Az ingatlanpiac felpörgésével szaporodnak az építkezések, és nem csak a társasházak, de a családi házak is egyre-másra épülnek. Ha Te is ilyesmiben gondolkodsz, az építési hitel lesz számodra a megfelelő választás! Nézzük át, mit lehet tudni erről a hiteltípusról!

Építési hitel – szükséged lesz önerőre, ami ebben az esetben a telek és a teljes költségvetés legalább 40%-a, de ezt csökkentheted pótfedezet bevonásával, tehát ha van még egy bevonható ingatlanod, akkor a bank az együttes értéket nézi, és az összérték százalékában határozza meg a maximálisan felvehető hitelösszeget. Ha nincs építési telked, de építkeznél, akkor ez az egyetlen lehetőséged, máshogy nem fogod tudni megoldani. Egy építési hitelbe maximum 3 ingatlant vonhatsz be fedezetként, és így minimális önerővel tudod felépíteni új otthonodat!

Az építési hitel alapvető tulajdonsága, hogy nem egy összegben folyósítják, hanem részletekben, az építkezés készültségi fokának megfelelően. Amint befejeződik egy építési fázis, a banki értékbecslő helyszíni szemléjének eredménye alapján folyósítja a bank a soron következő részletet. A maximálisan felvehető összeget nem csak a fedezetként felajánlott telek értéke határozza meg, hanem a ráépített ingatlan is, mivel a jelzálogot a kész épületre fogják bejegyezni. Jó tudni, hogy az építési hitelt nem csak tényleges házépítésre, hanem emeletráépítésre, társasház építésére, illetve tetőtér beépítésére is fel tudod használni, ha azt külön bejáratú lakásként alakítod ki!

Az építési hitelhez igénybe vehetsz többféle állami támogatást is, viszont épp ezért szigorúbbak a feltételei, mint a piaci hitelkonstrukcióknak, viszont még ezzel együtt is érdemes az építkezésben gondolkodnod, hiszen így rengeteg pénzt megspórolhatsz!

Ha a fentebb olvasottak meggyőztek arról, hogy ideje építkezni, és ehhez építési hitelt vennél fel, akkor alaposan nézz körül a lehetőségek között, és csakis a legjobb mellé tedd le a voksod! Hasonlítsd össze a bankok ajánlatait oldalunk segítségével, és ha kérdésed lenne, keress bennünket elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Tanácstalan vagy? Nincs időd foglalkozni a hitelügyintézéssel? Mi szívesen segítünk szaktanácsadással és hitelednek teljes körű ügyintézésével egyaránt.

Ismerkedjen meg velünk!

Építési hitel érdekel? Létezik számodra megoldás!
5 (100%) 1 értékelés