Személyi kölcsönSzemélyi kölcsönHirdetés

Jelzáloghitel és a fedezet nélküli kölcsön között, mi a különbség?

2017.12.28.
Szerző: Expresszkolcson
Utoljára módosítva: 2020. szeptember 16. 10:35

Ha szabadon felhasználható pénzhez szeretnél jutni, akkor nem mindegy, hogy személyi kölcsönt, vagy szabad felhasználású jelzáloghitelt igényelsz. Ugyan mindkettőnél szabadon elkölthető a felvett összeg, azonban van pár lényeges különbség.

Jelzáloghitel és a fedezet nélküli kölcsön között, mi a különbség?

Jelzáloghitel és a fedezet nélküli kölcsön között, nézzük meg mi a különbség!

Először a személyi kölcsönt vegyük górcső alá. A személyi kölcsön alapvető tulajdonsága, hogy a felvételéhez nem szükséges ingatlanfedezetet biztosítani. A hitel legfőbb biztosítéka az igénylő rendszeres, igazolható, nettó jövedelme. Emellett a személyi kölcsön kamata magasabb is, mint a jelzáloghitelé. A hitelösszeg is különbözik, hiszen a fedezet nélküli hiteleket lényegesen alacsonyabb összeggel lehet igényelni, itt a maximálisan felvehető hitelösszeg az adós jövedelmének legfeljebb 5-8-szorosa. Van viszont előnyösebb tulajdonsága is: az ingatlanfedezet nélküli személyi kölcsön járulékos költségei jóval alacsonyabbak a fedezetes hitelénél, hiszen csak a folyósítási jutalék merül fel kiadásként! További előnye, hogy az igénylés átfutási ideje általában 4-5 nap, maximum egy hét!

Az ingatlanfedezetes jelzáloghitelnél egész más a helyzet! Legfontosabb tulajdonsága – ahogy a nevéből is kiderül – az, hogy itt kötelező az ingatlanfedezet bevonása, és a hitelbírálat szempontjából lényeges a fedezetül felajánlott ingatlan értéke, állapota, valamint földrajzi elhelyezkedése is! Ugyanezek fontosak a felvehető hitelösszeg szempontjából is, mert az a fedezetül felajánlott ingatlan értékének meghatározott százaléka, ami bankonként változik! Emellett a jelzáloghitel igénylése esetén egyéb jogszabályi előírásoknak is meg kell felelni! A szabad felhasználású jelzáloghitel járulékos költségei is magasabbak, ez esetben az értékbecslés, a közjegyzői okiratba foglalás, a földhivatali dokumentumok és az eljárás illetéke, valamint a folyósítási jutalék is megfizetendő. Az átfutási ideje is jóval hosszabb, legalább három hét!

Látható, hogy a jelzáloghitelek felvétele sokkal több procedúrával és magasabb költségekkel is jár, viszont a felvehető hitelösszeg magasabb, mint a személyi kölcsönöknél. A szükséges pénzösszegtől függ, hogy végül melyiket választod, de bármelyik is legyen végül a befutó, oldalunkon össze fogod tudni hasonlítani a bankok legjobb ajánlatait!

Egy helyen összehasonlíthatod a bankok aktuális személyi kölcsön ajánlatait!

Az oldalon megjelent írás kifejezetten informáló jellegű és kizárólag a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. mint a szerzőknek a véleményét jeleníti meg. A szerzők ezen véleményüket az előzetes szakmai tájékozódásuk és az akkor elérhető legrészletesebb információk alapján fogalmazták meg és jelenítik meg a közzétett írásban, ennek ellenére a szöveg tartalmazhat az olvasás napján már elavult és/vagy már nem a valóságnak mindenben megfelelő adatokat. Ennek megfelelően a Banknavigátor Kft. és a Financial Consulting Zrt. a tévedés jogát teljes mértékben fenntartják, a fenti megfogalmazás semmilyen módon és formában nem tekinthető a tények egyértelmű megjelenítésének. Kérjük a döntése meghozatala előtt feltétlenül tájékozódjon és kérjen szakmai segítséget.

Ajánlataink

Archívum

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön

THM

12,07% - 18,65%

Futamidő

12 - 96 hó

Hitelösszeg

300.000 - 15.000.000 Ft

Hirdetés

MBH Személyi Kölcsön

THM

12,9% - 23,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

Hirdetés

Provident Start kölcsön

THM

13,2%

Futamidő

19 hét

Hitelösszeg

100.000 Ft - 300.000 Ft

Hirdetés

További blogbejegyzések

Megújult a MiniKölcsön – nézd meg a változásokat!

Megújult a MiniKölcsön – nézd meg a változásokat!

2019.10.29.

A MiniKölcsön néhány éve jelent meg a magyar hitelpiacon, és akkor a leggyorsabb és legkedvezőbb ajánlatot tette le az asztalra. A fejlődés persze nem állt meg, és hasonló ajánlatok már más pénzintézeteknél is megjelentek. A MiniKölcsönnél is muszáj volt fejleszteni a terméken, hogy lépést tudjanak tartani a konkurenciával. Ehhez persze nem kellett sok, hiszen kedvező hitelkonstrukcióról van szó, de a megújult MiniKölcsön most ismét az élvonalba tartozik.

Tovább olvasom
Gyorskölcsönt másképpen, online, azonnal!

Gyorskölcsönt másképpen, online, azonnal!

2019.06.26.

Gyorskölcsönt másképpen? Hiszen még csak pár éve létezik! Miért változtatnának rajta már most? Nos, az alábbiakban röviden kifejtjük a gyorskölcsönök fejlődését, és elmondjuk, mi várható a közeljövőben!

Tovább olvasom
Anyagi nehézséget szeretne megoldani? Mennyibe kerül egy személyi kölcsön?

Anyagi nehézséget szeretne megoldani? Mennyibe kerül egy személyi kölcsön?

2020.06.05.

A kérdés jogos, mert a személyi kölcsönt igénylő általában egy anyagi nehézséget szeretne megoldani, így egyáltalán nem mindegy, hogy leendő hitele milyen költségekkel jár.

Tovább olvasom
Mikor érdemes ingatlant vásárolni hitelből?

Mikor érdemes ingatlant vásárolni hitelből?

2019.05.01.

Szögezzük le még a legelején. A címben feltett kérdésre nincs jó, vagy rossz válasz. Egy gyors, internetes keresés, és órákig lehet olvasni a különböző cikkeket arról, hogy most érdemes ingatlant vásárolni, illetve ennek az ellenkezőjét is.

Tovább olvasom

További hírek a hirnavigator.hu támogatásával