Lakástakarék – Extra hozamú megtakarítás lakáscélú felhasználásra

2017.06.24.

Mi az lakástakarék lényege? A lakástakarék lakásvételre vagy meglévő lakás felújítására, bővítésére, modernizálására, berendezésére fordítható megtakarítási forma. Befizetett pénzünk mellé jelentős összegű állami támogatást is kapunk.

Lakástakarék – Extra hozamú megtakarítás lakáscélú felhasználásra

Extra hozamra tehetünk szert kamatadó és EHO mentesen!

Lényege, hogy a szerződésben megjelölt megtakarítási idő teljes időtartama alatt egy meghatározott összeget ( max 20.000 Ft/hó) havi rendszerességgel befizetünk. Ehhez az összeghez a havi befizetésünk összegének 30%-a jár állami támogatásként, (max. évi 72.000Ft) valamint betéti kamatot is kapunk. A lejáratkor hitelt is igényelhetünk rendkívül kedvező kamattal.

Mire használható fel a lakástakarék összege?

A megtakarítási idő alatt összegyűjtött pénz teljes összege kizárólag lakáscélra fordítható: lakásvásárlásra, felújításra, beépített bútorokra stb.) Az összeggel el kell számolnunk, számlákkal igazolva, mire fordítottuk.

Milyen időtartamra köthető lakástakarék?

A legrövidebb megtakarítási idő 4 év lehet és a havi megtakarítási összeg max. 20.000 Ft/ hó. Köthetünk 10 éves időtartamra is, a havi megtakarítás összege ebben az esetben is max. 20.000 Ft/hó, továbbá az állami támogatás mértéke is állandó.

Ezzel a konstrukcióval (4 évre a max. 20.000Ft/hó) 10-12% garantált éves hozammal számolhatunk. A 4 éves futamidő végén az összegyűjtött betét mellé kb. 300.000 Ft vissza nem térítendő állami támogatást kapunk. Ez együtt már számottevő összeg, mellyel gyorsabban valósíthatjuk meg lakáscéljainkat!

Milyen feltételekkel köthetünk LTP szerződést?

 • Nagykorú, magyar állampolgár köthet szerződést, DE kedvezményezettként kiskorú is megjelölhető.
 • Egy adószámra kizárólag egy személy és csak egyszer igényelheti az állami támogatást.
 • A lakástakarék megtakarítási összegével mindig a kedvezményezettként megjelölt személy rendelkezik.
 • Kizárólag egyenes ági rokon nevezhető meg kedvezményezettként: Vér szerinti szülők, nagyszülők, testvérek, unokák, dédunokák, ükunokák
 • Egy személy köthet több szerződést is, mindegyikben más-más egyenes ági rokonát megjelölve kedvezményezettként.
 • A megtakarítási idő lejáratakor a megtakarítások összegét összevonhatjuk és felhasználhatjuk ugyanarra az ingatlanra.

Lakástakarék felhasználási lehetőségei:

 • Új vagy használt lakás, családi ház vásárlás
 • Építési telek megvétele,
 • Belépési díj idősek otthonába,
 • Lakáshitel elő- vagy végtörlesztése
 • Jelenlegi lakás felújítása,
 • Lakás korszerűsítése

Beépített bútorok készíttetése. Nézzen utána pontosan, ha erre szeretné felhasználni, mert sokféle lehetőség kínálkozik!

Ami még fontos tudnivaló:

Csak saját tulajdonban lévő ingatlanra használhatjuk, illetve amelyen haszonélvezeti jogunk van.

Fontos még, hogy lakóépületnek legyen nyilvánítva az ingatlan, csak így fogadja el a bank! A támogatás összegét nem igényelhetjük vissza semmilyen formában.

Az expresszkolcson.hu-n egy helyen megtalálja a bankok összes lakástakarék ajánlatát.

Hasonlítsa össze őket kényelmesen! 

További blogbejegyzések

Miért éri meg a fix törlesztőrészlet?

Miért éri meg a fix törlesztőrészlet?

2018.08.29.

Szeretnél hitelt felvenni, de nem tudod eldönteni, hogy fix, vagy változó kamatozású hitelt válassz? Tartasz a kamatkockázatoktól? Egyre többen választják a bankoknál a fix kamatozású hiteleket. Hiszen a futamidő végéig fix a törlesztőrészletet nyújtanak, és a törlesztőrészlet a végtörlesztésig nem változtatható sem az adós, sem a bank részéről.

Tovább olvasom
Anyagi nehézséget szeretne megoldani? Mennyibe kerül egy személyi kölcsön?

Anyagi nehézséget szeretne megoldani? Mennyibe kerül egy személyi kölcsön?

2020.06.05.

A kérdés jogos, mert a személyi kölcsönt igénylő általában egy anyagi nehézséget szeretne megoldani, így egyáltalán nem mindegy, hogy leendő hitele milyen költségekkel jár. Először is érdemes tisztázni, hogy kinek lehet szüksége személyi kölcsönre. Elsősorban annak, akinek átmeneti pénzügyi gondja adódik, anyagi nehézséget szeretne megoldani, vagy egy befektetéshez van szüksége pénzre. Szokták mondani, életszínvonal-emelésre nem […]

Tovább olvasom
Kamat jelentése

Kamat jelentése

2019.02.14.

Mindenki tudja, mi az a kamat – vélik sokan, de ez nem biztos, hogy így is van, vagy legalábbis nem pontosan. Úgy gondoltuk, hogy érdemes erről a témáról is írnunk egy rövid értekezést, hiszen a jó pap is holtig tanul. Akkor nézzük mi a kamat jelentése.

Tovább olvasom
Falusi CSOK – nézzük meg részletesen!

Falusi CSOK – nézzük meg részletesen!

2019.04.08.

Valószínűleg Te is hallottál már a „falusi CSOK-ról”, hiszen az utóbbi időben elég sok fórumon foglalkoztak vele. Most végre megszületett az ezzel kapcsolatos döntés is. Mi is górcső alá vesszük ezt az intézkedést, hiszen könnyen meglehet, hogy ez fogja beindítani a vidéki ingatlanpiacot!

Tovább olvasom