kérdés, ez is nagy komolyságot igényel! A megtakarítási kérdése nagyon fontos, hiszen sok múlhat rajta, és egyáltalán nem mindegy, hogy hova fekteted be a pénzedet!

Milyen megtakarítási lehetőségek vannak?

Az első kérdés, amit meg kell válaszolni ahhoz, hogy a helyes döntést hozhass, az, hogy mire akarsz gyűjteni. Ha a célod a lakásvásárlás, akkor a legjobb, ha lakástakarék megtakarítási számlán gyűjtögetsz. Ennek a hozama a legmagasabb, tehát a lejáratkor ebből tudod a befizetett pénzhez képest legnagyobb összeget kivenni, hátránya azonban, hogy csak és kizárólag ingatlanra költheted el.

Azt is érdemes átgondolnod, hogy rövid, vagy inkább hosszútávú céljaidra gyűjtögetnél-e. Rövidtávon ugyanis nem fogsz igazán kiemelkedő kamatokat kapni, azaz csak alig valamivel jobb ilyen esetben megtakarítási szerződést kötni, mint a malacperselyben gyűjteni az érméket. A hosszútávú megtakarítási konstrukciók mindig nagyobb hozamot képesek produkálni, viszont minden esetben le kell kötnöd a pénzedet, azaz addig nem férsz hozzá, amíg le nem járnak. Ha mégis ki akarod venni, az szinte minden esetben azt jelenti, hogy a kamatokat nem kapod meg!

És még valami, amit csak te tudhatsz: gondold át, hogy tudsz-e egyáltalán takarékoskodni! Egyrészt, ha nincs miből, akkor nehéz, illetve akkor is, ha „kifolyik a kezedből a pénz”. Az is fontos szempont, hogy mennyire stabilak a bevételeid; a megtakarítási konstrukciók nagy részénél ugyanis fix időben kell befizetned, és ha ez elmarad, akár fel is mondhatják a szerződésedet!

Ha alaposan átgondoltad, hogy mire is van szükséged, akkor hasonlítsd össze a legjobb ajánlatokat oldalunk segítségével, és csakis azt válaszd, amivel a legjobban jársz! Ha kérdésed lenne, vagy pénzügyi tanácsot kérnél, fordulj hozzánk bizalommal! Vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken, szívesen segítünk a megtakarításokkal kapcsolatban is!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

További blogbejegyzések

Mekkora jövedelem elég a hitelfelvételhez?

Mekkora jövedelem elég a hitelfelvételhez?

2019.04.29.

Sokszor kapunk olyan kérdéseket tőletek, amikre hirtelenjében olyan választ kell adnunk, aminél csak a visszakérdezés lenne rosszabb. Az, hogy mekkora jövedelem kell a hitelfelvételhez, szintén ilyen, a válaszunk pedig csak annyi: az attól függ. És hogy mitől? Nos, ezt már könnyebb megválaszolni!

Tovább olvasom
Erste személyi kölcsön kalkulátor – miért érdemes használni?

Erste személyi kölcsön kalkulátor – miért érdemes használni?

2019.02.25.

Ha az Erste Bank ügyfele vagy, és vettél már fel tőlük hitelt, akkor valószínűleg előtte kipróbáltad az Erste személyi kölcsön kalkulátorát is. Ha viszont nem, akkor most elmondjuk, miért is érdemes azt használni!

Tovább olvasom
Cofidis 100% online hiteligénylés – mit jelent ez?

Cofidis 100% online hiteligénylés – mit jelent ez?

2019.06.04.

A modern világ rengeteg hátránya mellett azért akad néhány előny is, például az, hogy minden leegyszerűsödik. Egyszerűbb lett a közlekedés, egyszerűbb hozzájutni olyan fogyasztási cikkekhez, amiket korábban beszerezhetetlennek hittünk. Könnyedén elérhetjük az ismerőseinket, sőt, be is vásárolhatunk az internet segítségével. A hitelezés sokáig bonyolult és hosszadalmas dolog volt, rengeteg papírmunkával. De manapság már ebben is változott a helyzet.

Tovább olvasom
Személyi kölcsönök előnyei – miért érdemes igényelni?

Személyi kölcsönök előnyei – miért érdemes igényelni?

2019.11.02.

Minden hitelkonstrukciónak megvannak a maga előnyei, ami miatt érdemes őket választani egy adott célra. A személyi kölcsönök előnyei számosak, ám csak akkor, ha a megfelelő célra választjuk őket, ezt pedig behatárolják a kondíciók. Lássuk részletesebben, hogy mit is értünk ez alatt!

Tovább olvasom