A legjobb hitel ajánlatok valójában mindig azok, melyek számunkra elérhetőek. Ugyanis attól, hogy egy ajánlat nagyon kedvező, cserébe a bank kérhet olyan feltételeket, amelyeket nem tudunk, – vagy nem is akarunk – vállalni.
Néhány példa arra, hogy a legjobb hitel ajánlatok milyen követelményeket támaszthatnak az igénylővel szemben:

  • Legyen az adott banknál folyószámlánk. Ha máshol bankolunk, el kell döntenünk, hogy az ajánlat kedvező-e annyira, hogy a plusz költséggel együtt is megéri bevállalni.
  • Jövedelmünk kellően magas-e ahhoz, hogy az adott hitel törlesztő részletét gond nélkül fizetni tudjuk?
  • A bankok általában megkötik a jövedelem terhelhetőségének mértékét. Általános szabály, hogy a 400.000 Ft-nál kisebb nettó jövedelem max. 50%-át terhelhetjük meg hiteltörlesztéssel. A gyakorlat azonban az, hogy ritkán fogadnak el 30%-nál nagyobb mértékű terhelést.
  • Feltétel lehet a munkaviszony időtartama Bizonyos esetekben akár 1 éves munkaviszonyt is igazolnunk kell egy-egy jobb ajánlat elnyeréséért.
  • A legjobb hitel ajánlatok feltételei között gyakran szerepel, hogy munkabérünknek az adott bank számlájára kell érkeznie meghatározott időszakra vonatkozóan.
  • Bizonyos „legjobb hitel ajánlat”-ok esetében kecsegtető lehet az induló költségek elengedése. Ha nem figyelünk eléggé, nem vesszük észre, hogy a későbbiekben jóval magasabb összeggel kell számolnunk bank költségként, tehát összességében nem járunk jól, sőt!

Ez csak néhány példa arra, hogy vagy nem mindig elérhető egy jó ajánlat számunkra, vagy olyan feltételekhez köti a bank, hogy kicsit utánanézve, utánaszámolva már nem is annyira jó az az ajánlat.

Tény azonban, hogy igenis valóban léteznek a „legjobb hitel ajánlatok”!

A bankok sokféle konstrukció kidolgozásával igyekeznek a különféle élethelyzetekre reagálva kedvező megoldásokat nyújtani.

A legfontosabb, hogy mindig mérlegeljük, mekkora havi költség az, melyet biztonságosan tudunk vállalni, hiszen évekig fizetjük majd a törlesztő részleteket.

Legjobb hitel ajánlatok egy helyen az expresszkolcson.hu-n! 

Ha hitelre van szüksége, de bizonytalan, érdemes pénzügyi szakemberrel konzultálnia, mielőtt belevágna. Munkatársaink készséggel segítenek kiválasztani az Ön helyzetének, lehetőségeinek hosszú távon is legmegfelelőbb ajánlatot.

Sokat megtakaríthat segítségünkkel, a teljes körű hitelügyintézés pedig nálunk díjmentes!

Ismerjen meg minket!

Reméljük hasznos volt, amit olvastál. Értékeld cikkünket!