Milyen megtakarítási lehetőségek vannak?

2018.03.31.

Ha annyi forintunk lenne, ahányszor a fenti kérdést feltették nekünk, soha többé nem kéne takarékoskodnunk. De félre a tréfával; mint minden pénzügyi kérdés, ez is nagy komolyságot igényel! A megtakarítási kérdése nagyon fontos, hiszen sok múlhat rajta, és egyáltalán nem mindegy, hogy hova fekteted be a pénzedet!

Milyen megtakarítási lehetőségek vannak?

Az első kérdés, amit meg kell válaszolni ahhoz, hogy a helyes döntést hozhass, az, hogy mire akarsz gyűjteni. Ha a célod a lakásvásárlás, akkor a legjobb, ha lakástakarék megtakarítási számlán gyűjtögetsz. Ennek a hozama a legmagasabb, tehát a lejáratkor ebből tudod a befizetett pénzhez képest legnagyobb összeget kivenni, hátránya azonban, hogy csak és kizárólag ingatlanra költheted el.

Azt is érdemes átgondolnod, hogy rövid, vagy inkább hosszútávú céljaidra gyűjtögetnél-e. Rövidtávon ugyanis nem fogsz igazán kiemelkedő kamatokat kapni, azaz csak alig valamivel jobb ilyen esetben megtakarítási szerződést kötni, mint a malacperselyben gyűjteni az érméket. A hosszútávú megtakarítási konstrukciók mindig nagyobb hozamot képesek produkálni, viszont minden esetben le kell kötnöd a pénzedet, azaz addig nem férsz hozzá, amíg le nem járnak. Ha mégis ki akarod venni, az szinte minden esetben azt jelenti, hogy a kamatokat nem kapod meg!

És még valami, amit csak te tudhatsz: gondold át, hogy tudsz-e egyáltalán takarékoskodni! Egyrészt, ha nincs miből, akkor nehéz, illetve akkor is, ha „kifolyik a kezedből a pénz”. Az is fontos szempont, hogy mennyire stabilak a bevételeid; a megtakarítási konstrukciók nagy részénél ugyanis fix időben kell befizetned, és ha ez elmarad, akár fel is mondhatják a szerződésedet!

Ha alaposan átgondoltad, hogy mire is van szükséged, akkor hasonlítsd össze a legjobb ajánlatokat oldalunk segítségével, és csakis azt válaszd, amivel a legjobban jársz! Ha kérdésed lenne, vagy pénzügyi tanácsot kérnél, fordulj hozzánk bizalommal! Vedd fel velünk a kapcsolatot megadott elérhetőségeinken, szívesen segítünk a megtakarításokkal kapcsolatban is!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Ajánlott hitelek

Számlás könnyített kölcsön

THM

17,0% - 20,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

200.000 - 6.000.000 Ft

§

Fapados Kölcsön

THM

6,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Provident Heti Kölcsön

THM

5,7%

Futamidő

40 - 72 hét

Hitelösszeg

40.000 Ft - 420.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Expresszkolcson.hu oldalon, hogy tudok kölcsönt igényelni?

Expresszkolcson.hu oldalon, hogy tudok kölcsönt igényelni?

2018.08.25.

Ha valamilyen kölcsönt igényelnél, akkor több lehetőség közül választhatsz, így például bemehetsz egy bankfiókba, vagy egy hitelközvetítőhöz is, a kényelmet azonban mindenki szereti, és az egyszerű megoldásoknak is sok híve van. A legkevésbé megterhelő az, ha online igényled a hiteledet, ehhez pedig mi, az expresszkolcson.hu csapata kínáljuk neked a legjobb megoldást!

Tovább olvasom
Hogy kaphatok kedvezőbb kamatbesorolást?

Hogy kaphatok kedvezőbb kamatbesorolást?

2018.09.27.

Nem is gondolnád, hogy milyen sok tényező befolyásolja azt, hogy milyen törlesztőrészlet mellett fizetheted a hiteledet, illetve hogy milyen kamatbesorolást kapsz a kiválasztott kölcsönhöz. Nyilván mindenki a lehető legjobbat szeretné, de sokan vannak, akik ugyanazon hiteltermék esetében a legrosszabbnak ítélt ügyfélhez képest átlagosan majdnem 4 millió forinttal fizetnek vissza kevesebbet. Lássuk, miért!

Tovább olvasom
Egy hitelt szeretnél törleszteni! Válaszd az adósságrendezést!

Egy hitelt szeretnél törleszteni! Válaszd az adósságrendezést!

2018.09.22.

Sokan vannak, akik évek óta fizetik a kölcsöneiket, és nem látják az alagút végét. A régebbi típusú hitelek kondíciói ma már elavultnak számítanak, és aki ismeri a jelenlegi trendeket, annak eszébe se jutna felvenni őket. Ha te is így vagy ezzel, és lassan, de biztosan elborítanak a régi hiteleid, akkor van a számodra egy jó hírünk: az adósságrendező hitelt pont neked találták ki!

Tovább olvasom
CSOK 10+15 – mit kell tudni róla?

CSOK 10+15 – mit kell tudni róla?

2019.06.07.

A CSOK háromgyermekes családok számára igénybe vehető típusát 10+10-nek hívták egészen tavaly decemberig, azóta azonban CSOK 10+15 a neve, és nyilván te is kitaláltad, hogy a 10 és a 15 forintot jelent, méghozzá milliós tételben! Nagycsaládosoknak ez komoly segítséget jelent a saját otthon megteremtéséhez, de azoknak is, akik csak most tervezik a családalapítást. Ha Téged is érint, akkor érdemes lesz elolvasnod a cikkünket!

Tovább olvasom