Jelzáloghitel autóvásárlásra a magasabb költségekkel járó személyi kölcsön vagy lízing helyett

2017.08.28.

Jelzáloghitel autóvásárlásra – szabad felhasználású jelzáloghitel autóvásárlásra is igénybe vehető! Jelzáloghitel autóvásárlásra abban az esetben járható út, ha rendelkezik saját ingatlannal és az tehermentes. Amennyiben van már rajta jelzálog, abban az esetben sem kell feladnunk, egy feltétel azonban itt már adódik! A jelenlegi és a felvenni kívánt jelzáloghitel együttesen nem haladhatja meg az ingatlan piaci értékének 80%-át.

Jelzáloghitel autóvásárlásra a magasabb költségekkel járó személyi kölcsön vagy lízing helyett

Jelzáloghitel autóvásárlásra: elég lesz fedezetként az ingatlan?

A másik szempont, aminek meg kell felelnünk, az a jövedelmünk mértéke. A bank ugyanis elsődleges fedezetként az ingatlan értékét veszi figyelembe, de nyilvánvaló, hogy törlesztenünk kell valamiből. Ezért jelzáloghitel igénylésekor a hitelképesség vizsgálata során kérni fognak jövedelemigazolást is, továbbá munkaviszonyunkat is igazolnunk kell. Próbaidő vagy felmondási idő alatt lévő munkaviszonyt nem fogadnak el.

Jelzáloghitel igénylésekor sem szerepelhetünk a KHR – ben sem aktív, sem passzív státuszban!

További feltétel, hogy „jó adósnak” számítsunk, azaz ne szerepeljünk a KHR rendszerben (más néven BAR-lista). Az aktív státusz eleve kizáró oknak számít, passzív státuszban pedig az összes tartozást követően még min. 1 évig nem vagyunk hitelképesek. Bizonyos esetekben, – pl. személyi kölcsön- a bankok egy része már hajlandó kölcsönt adni, de csak kedvezőtlenebb feltételekkel!

Hasznos információ továbbá az is, hogy aktív és passzív státuszban lévőket bizonyos bankok zálogkötelezettként elfogadnak. KHR vagy BAR – lista fogalma, bővebb információk ITT

A jelzáloghitel autóvásárlásra kedvezőbb megoldás lehet, mit egy autóvásárlási hitel vagy egy lízing?

Mindenképpen hasznos tájékozódnia, mielőtt döntést hozna. A szabad felhasználású jelzáloghitel szintén fix törlesztő részletekben fizethető, viszont a hosszabb futamidő, mely itt választható opció, jelentősen lecsökkentheti a havi részletek összegét.
Másik nagy előnye, hogy elő –és végtörlesztésre is van lehetőségünk. Az ezzel járó költségekkel számolva is, összességében jobban járunk. Ennek költségeiről a bankok aktuális Hirdetményeiből tájékozódhatunk.

Jelzáloghitel igénylésekor milyen típusú ingatlanfedezetet fogad el a bank?

A bankok meghatározzák, mely típusú ingatlanokat tartanak elfogadhatónak jelzáloghitel fedezeteként:

Lakóingatlant, mely lehet családi ház, ikerház, sorházi lakás, társasházi lakás, osztatlan közös tulajdonban lévő lakóingatlan, vegyes funkciójú lakóingatlan, (utóbbinál feltétel, hogy 50%-nál nagyobb területet használjunk a lakásként)
Hétvégi ház, üdülő vagy nyaraló épület
Beépítetlen terület vagy építési telek

Bizonyos bankok egyéb ingatlantípusokat is elfogadnak. Ha az Ön fedezetként felajánlható ingatlanja egyik kategóriába sem sorolható be.

Fontos tudnivaló!

Maximum 3 ingatlant vonhatunk be fedezetként egy jelzáloghitel ügyletbe. Az ingatlan típusán kívül a pénzintézetek meghatározzák az ingatlan minimumként elvárt forgalmi/piaci értékét, illetve a Hitel biztosítéki értékét is. (HB érték)

Hasonlítsa össze a bankok aktuális ajánlatait egy helyen.

Ajánlataink

Archívum

Címkék

Ajánlott hitelek

Fapados Kölcsön

THM

6,90% - 19,90%

Futamidő

36 - 84 hó

Hitelösszeg

500.000 Ft - 10.000.000 Ft

§

Prémium Könnyített Kölcsön

THM

15,9% - 18,9%

Futamidő

12 - 84 hó

Hitelösszeg

800.000 - 2.990.000 Ft

§

Provident Havi Kölcsön

THM

5,6%

Futamidő

15 hó

Hitelösszeg

40.000 Ft - 600.000 Ft

§

További blogbejegyzések

Személy kölcsönök összehasonlítása – Találja meg a legjobbat egy helyen!

Személy kölcsönök összehasonlítása – Találja meg a legjobbat egy helyen!

2017.06.20.

Személy kölcsönök összehasonlítása – Miért érdemes előre tájékozódni?

Tovább olvasom
Cetelem személyi kölcsön – mit kell tudni róla?

Cetelem személyi kölcsön – mit kell tudni róla?

2019.03.16.

A személyi kölcsönök piaca egyre csak bővül és bővül, hiszen ez a legnépszerűbb hiteltermék az ügyfelek körében. Nem véletlen, hiszen egyszerűen és gyorsan hozzáférhetőek, a kondícióik pedig kedvezőek. Magyarországon manapság szinte minden banknál találhatunk olyan hitelkonstrukciót, ami megfelelhet az igényeinknek, így a Cetelem Banknál is.

Tovább olvasom
Erste folyószámlahitele

Erste folyószámlahitele

2019.04.14.

Váratlan kiadás, vagy hó végi pénzzavar esetén több lehetőség közül lehet választani: egyrészt ott a kölcsönkérés egy rokontól, ismerőstől, de ez egy idő után kényelmetlen és kínos lesz, ha gyakran ismétlődik. A másik lehetőség egy bankhoz fordulni, de ez rengeteg ügyintézéssel jár. Mi a megoldás? A hitelkeret! Nézzünk meg egy példát alaposan, és legyen ez az Erste folyószámlahitele!

Tovább olvasom
Lakáshitelkonstrukció-váltás – miért érdemes?

Lakáshitelkonstrukció-váltás – miért érdemes?

2019.12.30.

Ha régóta törlesztesz egy ingatlanhitelt, akkor valószínű, hogy a konstrukciója elavult, és sokkal kedvezőbbet is találhatsz, ha alaposan utánanézel. Érdemes elgondolkodnod a lakáshitelkonstrukció-váltáson, hiszen így az nem csak korszerűbb lesz, de a törlesztőrészleteket és a THM-et is csökkentheted!

Tovább olvasom