Építési hitel érdekel? Létezik számodra megoldás!

2018.02.13.

Az ingatlanpiac felpörgésével szaporodnak az építkezések, és nem csak a társasházak, de a családi házak is egyre-másra épülnek. Ha Te is ilyesmiben gondolkodsz, az építési hitel lesz számodra a megfelelő választás! Nézzük át, mit lehet tudni erről a hiteltípusról!

Építési hitel érdekel? Létezik számodra megoldás!

Építési hitel – szükséged lesz önerőre, ami ebben az esetben a telek és a teljes költségvetés legalább 40%-a, de ezt csökkentheted pótfedezet bevonásával, tehát ha van még egy bevonható ingatlanod, akkor a bank az együttes értéket nézi, és az összérték százalékában határozza meg a maximálisan felvehető hitelösszeget. Ha nincs építési telked, de építkeznél, akkor ez az egyetlen lehetőséged, máshogy nem fogod tudni megoldani. Egy építési hitelbe maximum 3 ingatlant vonhatsz be fedezetként, és így minimális önerővel tudod felépíteni új otthonodat!

Az építési hitel alapvető tulajdonsága, hogy nem egy összegben folyósítják, hanem részletekben, az építkezés készültségi fokának megfelelően. Amint befejeződik egy építési fázis, a banki értékbecslő helyszíni szemléjének eredménye alapján folyósítja a bank a soron következő részletet. A maximálisan felvehető összeget nem csak a fedezetként felajánlott telek értéke határozza meg, hanem a ráépített ingatlan is, mivel a jelzálogot a kész épületre fogják bejegyezni. Jó tudni, hogy az építési hitelt nem csak tényleges házépítésre, hanem emeletráépítésre, társasház építésére, illetve tetőtér beépítésére is fel tudod használni, ha azt külön bejáratú lakásként alakítod ki!

Az építési hitelhez igénybe vehetsz többféle állami támogatást is, viszont épp ezért szigorúbbak a feltételei, mint a piaci hitelkonstrukcióknak, viszont még ezzel együtt is érdemes az építkezésben gondolkodnod, hiszen így rengeteg pénzt megspórolhatsz!

Ha a fentebb olvasottak meggyőztek arról, hogy ideje építkezni, és ehhez építési hitelt vennél fel, akkor alaposan nézz körül a lehetőségek között, és csakis a legjobb mellé tedd le a voksod! Hasonlítsd össze a bankok ajánlatait oldalunk segítségével, és ha kérdésed lenne, keress bennünket elérhetőségeinken!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális építési hitel ajánlatait!

Takarék jelzáloghitel Takarék jelzáloghitel

További blogbejegyzések

Kedvező hitelt online? Nálunk megtalálhatod őket!

Kedvező hitelt online? Nálunk megtalálhatod őket!

2019.05.10.

Olyan kölcsönt keresel, amit egyszerű igényelni, rövid időn belül folyósításra kerül, a kondíciók tekintetében pedig az élmezőnybe tartozik? Kedvező hitelt online is igényelhetsz, sőt, számos bank különféle hiteltermékei állnak a rendelkezésedre, tehát a választék is nagy!

Tovább olvasom
Fűtéskorszerűsítés - Azonnali segítségnek egy gyorskölcsön!

Fűtéskorszerűsítés - Azonnali segítségnek egy gyorskölcsön!

2019.10.24.

Hamarosan beköszönt a tél, és indul a fűtési szezon. Pontosabban már elindult, legalábbis hivatalosan, ám a legtöbben még várnak az igazán komoly hidegekre, mert nem akarnak sokat fizetni a fűtésért. A fűtéskorszerűsítés számukra is megoldást jelenthetne, de sokan ezt nem engedhetik meg maguknak. Mi hát a megoldás?

Tovább olvasom
Pár kattintással igényelhető egy személyi kölcsön – mutatjuk a részleteket!

Pár kattintással igényelhető egy személyi kölcsön – mutatjuk a részleteket!

2019.12.19.

Személyi kölcsönt szeretnél igényelni? Manapság már sokkal könnyebb a dolgod, mint akár csak néhány éve is, hiszen pár kattintással igényelhetsz fedezet nélküli hitelt szinte minden banknál, míg korábban ehhez bankfiókokba kellett látogatnod, és sokszor hetekig is eltarthatott egy kölcsön igénylése.

Tovább olvasom
Azonnali kölcsönt oldalunkon, online igényléssel!

Azonnali kölcsönt oldalunkon, online igényléssel!

2019.06.23.

Ha szereted az egyszerű és gyors megoldásokat, akkor az azonnali kölcsönt neked találták ki! Persze ez sem lesz ténylegesen azonnal, de akár egy órán belül is hozzájuthatsz ahhoz az összeghez, amire szükséged van. Csupán internetkapcsolatra és egy eszközre lesz szükséged, amivel elérheted a honlapunkat!

Tovább olvasom