Jelzáloghitel szabad felhasználásra – Teljes szabadság kedvezőbb kamattal!

2017.09.22.

Egy jelzáloghitel szabad felhasználásra sokkal kedvezőbb konstrukció lehet, – különösen nagyobb összegek esetében,- mint pl. egy személyi kölcsön. A jelzáloghitelnél a hosszabb futamidőnek köszönhetően kisebb törlesztő részlet terheli meg a családi költségvetést. Azonban itt is megvan a lehetőségünk tartozásunk mielőbbi törlesztésére, mivel számolhatunk az elő-és végtörlesztés lehetőségével. Tény, hogy ennek is van költsége, de jóval kevesebb, mint amennyit a hátralévő időszak kamatai jelentenének.

Jelzáloghitel szabad felhasználásra - Teljes szabadság kedvezőbb kamattal!

Szabad felhasználású jelzáloghitel igénylése – Milyen típusú ingatlanokat ajánlhatunk fel fedezetként?

Jelzáloghitelhez fedezetként elfogadható ingatlanok: (a bankok Hirdetményeikben tudunk utánanézni pontosan)

Lakóingatlanként bejegyzett ingatlanok különböző fajtái:
Családi ház
Ikerház
Sorházi lakás
Társasházi lakás
Osztatlan közös tulajdonban lévő lakóingatlan
Vegyes funkciójú lakóingatlan
(ez a típus csak akkor fogadható el, ha a lakott területként használt terület az ingatlan összterületének 50%-nál nagyobb!)

Egyéb elfogadható ingatlanok:
Hétvégi ház, nyaraló, üdülő

Beépítetlen területépítési telek

Némely bank elfogad a felsorolt kategóriákhoz nem besorolható egyéb ingatlant is – ez függhet pl. a felvenni kívánt összeg nagyságától, de jövedelmünk mértékétől is. Mindenképpen érdemes szakemberrel egyeztetnie még az igénylés benyújtása előtt!

Fontos tudnivaló az ingatlanokkal kapcsolatban, hogy egy jelzáloghitel ügyletbe maximum 3 ingatlant vonhatunk be fedezetként. A bankok előírják azt is az ingatlan típusán kívül, hogy mennyi a minimum elvárt forgalmi/piaci értéke az ingatlannak az igényelt összeghez viszonyítva. Szintén meghatározzák az ingatlan megterhelhetőségének mértékét is, annak százalékosan megjelölt arányában rögzítve.

A bankok között kisebb nagyobb eltérések vannak, nézzünk utána pontosan, érdemes!

Jelzáloghitel szabad felhasználásra – Az ingatlanfedezet mellé miért kér a bank jövedelemigazolást is?

Attól, hogy van egy fedezetként felajánlható ingatlanunk, a bank felé ez önmagában még nem elegendő biztosíték fizetőképességünk igazolására. Hiszen törleszteni csak valamilyen bevételből tudunk!
Ezért szükséges igazolnunk – túl azon, hogy az ingatlan tulajdonosaként / résztulajdonosaként szerepelünk a tulajdoni lapon megbízható jövedelemforrásunkat és annak mértékét is. A bank ezen felül felméri azt is, hogy van-e más törlesztendő hitelünk is, továbbá azt is, hogy az ingatlanra van-e már másik jelzáloghitel terhelve. Mindezeket figyelembe véve dönt fizetőképességünk felől, valamint a folyósítható jelzáloghitel összegéről is.

Jelzáloghitel szabad felhasználásra igényelhető már megterhelt ingatlanra is?

Amennyiben már van az ingatlanon jelzáloghitel, de újabb kölcsönre van szükségünk, van lehetőségünk rá. A bank az ingatlan értékének meghatározott százalékáig engedi terhelni az ingatlant. Ilyen jellegű igény esetén nagyban számít a jövedelem nagysága is, hogy mindkét hitel párhuzamos fizetése garantált legyen.
Jövedelmünk terhelhetőségét is limitálják a bankok, 400.000 Ft alatti jövedelem 50%-ig, 400.00 Ft feletti pedig annak 60%-áig terhelhető meg hitellel.

Az ingatlanok esetében a terhelhetőség mértékét az ingatlan aktuális piaci értékének max. 80%-ig engedélyezik. Bizonyos bankoknál csak ennél kisebb mértékű jelzálogterhelést fogadnak el.

Jelzáloghitel ajánlatok szabad felhasználásra egy helyen,
hasonlítsa össze őket kényelmesen, otthonában!

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Ajánlott hitelek

CIB Előrelépő Személyi Kölcsön - AKTÍV250

THM

8,17%*

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

300.000 - 8.000.000 Ft

§

Számlás könnyített kölcsön

THM

17,0% - 20,5%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

200.000 - 6.000.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

5,6%

Futamidő

15 hó

Hitelösszeg

40.000 Ft - 600.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Fogyasztóbarát Lakáshitelekről részletesen

Fogyasztóbarát Lakáshitelekről részletesen

2019.09.19.

Ha foglalkoztat az ingatlanvásárlás gondolata, akkor biztosan találkoztál már a Fogyasztóbarát Lakáshitelekkel. Bár nem biztos, hogy tudtad, mit is jelent ez. A Fogyasztóbarát Lakáshitel egy olyan minősítés, amit egy kölcsön csak szigorú követelmények teljesítése esetén kaphat meg. Lássuk a részleteit!

Tovább olvasom
K&H személyi kölcsön – nézzük meg a részleteket!

K&H személyi kölcsön – nézzük meg a részleteket!

2019.02.09.

A K&H személyi kölcsöne jelenleg az egyik legérdekesebb, legkomolyabb újdonságot jelentő hitelkonstrukció a piacon. Hogy miért? Az alábbiakban elolvashatod!

Tovább olvasom
Személyi kölcsönt KATA-s vállalkozóként?

Személyi kölcsönt KATA-s vállalkozóként?

2020.03.17.

A személyi kölcsön előnyeiről már számtalan esetben ejtettünk szót, ahogy az igénylés menetét is sokszor kiveséztük már. Ám mindig csak a legáltalánosabb esetet részleteztük. Vagyis azt, amikor egy alkalmazotti munkaviszonyban dolgozó ügyfél igényel hitelt. Sokan dolgoznak azonban vállalkozóként is, és rájuk más követelmények vonatkoznak. Ezért most nézzük meg, hogy működik az, ha a személyi kölcsönt KATA-s vállalkozóként szeretnél igényelni.

Tovább olvasom
Jelzáloghitelt kiváltani, miért érdemes?

Jelzáloghitelt kiváltani, miért érdemes?

2019.07.02.

Többször is feltették már nekünk ezt a kérdést, ezért úgy gondoltuk, ideje megválaszolni egy cikk formájában is, hiszen még sokakban motoszkálhat. Kiváltani a jelzáloghitelt – röviden arról szól, hogy felveszel egy másik hitelt, amiből kifizeted a már meglévőt, és az újat törleszted tovább. És hogy ez miért éri meg?

Tovább olvasom